Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » 2011 januári babák fórum

2011 januári babák (beszélgetés)

❮❮ ... 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 ... ❯❯
11514. Sziszy74 (válaszként erre: 11513. - Audrey79)
2011. máj. 10. 08:59
Azért könnyezhetett mert belenyúlt a szemébe?Akkor elképzelhető,hogy mikor szopizza az ujját a többivel meg belekap és ezért nem gyógyul?De hogy húzzak rá kesztyűt?Csak úgy tud elaludni,hogy szopizza az ujját.
11513. Audrey79 (válaszként erre: 11509. - Sziszy74)
2011. máj. 10. 08:40
Melike születése óta könnyezett. Baromi sokáig kamilláztam és szemcseppeztem is, Semmi hatás ! Aztán meguntam és kesztyűt kapott 2 hétig és elmúlt a baj....
2011. máj. 10. 08:11
Nekünk nyuszink volt a lakásban, szerettem, de annyira zavart a pisiszag, hogy naponta kellett takarítanom. Aztán meg egy évben meg min.3 szor vedlett...Hát nehéz volt elviselnem. Megőrültem, hogy hiába takarítok mindenhol ott a szőr. Aztán mikor megszületett a baba, lepasszoltam egy barátnőmnek akinél jó helyen van. Hiányzik, de nem akartam, hogy a gyerek tele legyen szőrrel így is nap végén tele van a marka szösszel.
11511. exlappango lepke (válaszként erre: 11508. - Sziszy74)
2011. máj. 10. 08:08
Én imádom a macskákat, van is egy, de úgy vagyok vele, hogy nem való lakásba ( nagyon hullik a szőre) gyerek mellé meg pláne nem. Szerintem nincs semmi baj a hozzáállásoddal.
11510. exlappango lepke (válaszként erre: 11509. - Sziszy74)
2011. máj. 10. 08:05
Szia! Nekünk is könnyezett 3 napig a baba szeme, aztán elkezdett csipásodni. Mi Brulamycint kaptunk, másnap már nyoma sem volt, de 7 napig cseppentettünk napközben 5-ször.
11509. Sziszy74 (válaszként erre: 11505. - Antonka)
2011. máj. 9. 22:13
Nekünk születés óta gond van a bal szemével,csipásodik,könnyezik.Már a negyedik szemcseppnél tartottunk,szombaton megint kezdődött,nekünk be lett ígérve a könnycsatorna átmosás,de még olyan kicsi.Sajna ilyen esetben a kamilla nem sokat segít.Ha kaptok rá szemcseppet megírod milyet kaptatok hátha az nekünk is segít,a mi dokink nem igazán érti a dolgát.
11508. Sziszy74 (válaszként erre: 11504. - Pörl)
2011. máj. 9. 22:05
A macskával nincs semmi bajom,csak a hozzáállással.A gond ott kezdődött,hogy amikor kicsi volt a macskát a konyhaasztalon etették és most is fel megy.Nem tehetek róla de ha a kajába szőr van én rosszul vagyok,és azt sem szeretném hogy a gyerekem szájába menjen,ő még kiszedni sem tudja.És ha allergiás lesz a macskára,akkor kíváncsi lennék kit választanak a macskát vagy az unokát?Sztm. a macskát,na mindegy.
11507. Pörl (válaszként erre: 11505. - Antonka)
2011. máj. 9. 21:54

Értem! Ami az egyik babánál beválik, az a másiknál nem. :-))))

De ha változtattál valamit, vagy új dolgot kap, akkor elképzelhető, hogy arra reagál máshogyan egy baba.

Szemébe nyugodtan csöpögtethetsz anyatejet is. Remélem elmúlik!

Állandóan enne - édeske :-))) lehet növekedési ugrás miatt emeli a tej mennyiséget. akkor kérhet gyakrabban és így talán nem is enné tele magát. Csak ötlet.

mondjuk az evéssel az enyémek is kikergetnek a világból :-))))

11506. antonka (válaszként erre: 11503. - Pörl)
2011. máj. 9. 20:27

annyit róla, hogy állandóan enne:)))

de lehet hogy a foga jön, mert mondta a doktor néni, hogy látszik rendesen, és rág is erzt azt.

11505. antonka
2011. máj. 9. 20:25

annyi történt most hogy elkezdtem vitamint szedni (eurovit) és nem tudom, hogy nem e az a baj. Semmi mást nem váltottam. Eddig is ittam a szopi teát, neki pedig csináltam köményes kamillás teát. Na nem tudom.

Ma pedig a bal szeme elkezdett könnyezni.Elkezdtem kamillával törölgetni, hátha segít, ha nem megyünk a doktornénihez.

11504. Pörl (válaszként erre: 11500. - Sziszy74)
2011. máj. 9. 20:24
Én szeretem a macskákat, de a kisgyerek és a macsesz nálam sem összeegyeztethető! Nem könnyű helyzet!
11503. Pörl (válaszként erre: 11494. - Antonka)
2011. máj. 9. 20:22

Az ugrott be, hogy ha egyszerre sokat eszik, akkor esetleg lehetne őt gyakrabban ciciztetni - ha megoldható - és akkor talán többször eszik keveset.

Vagy talán kis habzsolháp? Azért nyel sok levegőt?

Gondolom nem eszel másképp mint eddig. És ha kisebbnek nem bántotta a pocakot az amit te eszel, akkor most miért? Talán van valami új? Nem váltottál teát? Ó eszembe jutott, hogy nálunk a köményes tea okozott hasfájást.

11502. antonka
2011. máj. 9. 18:09

Nálunk az én párom mutatta meg az egyik macskát anyósoméknál Milánnak. Pont a leggethesebbet. Az egész családjuk macska és állat mániás én meg elkezdtem magyarázni, h ne nyúljatok már hozzá pont Happykéhez. És ezt mondjam úgy h senki ne sértődjön meg.

Múltkor beteg lett egy nyúl, én meg kb 8 hónapos terhesen egy beteg nyúllal voltam egy légtérben.

Nem tudtuk csak mentünk megnézni h mi van bent a ketrecben a lakásban erre ott hörgött a nyúl. Én meg megkérdeztem, h mi ez a vérnyúl...

Meg is kaptam, h beteg. Gondoltam ezt azt...

11501. Audrey79 (válaszként erre: 11500. - Sziszy74)
2011. máj. 9. 16:19

ÁÁÁ, nem irigyellek ! A párod helyett lebeszélni valamit az Ő őseivel...Amúgy is utálom a macskákat, de az a rémálmom, hogy a gyerekem a teraszon ráugrik valamelyik szomszéd macskája(séta végén felhozom a kocsit és amíg alszik addig az előszobában vasalok->rálátok).

Nincs még kutyánk és az összes macsek itt randalírozik délután.

Az én anyósom kezet és fogat mos (cigizik)és csak így veheti fel a gyerekemet, ő legalább erre figyel.

11500. Sziszy74 (válaszként erre: 11499. - Antonka)
2011. máj. 9. 13:34
Az a gáz hogy nem nagyon beszélnek egymással,nincsenek rosszba csak nem kommunikálnak egymással,ha át megyünk egy-két szót váltanak és ennyi,utána meg elalszik a férjem én meg ott ülök mint egy sz... a gyerek meg üvölt.Most hétvégén már át sem mentünk inkább.A másik meg a macska,szeretem az állatokat de mikor a 3hónapos fiam kezéből szedtem ki a macska szőröket és még nem is mászik a gyerek csak fekszik,erre anyósom azt mondta hogy szokja a gyerek.Könyörgöm szopizza az ujját a gyerek a szájából még ki sem tudja venni a szőröket,hát ne szokja,mert undorító.
11499. antonka (válaszként erre: 11498. - Sziszy74)
2011. máj. 9. 13:17

szólj a férjednek hogy beszéljen az anyjával. a kisfiától csak könnyebben fogadja.

Mi jól bemutatkoztunk Anyósoméknál egész nap üvöltött, pedig igen nyugis gyerek...:)

11498. Sziszy74
2011. máj. 9. 13:09
Sziasztok!Nálunk anyós kezében üvölt a gyerek,de minden alkalommal ha felveszi és addig nem hagyja abba amíg le nem teszi.Nem tudom mi lehet a gond de már nem szeretek átmenni hozzájuk,mert tök ciki,de még ilyenkor nem foghatja rám,hogy ellene nevelem a gyereket.Meghív vasárnapi ebédre,mondja hogy együnk majd ő vigyázz a gyerekre,persze üvölt a kezében de le nem tenné amíg meg nem kajálunk,hogy szóljak neki,hogy tegye le?Idegenek kezében nem sír,nála meg keservesen és utálom mert nem szoktam hagyni hogy sírjon de nem kaphatom ki a kezéből pedig megtenném csak sértődés lenne belőle.
11497. Audrey79 (válaszként erre: 11495. - Audrey79)
2011. máj. 9. 12:50
visszautat akartam írni
11496. Audrey79 (válaszként erre: 11494. - Antonka)
2011. máj. 9. 12:50

Melike eszik büfizik, majd alszik és egy órával később jön egy másik büfi.

Sokszor eszik és bealszik. Mivel nálunk nincs cumi, a cicivel cumizik és néha ilyenkor is eszik (amikor altatja magát a cicin).

11495. Audrey79 (válaszként erre: 11492. - Pörl)
2011. máj. 9. 12:48

Nem sír az autóban, csak amikor éhes...vagy tele az orra, esetleg bekakilt.

Sírás-->kocsi=eldugult orr =újabb sírás= 260 km őrület

Szerencsére nem hallgattam anyósomra és a visszaútat átaludta a kis pocok

11494. antonka
2011. máj. 9. 12:35

csak anyatejet eszik kb 6 szor 1 nap.

tegnap 9 körül aludt el, és reggel 6 körül kelt fel, evett aztán felébredt fél 8 körül (látom rajta h pocak baja van, pedig nem volt hasfájós eddig.)

Ebből adódóan álmos és bealszik evés közben. Így nem eszik eleget, ébresztgetem, de ha alszik a büfi sem jön ki.fél 10 körül ismét nagyobb adagot evett ébren is maradt. De nyűgös volt. Járkáltam vele, forgattam. Ki is bukott egy kis kajcsit. Aztán 1 büfi és megnyugodott. kb 1 órát aludt és felsírt mivel pukizott egyet. Most gondolkozom mit ettem, h így bántja.Most is adtam neki egy kis teát nyugiszopi és ismét elaludt.

11493. Pörl (válaszként erre: 11489. - Antonka)
2011. máj. 9. 12:06

Mitől lehet a kaki és a büfi problémátok vajon??

Hogy/mit eszik Milán egy nap? Leírod?

de sz szuper, hogy az oltáson túl vagytok! :-))

11492. Pörl (válaszként erre: 11487. - Audrey79)
2011. máj. 9. 12:02

Ó, igen tudom miről beszélsz.Nekem is állandóan sírt Marim az autóban. Más gyerek békésen aludt, bezzeg ő: utálta. Mi is mindig pontos időzítéssel indultunk. Kellően hülyének is néztek a barátok, egészen addig, amíg nem "kaptak" ők is ilyen síró manót! Annyira szörnyű, ha sír a gyerekem - persze, hogy nem akarom hallgatni - szerintem ez nem nevelési hiba.

És azt sem nagyon hiszem hogy ők anno hagytak sírni minket, hiszen ők is anyák voltak, bármennyire is szabály volt a sírnihagyás.

11491. Audrey79
2011. máj. 9. 11:40
bocs, hogy nyavalyogtam. _Egyébként Melinek is szorul be 1-1 büfi és kínozza
11490. Audrey79 (válaszként erre: 11489. - Antonka)
2011. máj. 9. 11:39

Köszi a biztatást :-)) Anyósék nem anyagi okokból nem jönnek (van autója és a buszon sem kell átszállnia). Azért gondolom, hogy nem a lóvé az oka, mert megvesz mindenfélét amit lát és tetszik neki (gyári felni, ikea-s új matrac...).

Miért nem jön ?? Jó kérdés !!

11489. antonka (válaszként erre: 11487. - Audrey79)
2011. máj. 9. 11:02

Szia! Ne foglalkozz senkivel!

Ma pl nekem az Anyám mondta 300 km távolból, hogy azért nyűgös Milán mert hiányzom neki...

Itt volt az ölembe, és előtte játszottunk is, és vittem ide oda hogy ne unatkozzon.

De mint rájöttem túlette magát, és beragadt a büfi is. Mi ezzel a büfivel és a kakival olyan sokat kínlódunk.

Ja nekem a férjem családjából senki nem jött el meglátogatni minket... No komment.( mi mentünk haza Nyíregyházára, és mutattuk meg nekik az unokájukat) Csak azért írom le, hogy értékeld át a ti helyzeteteket. Ja, és elhiszem, és megértem, hogy senkinek sincs pénze, de az egyik testvérén kívül nem kapott egy pici ajándékot sem. Milyen nagyszülők ezek kérdem én....Mi megvettünk, és meg is fogunk venni mindent ami tőlünk telik Milánnak, de nem tudom megmutatni neki, hogy ezt a nagyanyádtól meg a nagyapádtól kaptad.

Az én családom azért nehéz anyagi helyzetben odatette magát, de a férjemé semmi.

11488. antonka (válaszként erre: 11485. - Pörl)
2011. máj. 9. 10:52
szia! Nagyon aranyos hogy érdeklődsz! Kezd visszaállni. Bár tegnap előtt nagyon nagyon nyűgös volt. De gondoltuk, hogy kaksi probléma van. Aztán másnapra megoldódott ez is. Ma is nyűglődik, de megelőzve ezt a problémát csináltam neki kamilla teát. Most végre alszik.
11487. Audrey79
2011. máj. 9. 07:56

Pont most beszéltem anyával, ő megérti, hogy mi a bajom. Meghallgatom a tanácsokat, de úgy akarom nevelni ahogy ÉN GONDOLOM ! Nem másnak szültem, hanem magamnak és én szívok, ha valamit nem jól csináltam.

Nem értem, hogy miért gondolja mindenki, hogy az Ő módszere a legjobb..?!

Minden gyerek és szülő más és más, nem lehet mindenhol ugyanazt az iskolapéldát alkalmazni. Pláne, hogy úgy látom ő sem csinálta anno tökéletesen, de az én anyám sem. Persze én is el fogom követni a saját hibáimat, de ettől válok szülővé.

11486. Audrey79 (válaszként erre: 11485. - Pörl)
2011. máj. 9. 07:12

Köszi az érdeklődést. A hétvégén anyósomnál voltunk Dunaújvárosban, ahhh az odaút nem volt egyszerű. Egész jó lett volna, de az amúgy üvegházi meleget ontó lakásban már lekapcsolták a távfűtést és fáztunk, a kicsi visszatért az éjjeli 1-2 cumihoz. Minden idegen volt neki (környezet+ nagyiék) és sírt. Másnap már lenyugodott, de nem akart aludni. Délelőtt aludt egy órát, de délután (végre a férjem eljött sétálni velünk és jó lett volna beszélgetni) szóval délután semmit nem aludt.

Ennyire megzavarja az új környezet és új emberek ? Hazajöttünk és este 8-tól (7-8-ig is aludt picit) reggel 5-ig aludt). Itthon megnyugszik ?? Biztosan, mert örömmel konstatálta, hogy a kedvenc tükör még ott van stb...

Kicsit gáz volt a hazajövetel, mert én aggódtam, hogy Melike nyűgös lesz, mint az odaúton, ezért azonnal indulni akartam ahogy beevett (előtte nem hagytam aludni). Anyósoméknak rosszul esett a gyors ebédet követő távozás. Mondogatta a liftben, hogy nem lesz semmi baja, ha sír egy picit. Én nem akarom hagyni, pláne egy majd 3 órás út előtt !!!

Azt persze se az én anyám, se az anyósom nem érti meg, hogy sírás=takony= újra sírás =hogy szívom ki a kocsiban az orrát ? Meg kell állni, ha meg akarom nyugtatni, mert menetközben nem vehetem ki a bébihordóból. Ezért elég feszült voltam már induláskor, amit persze a párom értett meg, mivel ő tudja milyen szívettépően sírt az autópálya előtt Melike. Volt 2 beszólása anyósomnak, amin kissé besértődtem: 1.,Hagyjam sírni 2., anyukádtól is így távoztok ? Hát anyum tudja, hoyg mindennek bent kell lenni a kocsiban és indulás, no meg ő csak 50 km-re lakik.

Anya többször mondta nekik, hogy eljöhetnek úgy is, hogy nála alszanak, hogy nálunk ne legyen nagy tumultus, vagy ha nem akarnak a terhünkre lenni.

Szeretem őket, nagyon jó emberek. Sajna anyósom nem bírja ki, hogy ne szóljon bele a nevelésbe.

Ahogy a sógornőmet szapulja nekem, gondolom neki meg engem.

Mindegy lényeg, hogy a mama és a papa is látták az unokát. Őszintén fura, hogy amikor megszületett többször is lejöttek, de mostanában (6 hetes kora óta) egyáltalán nem. Tudom, hogy nem találják úgy a helyüket itt, de azért csak ne várja el senki, hogy egy picikével, majd minden hétvégén indulunk ekkora útra. Bár lehet én értem félre az okokat.

11485. Pörl
2011. máj. 8. 20:53

Hogy van Melike és Milán??

Visszaállt már a régi kerékvágás?

❮❮ ... 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook