2010 júniusi babák (beszélgetés)
Hehe, most akkor úgy nézel, mint a lukinyúl? :)
Spenót krumplival
(7 hónapos kortól)
Hozzávalók:
* 100 g tisztított spenótlevél,
* 50 g burgonya,
* 15 g banán,
* 1 mokkáskanál olaj
(Elkészítési idő: 5 perc)
Az elkészítés menete:
A spenótot levelenként megmossuk, a szárait letépjük. 4-5 percig forró vízben főzzük, majd hideg vízzel leöblítjük (csak így marad szép zöld). A banánnal együtt pépesítjük. A burgonyából pürét készítünk a szokott módon, majd hozzákeverjük a spenótpürét. Bármilyen feltét illik hozzá.
Ez a lukinyúl tök jó szó! :D Már Pancsi is nézett úgy! :))
Spenót banánnal, milyen ínyencség. :) Mesi, küldd át légyszi a receptet! :)
Mondjuk anyumék baracklekvárral ették anno, szóval már semmin nem akadok ki. :D
Ez érdekes... Talán úgy értette, ha nagyon rákap az ücsörgésre, akkor nincs arra motiválva, hogy kússzon-másszon, vagy mi..
Na ez már nekem bonyolult:DDD
Ebben reménykedek én is :)
Nem úgy mondta, hoyg ne ültessem, hanem amikor a védőnő 7 hónapos státusznál bíztatott, hoyg kitámasztva ültethetem, akkor erre mondta a gyógytornász, hogy akkor nem fog mozogni. De pontosan nem kérdeztem rá, hoyg a kitámasztásra vonatkozik vagy az ültetésre.
Csak egy tipp a spenóthoz. Én tettem a főzibe egy kis banánt is (nem sokat, kb. 1/3-ot), és nagyon bejött Zsófinak. Egyébként a neten találtam a receptet.
Lehet, hoyg nem is fogja megviselni a cuki hintázóspopójú csajodat! :D
Azt is hallottam, hogy minél nagyobbak, annál kevesebbet szenvednek az előbújó fogakkal.
Hát ja amikor én anyunak egyszer azt mondtam ne ültesse mert nem lehet nézett mint a lukinyúl:D Azt mondta ilyen hülye világ van,akkor ha ez mind igaz lenne amiket mondanak,hogy nem szabad a babákkal én már nem élnék:DDD
Miért neked is azt mondta,hogy ne ültesd?
Hát ez az. Minket is simán ültettek a szüleink.
Lehet úgy kibújik neki észre se veszed.Barátnőm kisfiának is úgy jöttek a fogai semmi baja nem volt.Szerencsések:)
Csongi tegnap este ült először így meg, előtte azért csak egyszer-egyszer támasztottuk ki picit. A gyógytornász meg délután volt, de még nem mertem megírni neki.
Nekünk is van egy fehér pöttyünk egy ideje. Nézte tegnapelőtt a koraszülöttes doktornő, és mondta, hogy abból bármikor lehet fog. Hát nem tudom... Nem veszem észre, hogy nyűgösebb lenne Zsófi, és neki se duzzadt az ínye. Na majd meglátjuk :)
Hát én már nem tudom mi lenne a jó,mindenki mást mond:S
Erre mondják, hogy egy gyerek nem gyerek, és hogy nem is tudják a második baba után, hogy az elsőnél mivel töltötték azt a sok szabadidőt... :)
Nekem a gyógytornász kifejezetten megtiltotta, hogy ültessem Zsófit annak ellenére, hogy ő is felhúzza magát félülő helyzetből. Azért töredelmesen be kell vallanom, hogy valamelyik nap "suttyomban" felültettem, nagyon ügyesen tartotta magát, és mindeközben nagyon örült magának :).... de még nem igazán merem....
Kis cukipofa,el nem tudtam képzelni milyen fája van:DD
Az elejétől látszott ilyen kis fehér csík.
Feltettem képet, ahogy ücsörög a fája előtt. :)
2x2 hét? Szegényke! Az már majdnem egy hónap! És akkor a 2 hét alatt nem is látszódott ki a foga, vagy az elejétől látszott a fehér pötty?
Pancsinak 2 foga van lent,mind a kettő előtt 2 hétig nyűgösködött:( Sztem most jön megint egy,most a hasa is megy pár napja,ez nem volt eddig,de hiába nézem a szájában nem látok semmit:(
Hujjujj, képzeljétek, Csongi du elég nyüszi volt, levittem sétálni, a játszótéren is elsírta magát, pedig régóta nem sírt lent. Aztán bementünk nagyimhoz, adtam enni neki, és utána is nyafizott, pedig kaja után jó kedve szokott lenni. Na, benézek a szájába, az ínye nincs megduzzadva, viszont láttam egy kis fehér pontot alul az egyik foga helyén, akkora kb., mint egy gombostűfej. Lehet, hoyg nem lesz duzzadt az ínye, és úgy jön a foga? Nem is ment eddig a pocija sem. Hazafelé azért bementünk a gyógyszertárba gélért, meg kúpért, biztos, ami biztos. Nektek hány napig tart, mire kibújik a fogacska? Olyan nagyon rohan az idő, az én pici babámnak lassan foga is lesz... :( Nekem ez tök nagy dolog... :)
Hát nekünk legalább nyugtun van ha alszik a gyerek,nem lehet egyszerű.Ha majd oviba fog járni milyen furcsa lesz mennyi szabadidőd lesz:)
Ilyet még nem tapasztaltam.
Halihó, vagyok ám, csak mostanában mindig valakinek van valami nyomora. Szerintem Nórinak esedékes lesz némi foga, mert eléggé nyűgös. Ha leülök a géphez akkor sír, ha beülök mellé akkor nyomkodja a gépet. Egyszerre még véletlenül sem alszanak, így kicsit problémás a netezés.
Nektek is sírnak a lurkók, ha meglátnak Titeket? Nem mindig persze, de ha nyafis Csongi, és esetleg egyedül még elvan, vagy Apájával, és amikor megjelenek a képben, akkor kitör a botrány. :(
Néha úgy settenkedek a bútorok mögött, mint vmi betörő. :D Csak nehéz, mert az egyik fal szinte végig tükör, és abban meg pláne mindent lát. :)
Na, itt vagyok, kicsit szétfőtt a sütőtök. :(
Igen, felhúzza, meg ha háton fekszik, az ujjamba kapaszkodva is.
További ajánlott fórumok: