2010 áprilisban született babák és anyukáik (beszélgetés)
Igen, nekem is megjött a pénz, most értem haza a városból!
Sikerült a zacsiba pisilnie Ádámnak, így le is adtuk már a laborban. :)
A sikítozás nálunk is megy, sokszor van hogy este 11-kor is még sikítozik, meg gőgicsél. :) Élvezik, hogy ők ilyet is tudnak.
Édes lehet a kis Liza, hogy így furakszik. :) Ez a legjobb bennük, hogy minden nap kitalálnak valami újat.
Nálunk most az újdonság az, hogy a nyálát fújja ki, és fröcsköl vele. :) Ez nagyon tetszik neki. Liza is tömi a kis öklét a szájába? Mert Ádám nagyon. A védőnőm azt mondta ez azért van, mert a kis fogcsírák már most piszkálják a kis ínyét.
Liza miket sikonyál. Szereti hallatni a hangját.
Most az a legújabb heppje, hogy amikor elalszik a kiságyba addig furakszik, amíg az orra nem éri el teljesen a fejvédőt. Amikor velem aludt, akkor is addig izgett mozgott, amíg nem volt a feje a párnám alatt. Szerintem így tud aludni nyugodtan.
Amúgy is szeretik a babák, ha alvás közben be vannak bugyolálva.
Jajj, nagyon drukkolok neked, hogy ne legyen semmi komolyabb bajod. Majd írd meg mindenképp, hogy mi az eredmény.
Elvileg lesz ma GYES, de szerintem azért nem volt még rajta a tiéd sem, mert 8kor nyitnak a bankok, akkor teszik rá a számlákra a pénzeket.
Majd a gyógyszertárban is megkérdezem mi lenne a legjobb a csípésekre.
Én Ádámot az elejétől kezdve Johnson's fürdetővel fürdetem, és gyönyörű a kis bőre, szerencsére nem érzékeny. A popsijára gyógyszertári krémet használok, nagyon bevált (és olcsó is).
Most jut eszembe. Uncsitesómnak Neogranormonnal kenték be a csípések helyét.
Ez biztosabb, mert ki tudja mennyire érzékeny a fiad bőre.
Sajna Lizáé kiszáradt a hintőportól és csak a köldökét hintettem be vele, amíg nem gyógyult el neki rendesen.
Eleinte valami orvosi nyavalyával fürdetem, hogy ne cserepesedjen ki a bőre. Most már csak bekenem vele fürdetés előtt, amit beszív a kis bőre, ezt lemosom és utána rendes fürdetővel mosdatom. Próbálom hozzászoktatni, persze az orvosi kence olcsóbb...
Szia!
Lizát még nem csípte meg szúnyog. Nagyon vigyázok erre. A Fenistil-t ajánlják a gyerekeknek is, ha jól tudom.
Liza jól aludt. 3 után felkelt enni és most kelt fel ismét. Most etettem meg és tettem tisztába.
Én sem aludtam jól. Egyszer kikapcsoltam a gépet fél 1-kor. Mivel nem tudtam aludni és gyomoridegem volt visszaültem a géphez és játszottam.
Szülés után sajnos bal oldalt a nyakamon megnagyobbodott a nyirokcsomóm, ami nem húzódott vissza. Akkor a háziorvos beutalt 1000 helyre. Kaptam antibiotikumot, de ennek hatására sem történt változás. Hétfőn visszamentem a dokihoz és mondtam, hogy semmi változás nem történt. Ismét beutalt 3 helyre. Vettek szövettani mintát a nyakamból kétszer és ma lesz meg az eredmény. Úgy félek, hogy valami nagyon nagy gond van. Több mint 1 hónapja nem hallok a bal fülemre és a jobbra is egy kicsit megsüketültem. Annyira el van dugulva, hogy az hihetetlen. Először amikor voltam a fül-orr-gégészeten, akkor kiszívták a bal fülem és hallottam vele 2 napig. Hétfőn az idióta nő a jobb fülem szívta ki, ami mondhatni jó volt és nem akadályozott a kommunikációban.
Most szólok neki ismét, hogy a másikkal is csináljon valamit, mert ez így nem mehet tovább.
Elég messze van a 3/4 1, amire kell mennem. Úgy terveztem, hogy addig elmegyek bevásárolni, de nem jött meg még a GYES.
Lehet megveszek pár babakajcit, tejpépet, italt a lánynak, mert ki tudja mi lesz 4 hónapos koráig. Szeretem bebiztosítani magam. A pelusok is meg voltak már a 3-as méretig márciusba :) Popsitörlő is van még vagy 4-6 csomaggal meg minden más babakozmetikum.
Talán most majd Ádámnál sikered lesz és meg tudják nézni a vizeletét.
Liza visszaaludt magától. :)
Jó reggelt!
Hogy aludt éjjel a kis Liza? Ádámka reggel 6 előtt volt fenn szopizni. Evett, tisztába tettem (vizeletes zacsit újra rátettem), és azóta alszik megint. Remélem ma sikerül a laborba egy kis vizeletet vinnünk.
Én nem jól aludtam, nagyon meleg van benn a lakásban, minden bajom volt éjjel ettől. Sajna panelosok vagyunk. Őrület, hogy mennyire megreked itt a meleg. :(
Ja, ma vennem kell valami kenőcsöt a gyógyszertárban, mert Ádámkát összecsipkedték a szúnyogok éjjel. Szegénykémnek csupa búbos a kis karja.
Én 1-2 között szoktam lefeküdni.
Ő is azt hitte, hogy neki nem menne, de mondtam, hogy ott vagyok mellette és ha kell segítek. Ez volt az öltöztetéssel és a fürdetéssel is. Fürcsi után övé a gyerek, ő öltözteti és eteti meg ilyenkor.
Én most végeztem a mosogatással és a tűzhellyel is. Én ilyen éjjeli bagoly vagyok. Persze van, hogy 10-11-kor kelek fel, de ha kell, akkor korán reggel 6-kor, mint holnap is, mert apa megy maszekolni és segítek neki készülődni.
Elaludt a kis drágám! Szopi közben kidőlt. :)
A párom reggelente 6ra jár melózni. Nem könnyű neki, de sosem panaszkodik, főleg most hogy már nem is kelünk éjjel. Már megszokta, hogy későn fekszünk le.
Hát, ő még nem tette tisztába Ádámkát. Nem erőltetem én sem. Nem akarja, mert azt hiszi, hogy neki ez nem menne. Mindegy, nem lényeg, ez legyen a legkevesebb. :)
Lassan lefekszünk mi is. Jó éjt, holnap majd jelentkezem!
A párodnak nem lehet könnyű, ha dolgozik.
Nálunk a páromon észreveszem néha, hogy már unja, hogy Liza sokáig fent van (néha éjfélig is) és másnap korán kell bemennie az irodába, de a gyerek ezzel jár.
A párod is tisztába teszi Ádámot?
Andris eddig kb 4-szer tette tisztába. Ebből egy volt "barna kód"os. Nem akarom erőltetni, mert én is meg tudom csinálni, de párszor rákérdezek, hogy mi lenne, ha...
De örülök, hogy ilyen jót alszik, és persze tök jó, hogy altatás nélkül. :) Ádámka még itt gagyog az ágyon apával, semmi jele még az álmosságnak. Mondjuk ő általában így 10-11 körül még szopizik, és utána jöhet csak az alvás reggelig.
Nem ítéllek el a fagyi miatt, mert mi is szoktunk így neki adni édes dolgokat, hogy nyalja meg, érezze kicsit az ízeket. Ettől úgysem lesz bajuk, és élvezik is. Legalábbis Ádámka élvezettel nyalogatja a dolgokat. :)
Judit képzeld el Liza ismét elaludt. Fürcsi után letettem a helyemre és nem is kellett altatni. Saját magát elaltatta. Majd lefekvés előtt beteszem a kiságyába. Olyan jó, hogy nem kell az altatással vesződni.
Lehet elítéltek, de ma adtam egy kis fagyit a lányomnak. Belemártottam a cumiját egy kicsit. Utána úgy nézte, hogy eszünk...
Már kapott kis joghurtot, csokit... Kóstoltatom vele az ízeket. Amikor 2 napja almát ettem annak a levét is lenyalta az ujjamról.
Szia!
Üdv köztünk! Én sem megyek a másik fórumban, mert az már tényleg régóta megy, és nem tudnám követni. Ez jó, itt szép lassan megismerkedünk, és követhető tényleg a csemetéink fejlődése. :)
A kisfiam már 6 hetes kora óta átalussza az éjszakákat, úgyhogy ezzel nincs baj nálunk.
Sziasztok!
Mi április 6-án születtünk 3370g-al, és 55 centivel,mostmár 6,6 kilók vagyunk:)Ha gondoljátok nyugodtan nézzetek be a másik áprilisi fórumba, ott is jókat szoktunk beszélgetni:)
Ti is átalusszátok az éjszakát?Mi két napja, konkrétan ma éjszaka 11 órát aludt a drágám:)
Szia!
Tényleg érdekes, hogy Liza nehezen alszik el kézben. Pedig a legtöbb baba (Ádámka is) így alszik el könnyebben. De hát nem egyformák. :)
Én is a kiságyba altatom a picit már. Az első hetekben velünk aludt sokszor, de én sem akartam, hogy ott szokja meg, így maradt a kiságy. Szeret benne aludni.
A vizeleten nem aggódok, felhívtam a védőnőt, és mondta, hogy nem kell sietni, ráérünk próbálkozni, és ez amúgy sem egyszerű dolog. Ja, amúgy sűrűn nézegettem a zacsit, örültem is mikor már volt benne kicsi, de kellett volna még hozzá, hogy elég legyen, így hagytam még rajta. És ezután jött a kaki...Na mindegy, majd talán holnap.
Szia!
Az éjszakák elég jó volt.
Tegnap este moziba voltunk. Megnéztük az Alkonyatot addig Lizára a keresztanyja vigyázott. Hazaértünk 9 után. Fürcsi, apával fél óra játék volt és alvás.
Érdekes, hogyha lefekszek vele egyből elalszik, de kézbe 1-2 óra alatt.
Szóval 10 előtt már aludt. Felkelt fél6-kor enni. 8:16-kor arra riadtam fel, hogy a párom apja hordja a fát és dobálja. (Cserépkályhával fűtünk és bár egy udvarba lakunk, de külön házba tőle.) Akkor a párom leállította, hogy nem igazán kellene reggel zörögni. Most álltak neki az élettársával hordani. 10-kor evett a lelkem és idáig játszottunk. Fel kellett vennem, mert nagyon sokat pukizott és elkezdett sírni. Azt hittem közben elalszik. Na de a jó bevált szokásos módszer. Letettem a helyemre, lefeküdtem, simiztem az arcát és már aludt is. Betettem a kiságyába, hogy ne szokja meg, hogy velünk aludjon.
Sajnálom, hogy nem sikerült összegyűjteni a vizeletet. Majd talán holnap. Lehet sűrűbben rá kellene nézned a zacsira.
Hát nem sikerült. Bekakilt a pelusba közben, így ami a zacsiba addig összegyűlt, dobhattam ki. :(
Na mindegy, ráérünk. Majd holnap újra próbálom.
Jó reggelt!
Milyen éjszakátok volt? Nekünk elég nyugodt, bár este nagyon nehezen aludt el Ádámka a nagy meleg miatt.
Ma reggel meg helikopteres szúnyogirtás volt a városban, így szerencsésen felébresztette a zaj a picit már fél 7kor.
Felraktam rá a vizeletes zacsit, remélem sikerül úgy pisilnie bele, hogy nem folyik ki.
Majd megírom hogy sikerült-e. :)
Hát fürcsi előtt nekem is könnyű lenne, de sajna reggeli első vizelet kell, és utána egyből irány a labor, és leadni! Úgyhogy így nehezebb lesz. :)
Én szoktam már úgy sétálni vele, hogy megemelem a támlát, nagyon élvezi. Szépen ül így, szereti, hogy kilát. De azért még hosszabb ideig nem merem ültetni, nehogy baj legyen.
Ádámka is nehezen viseli a meleget, főleg így a terpesz pelusban. Az is melegíti, és ráadásul a terpesz p. miatt még rövid nadrágot sem adhatok rá (vagy csak egy body-t), mert akkor kidörzsölné a pelus merevítője a combját. Így a bodyra mindig adnom kell még egy vékony hosszú nadrágot. :( Úgy sajnálom szegénykémet.
Szia!
3 hónaposan vizelet és vérkép? Uhhh! Én fel tudom neki fogni a vizeletet, mert fürcsi előtt szokása pisilni. Ugye én mindig masszírozom (pelust is leveszem) és észre lehet nála venni, amikor pisilni fog. Előtte mindig van egy sanda mosoly az arcán.
A hőséget nehezen viseli. Ma levettem a lábzsákot és bekötöttem a csajszit. Ugyanis annyit mozog, hogy kiesne a babakocsiból. Kicsit (fél órára) meg is emeltem egy fokkal a támláját, de szegénykém mindig lecsúszik, pedig a legkisebbre van állítva az öv. Mindig igazítottam Lizát. Tetszett neki, mert így mindent látott, de aludni nem akart.
Ma délelőtt voltunk a gyerekorvosnál, kértem beutalót jövő keddre, akkor kell visszavinnem Pécsre az ortopédiára kontrollra. Remélem végre levehetjük róla ezt a fránya terpesz pelenkát. Szegénykém annyira izzad benne ebben a hőségben, úgy sajnálom. :(
Kaptunk közben ma beutalót vizelet vizsgálatra is, mert itt van 3 hónaposan vérkép+vizelet a babáknak. Nálunk most a vérvétel kimarad, hisz eddig 3 hetente szúrták Ádámkát a kórházi kontrollokon, így most a gyerekorvos megkímél minket. Hazafelé a gyógyszertárban vettem vizeletgyűjtő zacskót, remélem sikerül majd rendesen felraknom neki. :)
Amúgy ti hogy viselitek ezt a nagy hőséget?
Biztos édes lehet, ahogy utánoz :) Ádámka is felfedezte már a hangját, sokat öööö-zik, meg sikítozik, úgy örül a hangjának. Olyan jó bennük gyönyörködni, hogy mennyire gyorsan fejlődnek.
A kapaszkodás nálunk is megy. Sokszor annyira szorít, hogy alig tudom a kis kezét levenni rólam. :)
Most 3/4 9-től alszik. Tuti felkel éjszaka enni, de hát azért vagyok itthon, hogy neki jó legyen.
Egyedül fürdettem. Olyan jókat nevetett.
Ha felveszem már kapaszkodik belém. Nem tudom, hogy tudatos e vagy sem. Ma ismét sokat utánzott. A "he" meg a "ha" már nagyon megy. Mindig mondom, hogy hello vagy hahó és akkor utánoz. Kíváncsi leszek mi lesz az első szava és hogy mikor.
Szia!
Üdv a csapatban. :) Tényleg gyorsan megszültél, szerencsés vagy.