2010 áprilisban született babák és anyukáik (beszélgetés)
Hát nem volt kellemes. Féltem, hogy nagyobb baja van a babánknak. Sokat sírtam, minden nap, és csak arra tudtam gondolni, hogy minden rendben legyen.
Mohácson szültem.
Szia!
Elég gyors szülésed volt.
Úgy látom szépen lassan gyűlik a csapat! :)
Sziasztok!
Mi is áprilisiak vagyunk, 28-án született a kislányunk 3100gr és 51 cm éjféltől voltak fájásaim és 3:15 meg is született:)
Mi is tápszeresek vagyunk.
Ma iderendeltem a védőnőt, mert fürdésnél észrevettem, hogy a lányom végbélnyílásánál érdes a bőr. Olyan tapintásra, mintha apró hólyagos lenne.
Azt mondta, hogy lehet ez a megváltozott, hígabb széklettől van és Bepanten-nel kenjem azt a részt és a többit változatlanul popsikrémmel.
Azt mondta akkor lenne baj, ha piros is lenne, mert az gombára utalna.
Ma 1 órán keresztül ordított a gyerek könnyekkel. A védőnő (Bea) megmutatta, hogy lehet megnyugtatni a kicsiket, vagyis hogyan lehetne. Hát nem sikerült neki sem, ahogy nekem sem. Amikor meguntam elkezdtem "dobálni" a levegőbe és így csendbe maradt. Visszahelyeztem a mellkasomra és el is aludt.
Irigyellek a tejed miatt. Én biztos végig sírtam volna ez egész kórházban töltött időt. Nem lehetett valami kellemes.
Melyik kórházban szültél?
A pénz a számlámon van már (volt).
Liza nagyon gyorsan fejlődik. Sokat gőgicsél, hisztizik, szeret ülni (amit még nem kellene), mosolyog, nagyon apás, ha ő itthon van.
Bárkire rá lehet hagyni órákra. Holnap este megyünk moziba az alkonyatot nézni. Vagy a nénémmel lesz vagy a keresztanyjánál (aki lesz). Tüneményes nőszemély.
Nekem is nagyon fájt a varrás, és ráadásul több varratom volt benn mint kinn, így hatalmas szenvedés volt mire megcsinálta a doki.
Meglepődtem a régebbi hozzászólásodnál, hogy még mindig nem kaptál családit. Nálunk úgy volt, hogy 2 hetes volt a kisfiam, amikor megjött a TAJ kártyája. Utána rögtön feladtam postán a GYES, a családi pótlék, és az anyasági támogatás igénylést. Rá 1 hétre már a számlámon volt mindhárom pénz. És azóta már rendszeresen kapok mindent hónap elején. Úgy látszik ez minden MÁK kirendeltségen eltérő akkor.
Április 22-én életet adtam kislányunknak Alexa Lizának (Liza), aki 3070 gramm, 51 centivel született.
21-én 00:10-kor arra ébredtem fel, hogy enyhén görcsöl a pocakom. Nem tulajdonítottam neki nagy jelentőséget. Aztán rá 5 percre még 1, és még 1. Gyorsan főztem a páromnak 0,75 liter kávét és elmentem zuhanyozni. Kb 10 percig áztattam magam, ami nagyon jól esett. Felébresztettem a párom, aki nem nagyon akarta felfogni, hogy mi is vár rá az éjszaka során.
1 előtt nem sokkal beértünk a kórházba. Addigra 4 percesek voltak a fájásaim, de nem nagyon fájt, csak mosolyogtam rajta.
Felvettek a szülészetre és kivizsgált az ügyeletes doki. Aznap Péterfi István volt, aki nagyon aranyos, fiatal.... orvos. Csak 28 éves XD.
A vizsgálat folyamán megállapította, hogy még mindig csak 2 ujjnyira vagyok kitágulva. Véletlenül megsértette a magzatburkot és elfolyt a magzatvizem, amit nem is bánok. Abszolút nem fájt, mintha direktbe csinálta volna, mert állítólag az kellemetlen.
Megkaptam a beöntést, és kiengedtek a folyosóra. Fél órára rá befektettek az ágyra és rátettek az NST-re. Addigra 3 perceseim voltak.
Bekötötték az infúziót, erősödtek a fájások. Nyögtem, de nem tudom minek, amikor abszolút nem fájt a szülés. Maximum azért, mert a fájásoknál nevetettet a párom, na meg jó volt nézni, hogy ő izzad és holt sápadt.
Kértem fájdalomcsillapítót, ami nem kellett volna, csak éltem a lehetőségeimmel. Ekkor lassultak és gyengültek a fájások és kettő között majdnem elaludtam, de szó szerint.
A tolófájások borzasztóak voltak, mert vissza kellett tartanom a nyomást. Mondtam a páromnak, hogy ha már nincs akadálya a kitolási szakasznak, miért nem nyomhatok.
Szólt a dokinak és a szülésznőnek, akik azt mondták, ha gondolom nyomhatok. Én nyomtam is minden egyes adandó pillanatba, de nekik el kellett menniük, mert aznap 4-en voltunk nők.
07:20 körül odajött a Horváth doki, a Péterfi, a szülésznő, a segéd... Akkor örültem és elkezdtem poénkodni a dokikkal és 2 fájás között csak mosolyogtam és beszélgettem velük tök nyugodtan.
Kérdezte a Horváth, hogy mit szólnék, ha megnyomná a hasam. Mondtam, hogy oké, mert így előbb meglesz a kicsi. 07:40-re meglett a kislányunk, sajnos vákummal, mert elég rövidek voltak a fájásaim.
Gyorsan odanéztem a lábam közé és amikor megláttam... Csodálatos érzés volt. Nagyon tele volt a pici orra, szája és nehezen sírt fel, de tudtam ez nem gond, mert nem sír egyből minden gyerek. Az orvos szerint meglett volna 3 óra alatt, ha nem kérem azt a fránya szurit a popómba. A varrás... Uhhh!! Soha többet. A gátnál nagyon fájt, meg belül is.
A méhlepényem is megnéztem és utána gyorsba (2 másodperc) megmutatták a lányt. Sokat nem fogtam fel belőle, mert tényleg csak egy pillanat volt.
2 órán keresztül kellett feküdnöm a szülőágyon. Megkaptam a reggelit is. Nagyon jól esett a száraz kenyér, a vaj és a méz.
Utána el akartam menni pisilni, mert ugyebár azt kell. A mosdóig nem jutottam el, csak annak az előteréig, ahol kaptam a beöntést is. Le kellett feküdnöm az ágyra, mert nagyon megszédültem (gondolom a sok vérveszteségtől). Kiabáltam, de senki nem hallotta meg. Gondoltam akkor kimegyek szólni, hogy nem érzem jól magam. A folyosón ott volt anyu, aki szólt a segédnek. Mondtam, hogy szerettem volna pisilni, bár nem bizti, hogy sikerülne. Hozott hideg ásványvizet. Ittam belőle 1 litert kb és ittam Sió levet is. Nem használt. Kértem inkább a katétert. Nem is éreztem, amikor felhelyezték. Egyből jött a vizelet és ki is vették a csövet. Ha én ezt tudom, tuti nem iszok annyit. XD. Bekerültem egy 4 ágyas szobába. Az osztályos szülésznő segített elmenni lezuhanyozni, de nem jött be velem, csak 2 percenként kérdezte, hogy jól vagyok e. Persze mindent vittem magammal csak törölközőt nem, mert azt minek XD.
Rá egy fél órára megkaptam a lányom. Szoptatni tudtam 2 napig, de kisebesedett mindkét bimbóm. Fejtem amennyit tudtam neki és kértem hozzá tápszert. Kicsit besárgult, de nem volt vészes, így nem került kék fény alá.
Hétfőn tudtam, hogy ki fogják venni a varratokat, ezért elmentem reggel 4.kor, 6-kor és 7kor áztatni azokat, hogy felpuhuljon a környéke. 8-kor jött a Péterfi kiszedni a varratokat. Előtte hüvelyen keresztül ujjal megvizsgált. Kiderült, hogy tele vagyok alvadt vérrel. Amire azt kinyomta a hasamból, meg nem tudom mit csinált az nekem odabent. Inkább még egy szülés varratok nélkül. A varratszedés nem volt szörnyű. 1 volt belül és 3 kint. A gátnál fájt kicsit. 1 órakor megkaptuk a zárójelentéseket, a pici lakcímkártyáját és anyakönyvi kivonatát is.
Nappal elég jó baba volt a mi kis Lizácskánk. Éjjel sokszor fent volt és megevett 80ml tápszert. Most, hogy nappal van ismét alszik. Nagyon jó kisbaba. Képes aludni pelenkázás közben és öltöztetéskor is.
A párom valósággal oda van érte.
Sziasztok!
Szeretnék hozzátok csatlakozni.
Az én kisfiam, Ádám, április 8-án született 3750 grammal és 55 cm-el. Indított szülésem volt, mert már több mint 1 héttel túlhordtam. Oxitocinnal indította az orvosom reggel fél 7kor, és délután 14:55-kor szültem meg.
Sajnos több mint 1 hetet voltunk a kórházban, mert a kicsi vérképével voltak gondok. Magas volt az LDH szintje, a trombocyta szám pedig extrémül alacsony, és ezek mellett még vérszegény is. 1 hétig vizsgálgatták, hogy kizárjanak más betegségeket. Időközben az LDH és a trombocyta értékek rendezőstek szerencsére, de a vérszegénység még mindig fennáll. Legközelebb 6 hónaposan kell kontrollra vinni.
6 hetes korában voltunk csípő UH-on, ahol a doki azt mondta, hogy a jobb csípője fejletlen kicsit, így terpesz pelenkát kell hordania éjjel-nappal. Csak pelusozáskor és fürdéskor vehetem le róla. Hamar megszokta, nem gátolja a mozgásban. 6 hét múlva kontroll (ami jövő kedden lesz esedékes). Remélem addigra helyrejön, és lekerülhet végre róla.
Amúgy anyatejes a babó, szépen szopizik, a súlya is nagyon látványosan megy felfelé. Már 6 kiló, és 62 cm.
Már 6 hetes kora óta átalussza az éjszakákat, úgyhogy nagyon szerencsés vagyok vele ezen a téren.
Nagyon ügyes baba, hason fekve gyönyörűen kinyomja már magát, sokat gőgicsél nekünk. Mostanában a legújabb szokása, hogy az öklét tömi a szájába. A védőnő szerint ez azért van, mert már a kis fogcsírák piszkálják, és viszket kicsit az ínye, mert mellette nagyon nyálzik is.
Ő is sajnos elég hasfájós volt az első hetekben, de nekünk semmi más nem segített, csak a Mecsek-baby tea.
Örülök, hogy rátaláltam erre a fórumra, hasznos dolog, hisz egyidős babáink vannak, így lesz mit megbeszélni mindig, ki hogy halad, és persze majd próbáljuk egymást segíteni hasznos tanácsokkal ha kell. :)
Minden nap leülök a géphez,csak tegnap vendégségbe voltunk és most jöttünk haza.Mindíg 3.-án kapom a családit.
Mostmár valószínű,hogy mi is tápszeresek leszünk,mert a tejcitől nagyon fáj a pocakja.Ha adok neki tápszert,akkor meg teljesen nyugodt.
Azért fejek tovább,mert később jó lesz főzelékhez.
Ő sajnos csak 2 napig szopizott. Annyira szétrágta a mellbimbóim, hogy véreztek. Emiatt fejtem és hozzá kellett táplálnom. Itthon is így volt. Amikor már szépen meggyógyult visszatettem cicire és csak játszott vele. Szóval ismét csak fejtem, de nem tudtam eleget. 2 hetes volt kb. amikor napi 30 millit sikerült csak kicsikarnom magamból.
Ennek hatására úgy döntöttem, hogy nekem nem ár meg annyit, hogy odafigyeljek a táplálkozásomra. Napi 2-3 órát fejtem és embóliát is kaphattam volna.
Mi kedden kaptuk meg az oltást.Elég jól bírta.Mostmár 5580g és 62 cm.
Zalán vacuummal született 14 és fél órás vajúdás után.
Sziasztok. Én csatlakoznék a klubhoz. A másikat már nem tudom nyomon követni :)
Szóval. 22-én született meg első gyerekem, kislányunk, Alexa Liza (Liza). 51cm és 3070 grammal lett meg természetes úton, 6 és fél óra vajúdás után.
Most már több, mint 2 hónaposak vagyunk. Ma kaptuk meg a 2 injekciót. Nagyon sírt Bogárkám, de ahogy felvettem megnyugodott és a babakocsiba aludt hazáig, mint a bunda.
Ő tápszeres baba sajnos. Nagyon sokat eszik 3-4 óránként 160 millit. Mára 4850 gramm.
Már 4-szer sikerült átaludnunk az éjszakát.
Egyébként egyszer szokott felkelni enni. Hozzáteszem 8-9-kor van fürdetés, akkor eszik. Fent van 23-24 óráig és akkor is eszik.
Nagyon ügyes baba. Az első naptól fogva emelgeti a fejét és forgatja. Nagyon szeret a jobb oldalán aludni. A fejét nem tudom fogatni, mert egyből visszamegy a jobb oldalára. Sajnos játékkal sem tudom balra terelni a figyelmét.
A hasán születése óta nem szeret lenni. 1 hónapja próbál mászni. 2 hete, ha a kezét teszem előre, akkor ügyesen kúszik.
Gőgicsél. Sokat nevet, mosolyog, szépen tartja a fejét.
Sajnos hasfájósok voltunk, de szépen elmúlt. Az Infacol és az Espumisan nem segített. A dokink írt fel orvosi görcsoldót.
Sziasztok!
Várok mindenkit aki 2010 áprilisában szült.Gyertek és beszélgessünk,kinek milyen volt a szülés és,hogy fejlődik a babája.