Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » 2011 januári babák fórum

2011 januári babák (beszélgetés)

2011. jan. 19. 11:32
Jaj..komolyan kezdek félni,nem lesz ez leányálom:)A szülés utáni időt eddig úgy képzeltem el,hogy hagynak nyugiban eleget szenvedtem már,de úgy látszik nem ez lesz...próbálom magam készíteni,még van 5 napom a kiírt szülésig,eddig még semmi jele hogy jönne:)
8483. sorlyke
2011. jan. 19. 11:11

Tejserkentő golyók

Hozzávalók: 205g búza, 150g árpa, 100g zab, 1 marék darált kesudió, 150g vaj, 150g barna cukor

Elkészítése: A gabonát ledaráljuk, és a dióval együtt egy lábasban állandó kevergetés mellett megpirítjuk, amíg erősen illatozik. Hozzáadjuk a vajat és addig keverjük, amíg el nem olvad. Ekkor beleszórjuk a cukrot is a lábasba. Pontosan 10 másodperc után levesszük a lábast a tűzről!!! 2-3 evőkanál vizet adunk hozzá és 2,5 cm-es átmérőjű golyókat formázunk, mielőtt a massza kihűlne.

Naponta maximum hármat szabad enni, különben hasmenést okozhat

saját tapasztalat nekem ö nagyon be vált!

8482. sorlyke (válaszként erre: 8479. - Audrey79)
2011. jan. 19. 11:07
bocsi közbe szolok de a málnalevél teát nyugodtan ihatsz napi 2szer is!Én is igy ittam és villám gyorsan tágultam 1,5ora altt meg lett a 4200g 60cm fiam igaz én kaptam oxitocint is mind a 2gyerekel és az is sokat segitet..gondolom már nagyon várod hogy mehesél szülni:-)
8481. Audrey79 (válaszként erre: 8480. - Kisbarack)
2011. jan. 19. 10:43
Igen, azért azt választottam.
8480. kisbarack (válaszként erre: 8479. - Audrey79)
2011. jan. 19. 10:34
Ha algopirynt szedsz,lehet mellette szoptatni?
8479. Audrey79 (válaszként erre: 8476. - Ella89)
2011. jan. 19. 10:25

Én szedem már 2 hete a homeopátiás bogyókat és szüléshez vettem külön más hígításút. A málnalevél teát napi 1 csészét iszok (sajna nem tágultam még).

Nagyon remélem, hogy valamicskét használni fog.

Nekem azt mondták, hogy vigyek be kb 3 doboz algopirynt a kórházba, hogy tudjak pihenni szülés után.

8478. Audrey79 (válaszként erre: 8473. - Pe80)
2011. jan. 19. 10:21

Köszi a tanácsokat !

Nekem nagyon jól esik, hogy leírtátok a szülést követő pillanatokat, mert így legalább fel tudok készülni...

8477. +Acyre+
2011. jan. 19. 09:58
Sziasztok!Jaj, én ahoy olcaslak Titeket attól tartok, milyen elcsigázottak leszünk a szülés után és hogy lesz energia a kis jövevényre. Azért erősítsetek meg benne, hogy lesz!:-)))
8476. Ella89 (válaszként erre: 8474. - Audrey79)
2011. jan. 19. 09:55

Örülök, hogy segíthettem. :)

Én nem is gondoltam, hogy így fog fájni ez a gyermekágyas időszak. Lea születése után nem fájt (mondjuk ott a szülés volt nagyon fájdalmas). Az ügyeletes nővértől a szülés napjának és az azt követő éjszaka is Donalgint kértem. Hatott, mert tudtam aludni (addig csak nyögtem a fájdalomtól, a vajúdás alatt alkalmazott légzéstechnika sem enyhítette a fájdalmat, pedig a szülőszobán sokat segített, utófájásnál mégsem használt).

8475. Ella89 (válaszként erre: 8473. - Pe80)
2011. jan. 19. 09:52

Homeós bogyókat én is kaptam, amíg ment az oxytocin, nem tudom mik voltak azok, a szülésznő találta őket, más ott szült nők hagyták ott. Az egyik fájáserősítő volt, a másik tágulást elősegítő. 20 percenként kellett őket szednem, azt hiszem (lehet, hogy 10, erre nem emlékszem, komolyan mondom). Fájáserősítő bogyit csak 1X vettem be, mert úgyis ment fuziban az oxytocin. A tágulást okozó bogyótól semmit nem tágultam, valahogy nem igazán hatott, csak a burokrepesztés, utána egy ujjnyiról 2 órán belül kitágultam.

Szerintem amúgy egyénfüggő, kinek mennyire használ a homeopátia. Nekem a szoptatásra sem vált be az Urtica Urens, mások pedig ódákat zengenek róla. Minden esetre érdemes kipróbálni, nem olyan durva összeg, amibe kerülnek és talán hat is valakinél.

8474. Audrey79 (válaszként erre: 8471. - Ella89)
2011. jan. 19. 09:46

Köszönöm, hogy leírtad Ella. Nagyon sokat jelentett, mert erről a vér kinyomkodásról sem hallottam még. Szóval a betétet és az eldobható bugyikat érdemes a csomag tetejére tennem ?

Nekem a nospa-ról beszéltek, meg 10 ampulla lidocaint írtak fel (viszem magammal), hogy biztosan legyen. Remélem használni fogják és nem fog nagyon fájni...

8473. pe80
2011. jan. 19. 09:44

Szülés homeos bogyókkal: nekem este 9-től voltak fájások, amik éjfél körül rendeződtek rendszeressé, de elviselhetőek voltak, aludtam is közben. Kórházba fél9-kor mentünk, vártuk a szülésznőt 45percet, burokrepesztés, aztán 10 percre megvolt Zorka. Sosem fog kiderülni, h milyen lett volna homeos bogyók és málnalevéltea nélkül...:) De a kisfiamnál is szedtem, és az is könnyű szülés volt.

Én is bevetettem mindent, h ne hordjam túl. Az utolsó 2 hétben előre bepótoltuk szex terén a mostani 6 hetet. Nálunk nem volt tiltakozás.:) Nagytakarítottam aznap és megittam a hasmarsoztató koktélt. Valamelyik működött.:)

Szülés után: kiszedték a méhlepényt, megvizsgálták, kitisztítottak belülről, összevarrtak. Sztem max 20 perc lehetett és nem fájt, mondjuk adtak valami helyi érzéstelenítést a varrásnál. Aztán még adtak egy szurit, ami a méhösszehúzódásr segíti.

Köldökcsonk: nekem azt mondta a védőnő, hogy most, hogy már leesett, amíg váladékozik, addig alkohollal kezeljem.

Kaptunk hasfájásra kúpot, mert az infacol nem oldotta meg a helyzetet. Estére beadtam, és csudajó éjszakánk volt. Fél8-tól aludt 1-ig, gyors szopi, alvás 5-ig, újabb gyors szopi, alvás fél8-ig. Máskor is így ébredt Zorka, de este sokkal később aludt el, mert nagyon húzta magát, meg éjjel min egy 1.5órás ébrenlétünk volt, amikor fájt a pocija. Mondjuk ő nem szünet nélkül kiabál, hanem inkább nyüszörög, húzza magát, néha sír. Azért lehet, h esténént fog kapni kúpot..

Tejserkentésre Urticát szedek 5ch-st vagy 9ch-st, meg iszok szoptatós teát. Sztem jót tesznek, de ártani biztos nem ártanak.:)

Huhh, hosszú lettem, de végre van egy kis nyugalom.:)

8472. Ella89 (válaszként erre: 8467. - Audrey79)
2011. jan. 19. 09:42

Jaj, első terhesség alatt az én férjem se mert, mondjuk akkor veszélyeztetett voltam, így csak a 34. hétig merte (2 hétre rá megszültem). Most meg amint elmúltak a görcsök (kb. ősz), azóta volt, szülés előtt pár nappal még, de nem ettől indult be meg amúgy is fájásgyenge voltam.

Igazából akkor tud segíteni (állítólag), ha már nyitva a méhszáj. De ha nem tudod meggyőzni, akkor egyél csípős ételeket vagy mozogj, lépcsőzz.

Második babánál nekem a keményebb orvosi, szülésznői méhszájvizsgálat sem segített.

8471. Ella89 (válaszként erre: 8460. - Audrey79)
2011. jan. 19. 09:37

Első szülésem (Szent Imre): megszületett Lea, picit a hasamra tették, majd elvágták a zsinórt, lefürdették, picit otthagyták, "megszültem" a lepényt is, kikapartak és visszavarrták a leszakadt hártyámat (picit kellemetlen volt mindkettő, nyilván fájdalomcsillapítás hiányában mindent éreztem). Leát elvitték inkubátorba, engem kitoltak a folyosóra egy hordágyon (szülés után kb. 20 perccel). Oda bejött anyukám is és a férjemmel hármasban voltunk, onnan hívtam fel a rokonokat és az ismerősöket. Itt max. 3/4 órát töltöttem, a szülésznő kinyomkodta belőlem a vért, majd eltolt a gyermekágyas részlegre, ott is nyomkodott vért (egyáltalán nem fájt), felpattintott az ágyról (remekül voltam), kerestetett velem egy bugyit és betétet, betette nekem, felkapta a csomagom egy részét, másikat odaadta nekem és úgy sétáltunk be a szobába (szobatársam meg azt hitte valahonnan költöztetnek, mert őt meg tolni kellett szülés után, nem bírt felülni sem). Lefeküdtem az ágyra, bár nem voltam fáradt, mégsem tehettem mást, hiszen Lea az inkubátorban volt, vizsgálgatták, gondoltam szólnak, ha van valami (nem szóltak, én mentem oda, akkor derült ki, hogy bármikor elvihetik és még csak engem nem is értesítettek). A babát már csak akkor láttam a Szent Imrében, amikor elvitték a Cerny mentősei. Elég pocsék kezdet volt...

Második szülésem (ÁEK): megérkezett Gyöngyös, a hasamra tették, férjem elvágta a köldökzsinórt, elrohantak fürdetni a babát (férjem velük), mert nem volt fürdető a szülőszobán, én ottmaradtam a dokival és a szülésznővel, kinyomtam a lepényt, a doki "letapogatott" valamivel (nem kapart), kifertőtlenített és közölte, csak egy apró horzsolásom van, amiatt nem varr. A szülésznő kicsit préselt belőlem vért, ami ezúttal fájdalmas volt (első szülés után nem). Visszahozták Gyöngyöst és magunkra hagytak a férjemmel hármasban, kérték, szoptassam meg a babát, segítettek a mellre tételnél. A szülés után kb. 1,5-2 órával elvitték, értem jött a szülésznő, még megnyomkodott, segített felállni, bugyi-betét megint, elkísért a WC-ig, majd vissza a szülőszobára, hívott tolókocsit (jó, szédültem, de túlzásnak tartottam, aztán kiderült, hogy ez a szokás és messze a gyermekágyas részleg). Anyukám -aki idő közben megérkezett- és a férjem hozták a cuccaimat. A szobában márt ott várt a még jobban megfürdetett (nem magzatmázas) és átöltöztetett Gyöngyös babám. A rokonok picit bejöhettek, fotóztak egy picit, hazamentek. Értem jött pár nővér, hogy segítenek lezuhanyozni. Egy végig ott állt mellettem, pedig már jól voltam, nem szédültem és nővérhívó is volt, ha rosszul lennék. Megint bugyi-betét, a régi. A nő nem volt semmi, az eldobható papírbugyimat is kimosta, pedig mondtam, hogy tiszta vér, dobjuk ki. :P Aztán tisztán és frissen visszamentem az ágyamhoz, megszoptattam Gyöngyöst, akit csak fél éjszakára vittek el, pedig akkor az utóösszehúzódások miatt már nagyon rosszul voltam és újra leesett a vérnyomásom, szédültem, szóval én vittem vissza a csecsemősöknek, de 2 nap múlva már nagyon jól voltam.

Hát velünk így volt szülés után.

8470. kisfari (válaszként erre: 8467. - Audrey79)
2011. jan. 19. 08:55
hülyék ezek a pasik, az enyém sem akart, de én mondtam neki hogy ha túljutunk a kiírt időn akkor ha tetszik ha nem megerőszakolom:))
8469. kisfari (válaszként erre: 8468. - Audrey79)
2011. jan. 19. 08:52
hááát azok már 2-4 percesek voltak, de szerintem akkor is jó.
8468. Audrey79 (válaszként erre: 8465. - Kisfari)
2011. jan. 19. 08:47
1,5 óra kb az 5-10 percesektől számítva ? Az nagyon jó !! Remélem van értelme szednem ezt a sok bogyót..
8467. Audrey79 (válaszként erre: 8462. - Kisfari)
2011. jan. 19. 08:45

Kimásoltam ezt az üzenetet a férjemnek és elküldtem. Hátha megenyhül ...

Pedig tegnap direkt magamra rángattam egy szatén hálóinget (gondoltam hátha csak az idióta baris pizsimtől kap már frászt).

8466. kisfari (válaszként erre: 8464. - Audrey79)
2011. jan. 19. 08:44
hát nem kellemes, főleg hogy már kint van a pici és a senkinek nem hiányzik hogy csesztessék, de a varráshoz adnak érzéstelenítő szurit. de ki lehet bírni, addigra már úgyis el van zsibbadva mindened.
8465. kisfari (válaszként erre: 8461. - Audrey79)
2011. jan. 19. 08:42
nekem 1,5 óra volt, ez az az idő, amit kórházban vajúdtam + elötte itthon, de azzal simán elvoltam.
8464. Audrey79 (válaszként erre: 8463. - Kisfari)
2011. jan. 19. 08:41
Ezt érezni fogom ??? Fájdalmas ?
8463. kisfari (válaszként erre: 8460. - Audrey79)
2011. jan. 19. 08:39
szia. szülés után még kitisztítanak, megvizsgálják a méhed, hogy nem maradt-e benne valami és összevarrnak ha kell kívül-belül.
8462. kisfari (válaszként erre: 8453. - Antonka)
2011. jan. 19. 08:37
Elhiszem hogy nehéz már, én is túlhordtam a fiam és ráadásul kórházban voltam, de ne akard, hogy "úgy" vizsgáljon meg a doki, láttam én már ebből fakadó csúnya dolgokat. maradj inkább a sexnél szerintem.:)
8461. Audrey79
2011. jan. 19. 08:36
AKik szedtétek a homeos bogyókat, kb hány óra volt a szülés ??
8460. Audrey79
2011. jan. 19. 08:36

Jó reggelt lányok !

Pont azon gondolkodtam, hogy nekem még senki nem mondta el, hogy mi történik utána.

Megszületik a baba és a méhlepény és még ott kell feküdni 1-2 órát. Viszont ilyen köldökzsinór húzgálásról és kaparásról még nem hallottam.

Őszintén csajok, ki mire emlékszik a szülés után ??

8459. kisfari (válaszként erre: 8444. - Krisztina1978)
2011. jan. 19. 08:30

Nagyon-nagy gratula neked!

Tényleg nem semmi szülésed lehetett és akkor utána még ez a lepény is. Büszke lehetsz magadra hogy így bírtad!!!

8458. sorlyke (válaszként erre: 8448. - Lea9)
2011. jan. 19. 07:15
Köszönöm a válaszodat én most szeretnék pelust venni és nem tudtam el dönteni melyik legyen csak arra emlékszem ezek közül nekem is a kisfiamal ki folyt valamelyikböl:-)
8457. antonka (válaszként erre: 8456. - Audrey79)
2011. jan. 18. 22:53
Nálunk is ez az akadály, hogy aggódunk. De állítólag jót tesz, és nekem nagyon hiányzik, és szülés után még min 6 hét.........
8456. Audrey79
2011. jan. 18. 22:10

Próbáltam rávenni a férjem némi szexre, de közölte, hogy tök önző vagyok. Ő félti a babát (hiába minden cikk, nem mer próbálkozni sem).

Azért vagyok önző, mert csak azért akarok vele lefeküdni, hogy megszüljek.

Nincs igaza, néha tényleg kívánom a szexet... csak eddig nem mertem próbálkozni. Persze az sem lenne hátrány, ha beindulna a szülés...

8455. antonka
2011. jan. 18. 21:28
Tényleg kihalt a fórum, már lassan mindenki babázik..........

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook