Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » 2010 áprilisban született babák és anyukáik fórum

2010 áprilisban született babák és anyukáik (beszélgetős fórum)


❮❮ ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11
22. 031a5a7233 (válaszként erre: 18. - 25eed67283)
2010. jún. 29. 22:06
Lehet, hogy frontérzékeny a babád, és azért ordított. Jön a nagy hőség, lehet megérzi. Az én kisfiam nagyon érzékeny a frontokra. A melegfrontra szokott így reagálni, ordít, és semmivel sem lehet megnyugtatni.
21. 031a5a7233 (válaszként erre: 17. - 25eed67283)
2010. jún. 29. 22:03

Hát nem volt kellemes. Féltem, hogy nagyobb baja van a babánknak. Sokat sírtam, minden nap, és csak arra tudtam gondolni, hogy minden rendben legyen.

Mohácson szültem.

20. 25eed67283 (válaszként erre: 19. - 12e44458f8)
2010. jún. 29. 20:12

Szia!


Elég gyors szülésed volt.


Úgy látom szépen lassan gyűlik a csapat! :)

2010. jún. 29. 19:09

Sziasztok!

Mi is áprilisiak vagyunk, 28-án született a kislányunk 3100gr és 51 cm éjféltől voltak fájásaim és 3:15 meg is született:)

Mi is tápszeresek vagyunk.

2010. jún. 29. 19:05

Ma iderendeltem a védőnőt, mert fürdésnél észrevettem, hogy a lányom végbélnyílásánál érdes a bőr. Olyan tapintásra, mintha apró hólyagos lenne.

Azt mondta, hogy lehet ez a megváltozott, hígabb széklettől van és Bepanten-nel kenjem azt a részt és a többit változatlanul popsikrémmel.

Azt mondta akkor lenne baj, ha piros is lenne, mert az gombára utalna.


Ma 1 órán keresztül ordított a gyerek könnyekkel. A védőnő (Bea) megmutatta, hogy lehet megnyugtatni a kicsiket, vagyis hogyan lehetne. Hát nem sikerült neki sem, ahogy nekem sem. Amikor meguntam elkezdtem "dobálni" a levegőbe és így csendbe maradt. Visszahelyeztem a mellkasomra és el is aludt.

17. 25eed67283 (válaszként erre: 13. - 031a5a7233)
2010. jún. 29. 17:05

Irigyellek a tejed miatt. Én biztos végig sírtam volna ez egész kórházban töltött időt. Nem lehetett valami kellemes.

Melyik kórházban szültél?

16. 25eed67283 (válaszként erre: 15. - 031a5a7233)
2010. jún. 29. 17:02

A pénz a számlámon van már (volt).


Liza nagyon gyorsan fejlődik. Sokat gőgicsél, hisztizik, szeret ülni (amit még nem kellene), mosolyog, nagyon apás, ha ő itthon van.


Bárkire rá lehet hagyni órákra. Holnap este megyünk moziba az alkonyatot nézni. Vagy a nénémmel lesz vagy a keresztanyjánál (aki lesz). Tüneményes nőszemély.

2010. jún. 29. 13:15

Nekem is nagyon fájt a varrás, és ráadásul több varratom volt benn mint kinn, így hatalmas szenvedés volt mire megcsinálta a doki.

Meglepődtem a régebbi hozzászólásodnál, hogy még mindig nem kaptál családit. Nálunk úgy volt, hogy 2 hetes volt a kisfiam, amikor megjött a TAJ kártyája. Utána rögtön feladtam postán a GYES, a családi pótlék, és az anyasági támogatás igénylést. Rá 1 hétre már a számlámon volt mindhárom pénz. És azóta már rendszeresen kapok mindent hónap elején. Úgy látszik ez minden MÁK kirendeltségen eltérő akkor.

2010. jún. 29. 12:53

Április 22-én életet adtam kislányunknak Alexa Lizának (Liza), aki 3070 gramm, 51 centivel született.

21-én 00:10-kor arra ébredtem fel, hogy enyhén görcsöl a pocakom. Nem tulajdonítottam neki nagy jelentőséget. Aztán rá 5 percre még 1, és még 1. Gyorsan főztem a páromnak 0,75 liter kávét és elmentem zuhanyozni. Kb 10 percig áztattam magam, ami nagyon jól esett. Felébresztettem a párom, aki nem nagyon akarta felfogni, hogy mi is vár rá az éjszaka során.

1 előtt nem sokkal beértünk a kórházba. Addigra 4 percesek voltak a fájásaim, de nem nagyon fájt, csak mosolyogtam rajta.

Felvettek a szülészetre és kivizsgált az ügyeletes doki. Aznap Péterfi István volt, aki nagyon aranyos, fiatal.... orvos. Csak 28 éves XD.

A vizsgálat folyamán megállapította, hogy még mindig csak 2 ujjnyira vagyok kitágulva. Véletlenül megsértette a magzatburkot és elfolyt a magzatvizem, amit nem is bánok. Abszolút nem fájt, mintha direktbe csinálta volna, mert állítólag az kellemetlen.

Megkaptam a beöntést, és kiengedtek a folyosóra. Fél órára rá befektettek az ágyra és rátettek az NST-re. Addigra 3 perceseim voltak.

Bekötötték az infúziót, erősödtek a fájások. Nyögtem, de nem tudom minek, amikor abszolút nem fájt a szülés. Maximum azért, mert a fájásoknál nevetettet a párom, na meg jó volt nézni, hogy ő izzad és holt sápadt.

Kértem fájdalomcsillapítót, ami nem kellett volna, csak éltem a lehetőségeimmel. Ekkor lassultak és gyengültek a fájások és kettő között majdnem elaludtam, de szó szerint.

A tolófájások borzasztóak voltak, mert vissza kellett tartanom a nyomást. Mondtam a páromnak, hogy ha már nincs akadálya a kitolási szakasznak, miért nem nyomhatok.

Szólt a dokinak és a szülésznőnek, akik azt mondták, ha gondolom nyomhatok. Én nyomtam is minden egyes adandó pillanatba, de nekik el kellett menniük, mert aznap 4-en voltunk nők.

07:20 körül odajött a Horváth doki, a Péterfi, a szülésznő, a segéd... Akkor örültem és elkezdtem poénkodni a dokikkal és 2 fájás között csak mosolyogtam és beszélgettem velük tök nyugodtan.

Kérdezte a Horváth, hogy mit szólnék, ha megnyomná a hasam. Mondtam, hogy oké, mert így előbb meglesz a kicsi. 07:40-re meglett a kislányunk, sajnos vákummal, mert elég rövidek voltak a fájásaim.

Gyorsan odanéztem a lábam közé és amikor megláttam... Csodálatos érzés volt. Nagyon tele volt a pici orra, szája és nehezen sírt fel, de tudtam ez nem gond, mert nem sír egyből minden gyerek. Az orvos szerint meglett volna 3 óra alatt, ha nem kérem azt a fránya szurit a popómba. A varrás... Uhhh!! Soha többet. A gátnál nagyon fájt, meg belül is.

A méhlepényem is megnéztem és utána gyorsba (2 másodperc) megmutatták a lányt. Sokat nem fogtam fel belőle, mert tényleg csak egy pillanat volt.

2 órán keresztül kellett feküdnöm a szülőágyon. Megkaptam a reggelit is. Nagyon jól esett a száraz kenyér, a vaj és a méz.

Utána el akartam menni pisilni, mert ugyebár azt kell. A mosdóig nem jutottam el, csak annak az előteréig, ahol kaptam a beöntést is. Le kellett feküdnöm az ágyra, mert nagyon megszédültem (gondolom a sok vérveszteségtől). Kiabáltam, de senki nem hallotta meg. Gondoltam akkor kimegyek szólni, hogy nem érzem jól magam. A folyosón ott volt anyu, aki szólt a segédnek. Mondtam, hogy szerettem volna pisilni, bár nem bizti, hogy sikerülne. Hozott hideg ásványvizet. Ittam belőle 1 litert kb és ittam Sió levet is. Nem használt. Kértem inkább a katétert. Nem is éreztem, amikor felhelyezték. Egyből jött a vizelet és ki is vették a csövet. Ha én ezt tudom, tuti nem iszok annyit. XD. Bekerültem egy 4 ágyas szobába. Az osztályos szülésznő segített elmenni lezuhanyozni, de nem jött be velem, csak 2 percenként kérdezte, hogy jól vagyok e. Persze mindent vittem magammal csak törölközőt nem, mert azt minek XD.

Rá egy fél órára megkaptam a lányom. Szoptatni tudtam 2 napig, de kisebesedett mindkét bimbóm. Fejtem amennyit tudtam neki és kértem hozzá tápszert. Kicsit besárgult, de nem volt vészes, így nem került kék fény alá.

Hétfőn tudtam, hogy ki fogják venni a varratokat, ezért elmentem reggel 4.kor, 6-kor és 7kor áztatni azokat, hogy felpuhuljon a környéke. 8-kor jött a Péterfi kiszedni a varratokat. Előtte hüvelyen keresztül ujjal megvizsgált. Kiderült, hogy tele vagyok alvadt vérrel. Amire azt kinyomta a hasamból, meg nem tudom mit csinált az nekem odabent. Inkább még egy szülés varratok nélkül. A varratszedés nem volt szörnyű. 1 volt belül és 3 kint. A gátnál fájt kicsit. 1 órakor megkaptuk a zárójelentéseket, a pici lakcímkártyáját és anyakönyvi kivonatát is.

Nappal elég jó baba volt a mi kis Lizácskánk. Éjjel sokszor fent volt és megevett 80ml tápszert. Most, hogy nappal van ismét alszik. Nagyon jó kisbaba. Képes aludni pelenkázás közben és öltöztetéskor is.

A párom valósággal oda van érte.

2010. jún. 29. 08:56

Sziasztok!


Szeretnék hozzátok csatlakozni.


Az én kisfiam, Ádám, április 8-án született 3750 grammal és 55 cm-el. Indított szülésem volt, mert már több mint 1 héttel túlhordtam. Oxitocinnal indította az orvosom reggel fél 7kor, és délután 14:55-kor szültem meg.


Sajnos több mint 1 hetet voltunk a kórházban, mert a kicsi vérképével voltak gondok. Magas volt az LDH szintje, a trombocyta szám pedig extrémül alacsony, és ezek mellett még vérszegény is. 1 hétig vizsgálgatták, hogy kizárjanak más betegségeket. Időközben az LDH és a trombocyta értékek rendezőstek szerencsére, de a vérszegénység még mindig fennáll. Legközelebb 6 hónaposan kell kontrollra vinni.


6 hetes korában voltunk csípő UH-on, ahol a doki azt mondta, hogy a jobb csípője fejletlen kicsit, így terpesz pelenkát kell hordania éjjel-nappal. Csak pelusozáskor és fürdéskor vehetem le róla. Hamar megszokta, nem gátolja a mozgásban. 6 hét múlva kontroll (ami jövő kedden lesz esedékes). Remélem addigra helyrejön, és lekerülhet végre róla.


Amúgy anyatejes a babó, szépen szopizik, a súlya is nagyon látványosan megy felfelé. Már 6 kiló, és 62 cm.


Már 6 hetes kora óta átalussza az éjszakákat, úgyhogy nagyon szerencsés vagyok vele ezen a téren.


Nagyon ügyes baba, hason fekve gyönyörűen kinyomja már magát, sokat gőgicsél nekünk. Mostanában a legújabb szokása, hogy az öklét tömi a szájába. A védőnő szerint ez azért van, mert már a kis fogcsírák piszkálják, és viszket kicsit az ínye, mert mellette nagyon nyálzik is.


Ő is sajnos elég hasfájós volt az első hetekben, de nekünk semmi más nem segített, csak a Mecsek-baby tea.


Örülök, hogy rátaláltam erre a fórumra, hasznos dolog, hisz egyidős babáink vannak, így lesz mit megbeszélni mindig, ki hogy halad, és persze majd próbáljuk egymást segíteni hasznos tanácsokkal ha kell. :)

12. 25eed67283 (válaszként erre: 11. - Hheni21)
2010. jún. 28. 07:35
Nekem is jó lett volna azt a napi 30ml- lefejni főzelékhez, de nagyon sok időmbe tellett. A pici igényli a társaságom és nem volt rá időm.
2010. jún. 27. 16:34

Minden nap leülök a géphez,csak tegnap vendégségbe voltunk és most jöttünk haza.Mindíg 3.-án kapom a családit.

Mostmár valószínű,hogy mi is tápszeresek leszünk,mert a tejcitől nagyon fáj a pocakja.Ha adok neki tápszert,akkor meg teljesen nyugodt.

Azért fejek tovább,mert később jó lesz főzelékhez.

2010. jún. 26. 23:53
Milyen időközönként vagy gépnél?
2010. jún. 25. 17:00
Te mikor kaptad meg a családi pótlékot? Nekem azt írták levélben, hogy 22-én utalják és még mindig nem jött meg a 3 havi és lassan itt a következő havi is 1 hét múlva. Azért mégis csak 40.000-ről van szó.
2010. jún. 25. 16:29

Ő sajnos csak 2 napig szopizott. Annyira szétrágta a mellbimbóim, hogy véreztek. Emiatt fejtem és hozzá kellett táplálnom. Itthon is így volt. Amikor már szépen meggyógyult visszatettem cicire és csak játszott vele. Szóval ismét csak fejtem, de nem tudtam eleget. 2 hetes volt kb. amikor napi 30 millit sikerült csak kicsikarnom magamból.

Ennek hatására úgy döntöttem, hogy nekem nem ár meg annyit, hogy odafigyeljek a táplálkozásomra. Napi 2-3 órát fejtem és embóliát is kaphattam volna.

7. 25eed67283 (válaszként erre: 5. - Hheni21)
2010. jún. 25. 16:25
Én a kaposvári kórházban szültem.
2010. jún. 25. 16:24

Mi kedden kaptuk meg az oltást.Elég jól bírta.Mostmár 5580g és 62 cm.

Zalán vacuummal született 14 és fél órás vajúdás után.

5. hheni21 (válaszként erre: 3. - 25eed67283)
2010. jún. 25. 16:22
Az én kisfiam 20.án született 3580grammal és 56cm-rel.Mi is nagyon hasfájósak vagyunk,semmi nem használt úgyhogy Papaverint kaptunk,de ettől sincs javulás.Zalán 160-200ml-ket eszik,ő is 3-4 óránként.Sajnos pótolnom kell a tejet tápszerrel,mert nem elég neki.Melyik kórházba szültél?
4. hheni21 (válaszként erre: 2. - 3b676c1175)
2010. jún. 25. 16:18
Kerestem,de nem találtam meg.Azt hittem,hogy nincsen.
2010. jún. 24. 15:51

Sziasztok. Én csatlakoznék a klubhoz. A másikat már nem tudom nyomon követni :)


Szóval. 22-én született meg első gyerekem, kislányunk, Alexa Liza (Liza). 51cm és 3070 grammal lett meg természetes úton, 6 és fél óra vajúdás után.


Most már több, mint 2 hónaposak vagyunk. Ma kaptuk meg a 2 injekciót. Nagyon sírt Bogárkám, de ahogy felvettem megnyugodott és a babakocsiba aludt hazáig, mint a bunda.


Ő tápszeres baba sajnos. Nagyon sokat eszik 3-4 óránként 160 millit. Mára 4850 gramm.


Már 4-szer sikerült átaludnunk az éjszakát.

Egyébként egyszer szokott felkelni enni. Hozzáteszem 8-9-kor van fürdetés, akkor eszik. Fent van 23-24 óráig és akkor is eszik.


Nagyon ügyes baba. Az első naptól fogva emelgeti a fejét és forgatja. Nagyon szeret a jobb oldalán aludni. A fejét nem tudom fogatni, mert egyből visszamegy a jobb oldalára. Sajnos játékkal sem tudom balra terelni a figyelmét.


A hasán születése óta nem szeret lenni. 1 hónapja próbál mászni. 2 hete, ha a kezét teszem előre, akkor ügyesen kúszik.

Gőgicsél. Sokat nevet, mosolyog, szépen tartja a fejét.


Sajnos hasfájósok voltunk, de szépen elmúlt. Az Infacol és az Espumisan nem segített. A dokink írt fel orvosi görcsoldót.

2010. jún. 23. 16:26
Szia, van már egy ilyen fórum, hogyhogy megnyitottad ezt?
2010. jún. 23. 16:19

Sziasztok!

Várok mindenkit aki 2010 áprilisában szült.Gyertek és beszélgessünk,kinek milyen volt a szülés és,hogy fejlődik a babája.

❮❮ ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook