Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » 2010 júniusi babák fórum

2010 júniusi babák (beszélgetés)

54. Noj84 (válaszként erre: 53. - Dzsigg)
2009. szept. 11. 09:18
vidd el mindenképpen, igen, ez jó ötlet.
53. dzsigg (válaszként erre: 52. - Noj84)
2009. szept. 11. 09:17
Én is erre gondoltam,talàn ha elvinném magamra az ultrahangra,és l àtnà,lehet nem akarnà ellökni magàtol?????????
52. Noj84 (válaszként erre: 51. - Dzsigg)
2009. szept. 11. 09:08

azért ez így nem az igazi :(

viszont nagyon örülök, hogy kiálltál a kicsiért.

igazából pedig ez nem is a párodnak lenne nagyobb teher, hanem neked. nyilván szükség lenne a segítségére, de az igazi áldozatot nem ő hozza majd.

csak egy baba, akit az apukája nem akart, az nem biztos, hogy boldog lesz. :( jaj, nagyon nehéz ez, azt hittem, hogy ő is akarni fogja. viszont ha nem nagyon tiltakozik ellene, akkor még lehet, hogy most is össze van zavarodva.

51. dzsigg
2009. szept. 11. 09:03

Jo reggelt nektek!

Tegnap megszolalt a pàrom:)

Azt mondja:

-kérj idöpontot a dokihoz.

Mondom,ok,de ugyis mindegy mikor megyek,a baba akkor is akkor jön a vilàgr amikor akar.

Erre ö_

Nem mindegy!

Nem làtod egy gyerekkel mennyi gond van,hàt mi lenne kettövel=?

Természetesen nem hagytam magam,és azt mondtam,hogy lehet lenne szive ellökni mint egy szemetet,de nekem nem.

Ha eggyel megbirkoztam,megbirkozom a màsikkal is,amugy is van mi mindene màr az örökösnek:)

Hàt a pàrom nem akarja,de megbàntani se akar.....

2009. szept. 10. 13:01

Mindjárt felkelnek a lányaim, mennem kell.

Köszönöm, hogy kiönthettem a szívem és maghallgattatok, és a tanácsaitokat is.

Ha lesz ma még időm benézek, de holnap reggel biztosan!

49. adél21 (válaszként erre: 47. - Noj84)
2009. szept. 10. 12:57
Az ilyeneket lecsapnám!!!
48. adél21 (válaszként erre: 43. - Dzsigg)
2009. szept. 10. 12:54

A fiatalsággal nincs gond, meglátod ha úgy döntesz megtartod!

A második lányunknál szintén ledöbbentünk, de nem volt kérdés hogy megszülessen-e. Hidd el, bele fogsz rázódni, és egy idő után már nem is fog hiányozni pl egy film. Engem a nevetésük mindenért kárpótol.

47. Noj84 (válaszként erre: 45. - Emelint)
2009. szept. 10. 12:52

így van, ez rengeteg idő...

én meg 2-2 évet szerettem volna, de anyagi megfontolásokból 3 és 2 év lesz így a 3 gyerek közt, ha minden jól megy.

de úgy vagyok vele, hogyha fogamzásgátló mellett teherbe esnék, akkor az a gyerek jönni akar, és kész, akkor jöjjön.

hallottam olyat, hogy védekeztek, elszakadt a gumi, bevette az esemény utánit, és mégis terhes maradt.

mi ez, ha nem égi jel? erre meg elvetette. és még pénze is volt a babára, és még nem volt gyereke sem, meg van kifizetett lakása .na őt nem bírom megérteni.

46. Noj84 (válaszként erre: 44. - Adél21)
2009. szept. 10. 12:50

3 gyerekre több a támogatás, anyagilag biztos, hogy nem lesz nehezebb.

mi is felnőttünk úgy 3an, hogy nem mindig mi voltunk a középpontban.

hidd el, hosszútávon nem is baj.

45. emelint (válaszként erre: 43. - Dzsigg)
2009. szept. 10. 12:49

Hát igen nehéz döntés. Én úgy tervezem, hogy 4-5-6 év legyen a gyerekek között. Lehet, hogy nem a legideálisabb, de szeretnék közben visszarázódni,közben munkát keresni. Azért akarunk most babót, mert míg levelezős vagyok úgyis itthon vagyok,és míg oviba mehet a gyerek már mehetek dolgozni.

Amúgy arra is gondolj, hogy még legalább 8 hónap, hogy megszülessen a második baba...

2009. szept. 10. 12:49

Tudom, hogy bárhogy is döntök, a férjem mellettem áll, és soha nem hánytorgatna fel semmit.

Nem a pénz húz vissza minket( holott nem elhanyagolható szempont a lakáshitel, az hogy csak ő dolgozik, segítséget senkitől nem kapunk stb), hanem az a hatalmas türelem ami szükséges lenne ilyen pici gyerekekhez, hisz néha olyan lelkiismeretfurdalásom van amikor az egyik lányom sír, mert a másikkal törödnöm kell

43. dzsigg (válaszként erre: 42. - Noj84)
2009. szept. 10. 12:43

Az a baj,ha nem tartom meg,lelkiismeretfurdalàsom lenne,és ha megtartanàm,ne adja Isten,lehet azt kérdezném:MIÉRT???????????

sZERINTEM NEKEM EGYETLEN BAJOM HOGY FIATAL VAGYOK.

Van egy 6 honapos gyönyörü kislànyom,nagyon sok feladattal kellett megbirkoznom.

Éjjelket fennt lenni,ugy éreztem magam hogy meghalok a fàradtsàgtol.

Megtanulni türelmesnek lenni(mert én amugy ellenkezöje voltam)

Odafigyelni mindenre,arra hogy a gyerek rendszeresen tisztàba legyen téve,hiàba megy a kedvenc filmed,ha a gyerek éhes rà kell figyelni,ha àlmos vagy,akor is megkell fürdesd,oltàsokra hordani,ha beteg virrasztani mellette,és beszélj,gagyogj hozà,akor is ha màr nincs kedved azért mert neki akkor is tetszik,és mossàl,és vasalj....

Ezt mindet egyedül éltem àt.

És bbeleràzodtam.Most jött el az az idö,hogy van idöm zuhanyozni,van idöm filmet nézni,van idöm magamra adni,erre hoppp ujra terhes vagyok.

42. Noj84 (válaszként erre: 40. - Adél21)
2009. szept. 10. 12:39

a régi emberek azt mondanák, hogy ahol jut hely kettőnek, ott háromnak is jut. nyilván a te életed, én nem is szándékozom helyetted dönteni, meg nem is akarok annyira belefolyni, én csak azt tudom leírni, amit én tennék. és én bizony megtartanám, még ebben a helyzetben is. nagy családban nőttem fel, és úgy hiszem, hogy ebben a mai világban is egyedül a család az, ami igazi érték. nem vagyok sem hithű katolikus, sem nagymagyar, semmi ilyesmi. egy egyszerű 25 éves vagyok, aki így látja a világot.

anyagilag az első pár évben biztos hogy nem lenne megterhelő, hiszen minden ott van már, a két gyerek biztos hagyott egy csomó cuccot, inkább a ráfordított energia, az lehet nagyon nehéz.

biztos, hogy kemény dió, és nehéz döntés.

lányok, akárhogy is fogtok dönteni, aki megpróbál ítélkezni felettetek, azt egyszerűen ne hallgassátok meg. de szerintem figyeljetek arra, amit a szívetek súg, mert ha rosszul döntötök, akkor egy életen át kísérhet titeket a rossz döntés okozta fájdalom.

41. dzsigg (válaszként erre: 40. - Adél21)
2009. szept. 10. 12:37

Jaj én azt mondom,még akoor is ha nekem is kételyeim vannak,hogy tartsd meg!

Az abortuszra nem ràngathatnak el!

Ha ennyire szeretnéd.Ràadàsul neked màr nagyon sok tapasztalatod lehet,és 2 gyerek utàn mindent örökölhet a harmadik,csak pelust nem.Az meg hogy évek mulva mi lesz ne foglalkoztasson,még lehet màsabb,jobb a helyzeted.

Ha türelmed van,tartsd meg.

Én azért filozok,mert nagyon fiatal vagyok,adatlapomon nem az van,de 22 éves vagyok!!!!!!!!

És hàt igy elgondolkodtato hogy mit tegyek,milenne a helyes,na de még semi se dölt el.

40. adél21 (válaszként erre: 38. - Noj84)
2009. szept. 10. 12:31

potyognak a könnyeim

A gyerekeimnek, a férjemnek most máshogy lenne jobb, nekem pedig azt hiszem egyértelműen tudjátok hogy mi

39. Noj84 (válaszként erre: 37. - Dzsigg)
2009. szept. 10. 12:28
nem szabad.
38. Noj84 (válaszként erre: 36. - Adél21)
2009. szept. 10. 12:28
én is 3 gyereket szeretnék. (mi is 3an voltunk testvérek, igaz 2,5 év korkülönbséggel. mai napig nagyon szeretjük egymást, és nagyon közel állunk egymáshoz, pedig elég rendesen szétszóródtunk. mégsincs olyan nap, hogy ne hívnánk fel egymást. nagyon szeretem a testvéreimet)
37. dzsigg (válaszként erre: 36. - Adél21)
2009. szept. 10. 12:25

Szegény a te helyzeted se könnyü.

De ha belegondolunk,egy életet ellökni magunktol.Nem lenne szabad.

36. adél21 (válaszként erre: 35. - Noj84)
2009. szept. 10. 12:22

Köszönöm, de most valahogy mintha egy burokban keringenék, még gondolkodni sem tudok. A kicsi lánykáim alszanak, én meg jövök megyek mint egy holdkóros. Érvek-ellenérvek.

Mindig szerettem volna három gyereket, de nem ilyen gyorsan. ugyanakkor, annyira boldog vagyok.Szívem szerint én örömest állok minden elé, de van a családom, akikre szintén gondolni kell. És hosszútávon, egy életre.

35. Noj84 (válaszként erre: 34. - Adél21)
2009. szept. 10. 12:16
:( semmi biztatót nem tudok mondani, csak azt leírni, amit már leírtam. fel a fejjel.
2009. szept. 10. 12:14
Ő is le van döbbenve, ugyanúgy mint én. Még nem tudtunk hosszasan beszélgetni, ma egész nap dolgozik. Reggel amikor elbúcsúzott csak annyit mondott nyugi, történt ennél "rosszabb" is már velünk, megoldjuk. De tudom, hogy arra hajlik hogy ne tartsuk meg, nagyon nehezen tudjuk a két lányunkat is összehangolni a kis korkülönbség miatt, segítségünk nincs. Még egy picivel nem tudom hogy menne.
33. Noj84 (válaszként erre: 31. - Adél21)
2009. szept. 10. 12:07
és a te párod mit szólt hozzá?
2009. szept. 10. 12:05
Most néztem utána, kb május közepére lennék kiírva, maradna a másfél év korkülömbség újra!
2009. szept. 10. 12:01

Sziasztok!

Most találtam erre a fórumra miközben, keresgélek én is hogy hova önthetném ki a lelkem.

Van egy 2 és fél éves, és egy 11 hónapos lányom. Pont másfél év van köztük, és az este kiderült hogy várandós vagyok. Három napja nem jött meg, de éreztem mi van. És mi is védekeztünk, mint ti Dzsigg. Össze vagyok törve, boldog is vagyok és szomorú is, nem tudom hogy mi lesz.

30. Noj84 (válaszként erre: 29. - Dzsigg)
2009. szept. 10. 11:54

úgy, ahogy mondtad, aludjatok rá párat, kicsit képzeljétek el a dolgokat, és tényleg ne csak a rossz oldalát nézzétek.

kérdezd meg tőle azt is, hogyha az előző terhességednél kiderült volna, hogy ikreket vársz, akkor csalódott volna?

biztos, hogy nem. rengetegen nevelnek ikreket. nem hiszem, hogy sokan szerették volna, de mégis így alakult az életük, és felnevelik mind a kettőt.

beszélgettem ikres anyukával, volt, hogy a két babát egyszerre kellett szoptatnia, voltak nehézségei, de nagyon örül mind a két babának, és egyik nélkül sem tudná már elképzelni az életét.

pedig ez azért egy fokkal egyszerűbb helyzet, mintha ikreid lennének...

29. dzsigg (válaszként erre: 27. - Noj84)
2009. szept. 10. 11:47

Ha ö nem akarja,meg kérdem miért.Fontosak az érvei.Nem akarok csak magamnak szülni.Eröszakolni nem szabad.

Ha nem akarja,hàttt..Szerintem valakinek szolok,hogy biztassäk a babàra,vagy nem tudom.Most annyira bizonytalan minden...

28. Noj84
2009. szept. 10. 11:27
persze negatív lett a tesztem...
27. Noj84 (válaszként erre: 26. - Dzsigg)
2009. szept. 10. 11:24

ne törődj a nőgyógyásszal, az a legkevesebb. :)

kb. 4 hónapos lehetett a kicsim, én is be voltam parázva, hogy terhes vagyok. vettem is tesztet. nagyon féltem, de úgy voltam, megtartom. amíg én a mosdóban csináltam a tesztet, a párom a gyerekkel a kezében skandálta az ajtó előtt, hogy "teesót akarunk, teesót akarunk..." beteg szegényke.:)

remélem, hogy alapesetben a te párod hozzáállása is ilyen, lehet, csak nem tudta még hirtelen feldolgozni. biztos lehetsz benne, hogy ő is egész nap ezen agyal, és nagyon remélem, hogy végül ő is úgy szavaz, hogy megtartjátok.

ha ő nem akarja, akkor nem lesz baba? vagy most hogy gondolod?

26. dzsigg
2009. szept. 10. 11:09

Jaj én is remélem,öpp ez az egy ami zavar.Hogy nem tudom mit akar.Ha mondanà,hogy na akkor ez van,hadd jöjjön,megszülném,de félek azért nem mondott semmit,hogy egy hét mulva azt mondja:jobb ha nem tartjuk meg.....

Ma kérek idöpontot a nögyogyàszomhoz,ö is tuti meglesz lepödve.....

25. Noj84 (válaszként erre: 23. - Dzsigg)
2009. szept. 10. 10:48

a fórumot sem véletlenül nyitottad meg :)

gondolj bele, megint elindulni végig az úton, megtudni, hogy dobog a pici szíve, megtudni, hogy fiú-e, vagy lány, jókat zabálni az éjszaka közepén legálisan, majd aztán világra hozni a picibabát, nevet adni neki, szeretni, szeretni, ráadni ezeket a pici ruhákat, és tényleg, már csak pelenkát kellene venni, hiszen még a ruhák is évszaknak megfelelőek méretben szinte... :) én is sok-sok erőt kívánok a döntéshez, és nagyon remélem, hogy a párod is úgy gondolja, hogy meg kell tartani :)

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook