2010 júniusi babák (beszélgetés)
Hát nem látok semmit,de gondolom,hogy a foga,mert ugyanolyan nyűgös mint amikor az alsó kettő jött neki.Fülbevalója nincs,a beszari anyja miatt:D Most éppen arra fogom,hogy nyűgös a foga miatt,azért nem viszem el.De el kéne...na összeszedem magam,aztán hétvégén elmegyünk.Ja, és sz.rik rá forgolódni,ha hasra teszem akkor azonnal vissza hátra többnyire ennyi:)))Bár azért hasra is megy,ha ott a telefon vagy a távirányító;)
Fog? Megint? Szegény kis drága!
Egyébként jól vagytok? Sokat forgolódik Panni? Fülbevalótok van már? ;)
Megnyugodhatsz,Panni két napja nem eszik;) Jön a foga sztem,nem kell neki semmi,csak teát iszik de azt sokat,meg megy a hasa és nyűgös szegénykém.
Az a gond, hogy Zsófi nem egy éhes fajta :). Ő lazán elvan hosszú órákig kaja nélkül (nem úgy az anyja :)
Könnyen beszél, aki egy olyan haspókkal van megáldva, mint Panni :D
Köszi;)Neked könnyű ott a fővárosban tömegközlekedni:D
Nyugalom!!!Majd fog enni,biztos nem éhes,elég neki a tejci.Okos kislány Zsófi,majd ha éhes lesz fog enni ne félj;)
Hát nem egyszerű... Van úgy, hogy valamit az egyik nap szeret, a másik nap már nem. Az is baj, hogy már nagyon rágörcsöltem a témára, és már előre félek minden etetés előtt, hogy vajon hányadik kanál után kezd el a kisasszony ordibálni és hadonászni. Már kezdek kifogyni az ötletekből...
Szegénykém, nem lehet könnyű! :( De akkor nem az van, hogy amit szeret Zsófi, abból ezsik, amit nem szeret, abból nem kér?
18-22 között nincs autózás, marad a sport, gyaloglás, bicaj, tömegközlekedés. :))
A köhögéssel minden rendben, mindössze 1-2 köhintés van naponta, csak úgy hobbiból :). Az evőkénkkel már nem ennyire pozitív a helyzet. 2 napig jól eszik, aztán 3 napig már a kanál láttán is ordibál. Hát evvan.. :(
Biztos csak tetszeni akart az anyósod a fiatalúrnak. :D
Sziasztok! Látom, az autósülés volt a fő téma. Nálunk még nincs vele probléma, a picilány még lazán belefér overálostul, mindenestül. Igaz, hogy Zsófi nem egy langaléta...legalábbis egyenlőre :)
Hát ma néztem magasítót,22kg-tól van,szóval 18-22-ig mi van...Szóval muszáj lesz vagy a nagyobb ülés mindenképp,vagy most veszünk egy kicsit,és aztán meg egy nagyobbat is,mert ha lesz kistesó úgyis két ülés kell egyszerre;)
Mesi, hoyg van Zsófi evőkéje? És a köhögése?
Mindenki nagyon busy hétvégén! :( Mi meg csak várjuk Apáját, hoyg hazaérjen, pénteken leutazott a családjához.
Az előbb nagy sivalkodára jövök be a konyhából, Csongikám betolatott a fotel alá, csak a feje és a kezei lógtak ki. :)
Eszembe jutott, hogy mégis csinált az anyósom olyat, amitől majdnem felforrt az agyvizem. :)
Jött látogatóba a 3 hetes babához a nyári kánilulában (vidékről busszal), kifestve-kikenve, csillámos alapozó, mittudomén. És odanyomja a pici száját a saját arcához, hogy nézzétek, puszit ad... Ilyesmire nagyon háklis voltam/vagyok, pedig már a földet nyalja, szóval lassan mindegy is. :)
Évi, köszi, én ennyire nem vagyok képben, hogy szétszedhető, meg ilyenek... Ez jó, az ülésmagasítóhoz időzítitek a kistesit! :D Mondjuk nem tudom, hogy érdemes-e 36 kg-ig jó ülést venni, mert talán egy ülésmagasító + egy 18 kg-igos ülés nem annyira drága, mint egy 36-os, de nem tudom.
Jaja, és azt mondják, a 2 év korkülönbség ideális. Közöttünk öcsémmel 360 nap van, de nem volt bajom vele, én voltam a főnök. :)))
Hű, szerintem Csongi megfagyna, ha nem adnám rá az overált, vagy mit. :) Mire bemelegszik az autó, addigra nagyjából oda is érünk, mi nem nagyon megyünk hosszú útra. Amikor meg igen, akkor én is kibontom a csomagolásból.
Én csak kabátot adok rá ilyen hidegben és a kocsiban leveszem róla,mikor nem voltak ilyen mínuszok a kabátot csak ráterítettem meg egy takarót úgy vittem le a kocsiba.De már így is szűkös.
Nekünk Jankánál a hordozó kölcsön volt. 0-18kg-os ülést vettünk, de már menetirány szerint használtuk. Nem emlékszem pontosan mikor vettük. Nóri úgy fér el a hordozóba, hogy a randa anyja nem ad rá az autóba overált, ill. kabátot. Az otthoni ruhára egy pulcsi és egy polár kezeslábas kerül. Autón kívül alaposan betakarom, de szerintem a kocsiban nagyon melege van, ha olyan vastagon fölöltöztetem. Az is a valósághoz tartozik, hogy csak ritkán autózunk.
Hát alig fér már bele télikabátban már beszorul:D Ami 36 kg-ig van az ugye végig jó,mert utána már nem kell,de 18 kg után azt hiszem szét kell teljesen szedni és csak az ülésmagasító marad.Akkor én lehet vennék 9-18-ig,aztán azt örökölhetné a kistesó,Pancsi meg már csak kapna ülésmagasítót.Csak azt tudnám hány éves kortól elég az ülésmagasító,hány év múlva jöhet a tesó:DD
Mondjuk vásárlás előtt még körbekérdezem az ismerősöket, hoyg kinek milyen van, és mi a véleménye róla, és talán bele is próbálom Csongit, mert nem akarom úgy megszívni, ahogy ezzel a hordozóval. :(
Azt látom most is, hoyg van 9-18 kg-ig és 9-36 kg-ig, de hoyg melyik miért jobb, nem tudom. :(
Kriszti, Te, mint gyakorlott Anyuka, hogy látod ezt a témát? :)
Én is láttam, aztán most filózom is, mert nekünk olyan van, ami születéstől 15 hónapos korig (0-13 kg) jó, de épp, hogy belecuppan Csongi a nagy téli ruhában, lába is picit kilóg, szóval nem hinnémm, hogy kibírja addig. :( Amúgy sem szereti.
Pancsi még nem nőtte ki?
Csajok,a júliusi babáknál olvastam autósülés a téma. Nektek beleférnek még a picurok a hordozóba?
Nóri és Pancsi nagyon szépen ülnek, annyira ügyesek!
Mesi, Csongi sem ül meg egyedül, de én beteszem az etetőszékbe (hátrahajtott támlával), mert fektetve nem igazán jó szilárd étellel kanállal etetni, ha ölben fogom, akkor meg ugyanúgy ül.
Tudom, mi nem számítunk, de én még azért is rászóltam mindenkire, ha úgy vette ölbe, hogy ültette. Teljesen magától jött rá a technikára. (Tettem egy ülős képet is föl.)
Aranyos.:D Na én ezeket nem állom meg nevetés nélkül, lehet pszichopata lesz a gyerekem.:)
Fb-on van egy kép a karácsonyi albumomban ahogy ül a pihiszékben;)
Én csak beültetem az etetőszékbe vagy a pihenőszékbe,mindkettőnek le van döntve a háttámlája,és ő felhúzza magát egyenesbe,látnád milyen egyenes háttal feszít:D
További ajánlott fórumok: