Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » 2010 áprilisban született babák és anyukáik fórum

2010 áprilisban született babák és anyukáik (beszélgetős fórum)


❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
262. 25eed67283 (válaszként erre: 261. - Zsanna7)
2010. aug. 16. 21:47
Akkor nem voltál valami szerencsés vele és nem élhetted meg olyan fantasztikusan, mint én. Sajnálom. Lesz kistestvére?
261. zsanna7
2010. aug. 16. 21:43

Szia!


Én 18 órát vajúdtam és hiába kértem eda-t, már nem adtak, mert az még csak meghosszabbította volna.Nem tágultam egyáltalán a szerekre se úgyhogy a dokim kézzel segített rá.Borzalmas volt számomra fizikailag, persze lelkileg jó volt hogy megszületett a fiam, ráadásul a kiírt napon.Mi 6 napot voltunk bent, mert besárgult, uv-zni kellett és tömni tejjel.Megnéztem a fotókat a gyerkőcről, nagyon édes, mosolygós. :)

2010. aug. 16. 21:36

Április 22-én életet adtam kislányunknak Alexa Lizának (Liza), aki 3070 gramm, 51 centivel született.

21-én 00:10-kor arra ébredtem fel, hogy enyhén görcsöl a pocakom. Nem tulajdonítottam neki nagy jelentőséget. Aztán rá 5 percre még 1, és még 1. Gyorsan főztem a páromnak 0, 75 liter kávét és elmentem zuhanyozni. Kb 10 percig áztattam magam, ami nagyon jól esett. Felébresztettem a párom, aki nem nagyon akarta felfogni, hogy mi is vár rá az éjszaka során.

1 előtt nem sokkal beértünk a kórházba. Addigra 4 percesek voltak a fájásaim, de nem nagyon fájt, csak mosolyogtam rajta.

Felvettek a szülészetre és kivizsgált az ügyeletes doki. Aznap Péterfi István volt, aki nagyon aranyos, fiatal. . . . orvos. Csak 28 éves XD.

A vizsgálat folyamán megállapította, hogy még mindig csak 2 ujjnyira vagyok kitágulva. Véletlenül megsértette a magzatburkot és elfolyt a magzatvizem, amit nem is bánok. Abszolút nem fájt, mintha direktbe csinálta volna, mert állítólag az kellemetlen.

Megkaptam a beöntést, és kiengedtek a folyosóra. Fél órára rá befektettek az ágyra és rátettek az NST-re. Addigra 3 perceseim voltak.

Bekötötték az infúziót, erősödtek a fájások. Nyögtem, de nem tudom minek, amikor abszolút nem fájt a szülés. Maximum azért, mert a fájásoknál nevetettet a párom, na meg jó volt nézni, hogy ő izzad és holt sápadt.

Kértem fájdalomcsillapítót, ami nem kellett volna, csak éltem a lehetőségeimmel. Ekkor lassultak és gyengültek a fájások és kettő között majdnem elaludtam, de szó szerint.

A tolófájások borzasztóak voltak, mert vissza kellett tartanom a nyomást. Mondtam a páromnak, hogy ha már nincs akadálya a kitolási szakasznak, miért nem nyomhatok.

Szólt a dokinak és a szülésznőnek, akik azt mondták, ha gondolom nyomhatok. Én nyomtam is minden egyes adandó pillanatba, de nekik el kellett menniük, mert aznap 4-en voltunk nők.

07:20 körül odajött a Horváth doki, a Péterfi, a szülésznő, a segéd. . . Akkor örültem és elkezdtem poénkodni a dokikkal és 2 fájás között csak mosolyogtam és beszélgettem velük tök nyugodtan.

Kérdezte a Horváth, hogy mit szólnék, ha megnyomná a hasam. Mondtam, hogy oké, mert így előbb meglesz a kicsi. 07:40-re meglett a kislányunk, sajnos vákummal, mert elég rövidek voltak a fájásaim.

Gyorsan odanéztem a lábam közé és amikor megláttam. . . Csodálatos érzés volt. Nagyon tele volt a pici orra, szája és nehezen sírt fel, de tudtam ez nem gond, mert nem sír egyből minden gyerek. Az orvos szerint meglett volna 3 óra alatt, ha nem kérem azt a fránya szurit a popómba. A varrás. . . Uhhh!! Soha többet. A gátnál nagyon fájt, meg belül is.

A méhlepényem is megnéztem és utána gyorsba (2 másodperc) megmutatták a lányt. Sokat nem fogtam fel belőle, mert tényleg csak egy pillanat volt.

2 órán keresztül kellett feküdnöm a szülőágyon. Megkaptam a reggelit is. Nagyon jól esett a száraz kenyér, a vaj és a méz.

Utána el akartam menni pisilni, mert ugyebár azt kell. A mosdóig nem jutottam el, csak annak az előteréig, ahol kaptam a beöntést is. Le kellett feküdnöm az ágyra, mert nagyon megszédültem (gondolom a sok vérveszteségtől). Kiabáltam, de senki nem hallotta meg. Gondoltam akkor kimegyek szólni, hogy nem érzem jól magam. A folyosón ott volt anyu, aki szólt a segédnek. Mondtam, hogy szerettem volna pisilni, bár nem bizti, hogy sikerülne. Hozott hideg ásványvizet. Ittam belőle 1 litert kb és ittam Sió levet is. Nem használt. Kértem inkább a katétert. Nem is éreztem, amikor felhelyezték. Egyből jött a vizelet és ki is vették a csövet. Ha én ezt tudom, tuti nem iszok annyit. XD. Bekerültem egy 4 ágyas szobába. Az osztályos szülésznő segített elmenni lezuhanyozni, de nem jött be velem, csak 2 percenként kérdezte, hogy jól vagyok e. Persze mindent vittem magammal csak törölközőt nem, mert azt minek XD.

Rá egy fél órára megkaptam a lányom. Szoptatni tudtam 2 napig, de kisebesedett mindkét bimbóm. Fejtem amennyit tudtam neki és kértem hozzá tápszert. Kicsit besárgult, de nem volt vészes, így nem került kék fény alá.

Hétfőn tudtam, hogy ki fogják venni a varratokat, ezért elmentem reggel 4. kor, 6-kor és 7kor áztatni azokat, hogy felpuhuljon a környéke. 8-kor jött a Péterfi kiszedni a varratokat. Előtte hüvelyen keresztül ujjal megvizsgált. Kiderült, hogy tele vagyok alvadt vérrel. Amire azt kinyomta a hasamból, meg nem tudom mit csinált az nekem odabent. Inkább még egy szülés varratok nélkül. A varratszedés nem volt szörnyű. 1 volt belül és 3 kint. A gátnál fájt kicsit. 1 órakor megkaptuk a zárójelentéseket, a pici lakcímkártyáját és anyakönyvi kivonatát is.

Nappal elég jó baba volt a mi kis Lizácskánk. Éjjel sokszor fent volt és megevett 80ml tápszert. Most, hogy nappal van ismét alszik. Nagyon jó kisbaba. Képes aludni pelenkázás közben és öltöztetéskor is.

A párom valósággal oda van érte.


1-2 hetes volt Lizi, amikor ezt írtam :)

2010. aug. 16. 21:30

Lizi 22-én lesz 4 hónapos. Napi 1-2 tápszeres etetés marad el. Ilyenkor almár vagy barackot adok Lizának, ami nagyon ízlik neki. Imádja a gyümiket.

Holnap barackot kap. Már lereszeltem neki 2-t. Annyit tuti megeszik.

Szerdán kap majd sárgarépát vagy burgonyát kevés tápszerrel felhígítva.

Imádja a teákat és a különböző gyümölcsleveket.

Már 1 hónapja hozzátpálálom.


Kissé lusta a lányunk. Kezdetektől a hátán alszik és úgy játszik. Hason nem szeret lenni. Nem igazán emeli a fejét, ha hason van, de kézben tartva régóta stabilan tartja.

Egyedül felül félig fekvő-ülő helyzetből. Régóta gőgicsél, hangosan nevet. Most már hetente hallat új hangokat. Kezdi megjátszani a hapcizást és a köhögést.


Szeret fürdeni, a játszószőnyegen játszani, a fákat, mert zöld színűek, sétálni.


A leendő keresztanyjánál órákat van nélkülem. Ilyenkor intézem el az ügyes bajs olgaim (kórház).


3 óránként eszik. Sajna éjjel is, de há ezért vagyok itthon vele. Egyébként nagyon jó kislány. Néha hisztizik, de ilyenkor mindig elmondom neki, hogy elég 1 hisztis is a családban és az én lehet.


Hasfájós volt a mi kis Kicsink. Ilyenkor (6 hétig) minden nap velünk aludt. Simán visszaszoktattam a kiságyába. Mostanába is hajnalba (6 fele) mellém teszem, mert elég nyugtalanul alszik és 2-3 percenként kéri a cumit. Így egyszerűbb és kényelmesebb nekem.

258. zsanna7 (válaszként erre: 257. - 25eed67283)
2010. aug. 16. 21:22

Szia!


Most múlt fél éves a kisfiam, Gergő.Mi csak Gőcinek hívjuk.Küzdünk az etetéssel.Már egy hónapja hozzátáplálunk, mert nem kellett neki a tej, de most már lefejve se fogadja el.Ja és persze semmilyen tápszer nem kell neki, úgyhogy pépeket kap meg főzeléket, meg hajnalba egy kis tejet.Akkor elfogadja, csak már annyira elapadt, hogy alig van neki akkor is.Jártunk tornára, mert a hasamba elfeküdte a nyakát, de szerencsére rendbe jött és ennek hála felgyorsult a mozgása is.Már kúszik, mászik, felhúzza magát a kiságyba, rengeteget mozog, csak hát nem igazán hízik.Röviden ennyi.Igyekszem visszaolvasni, de örülnék ha te is írnál pár szót magatokról.

257. 25eed67283 (válaszként erre: 256. - Zsanna7)
2010. aug. 16. 19:40

Szia!


Néha van egy harmadik csajszi is.

Persze csatlakozhatsz.

Én mindig nézem a fórumot, de van aki nyaral és van, aki csak rtikán ír.


Már hívtak minket a másik fórumba is, de azt nem lehet követni.


Írsz a Gyerkőcödről?

256. zsanna7
2010. aug. 16. 19:30

Sziasztok!


Az én kisfiam februári, de remélem csatlakozhatok hozzátok.Úgy látom az utóbbi időben csak ketten írtatok.Nem szoktak többen lenni?

2010. aug. 15. 16:19

Sziasztok!


Tegnap voltunk kint anyuéknál busszal. Olyan jókat nevetett, sikított, beszélgetett Lizi. A nagy medencébe sajna nem tudtunk fürdeni, mert a péntek eszi vihar lehűtőtte a vizet a medencébe, de a kicsibe engedtünk neki meleg vizet. Olyan jót pancsolt az én kicsi lányom.

A nagyba azért belementem. 10 perc után meg is untam, mivel senki nem jött be velem.

254. 25eed67283 (válaszként erre: 253. - 031a5a7233)
2010. aug. 10. 09:30
Nagyon ügyi fiad van, hogy hagy pihizni. Lizáról ez nem mondható el.
2010. aug. 10. 09:27

Sziasztok!


Ádám mégiscsak végigaludta az éjszakát! Reggel 6kor volt fenn először enni. Aztán visszaaludtunk, és háromnegyed 9kor keltünk! Most kialudtuk magunkat!

Vasárnap elutazunk a szüleimhez mind a 3an, pár napot lenn pihizünk náluk. Már nagyon várom, Ádámnak is nagyon jót tesz mindig a falusi környezet. :)

252. 25eed67283 (válaszként erre: 251. - 031a5a7233)
2010. aug. 9. 23:03
Én is minden éjjel felkelek etetni és áááá alig tudom nyitvatartani a szemem. Azért vagyok, hogy vele foglalkozzak és felkeljek hozzá, ha kell.
251. 031a5a7233 (válaszként erre: 250. - 25eed67283)
2010. aug. 9. 22:37

Igen, tudom mire gondolsz. :) Nagyon jó dolog, remélem élvezni fogja majd Lizi.

Képzeld, Ádám most este játszott hason a játszószőnyegén, egyszer csak azt vettem észre hogy elaludt. :) Olyan édes volt, kidőlt rendesen. Nemrég raktam át a kiságyába. Szerintem kelni fog éjjel mert fél 7kor evett utoljára. De nem baj, szívesen kelek fel hozzá ha kell. :)

2010. aug. 9. 21:52

Én is ügynök voltam 1 évig, nekem könnyebb lerázni őket. Persze ezt az egyet rendelem meg én is.

Ma vettünk a kislánynak ilyen szivacs valamit, amivel úszni tanulnak 4 éves kortól. Remélem tudod mire gondolok :)

Kiváncsi vagyok mennyire fogja így élvezni a medencét.

2010. aug. 9. 21:41
bocsi, elírtam: egyek = vegyek :))))
248. 031a5a7233 (válaszként erre: 247. - 25eed67283)
2010. aug. 9. 21:40

Engem nem hívtak ez miatt, de a szülés óta már egy csomó cégtől hívogatnak, hogy egyek ezt-azt a kicsinek, persze horrorisztikus árakon. :S

Ráadásul még lerázni is nehéz ezeket. Már bánom, hogy megdtam a számomat akkor. :(

2010. aug. 9. 13:41

Itt a kutya nem nézte meg a születési dátumot rajta :)


Hívtak a héten, hogy van 990-ért John... csomag, ami havonta jön és a köv hónapba már 1490,- és egyre drágább lesz. Titeket is megkerestek?

Én megrendeltem az elsőt és a következő kettőt is megfogom, de a 4. már valami 3-4000 lesz és kicsit sokallom.

2010. aug. 9. 13:10

Én is kiváltottam volna már előbb is, de itt szigorúan betartják sajna, hogy csak akkor kaphatjuk meg, ha tényleg betöltötte a baba a 4 hónapot! :S

Úgy látszik, ez városonként változó!

2010. aug. 9. 12:40

Szia!


Ezeket már rég kiváltottam még amikor 2 hónapos olt Liza. Már minden elfogyott, de az a póló nagyon nagy :)


Lassan kiváltom a következőt is. Kisváncsi vagyok mi lesz benne.

244. 031a5a7233 (válaszként erre: 243. - 25eed67283)
2010. aug. 9. 11:40

Szia!


Majd feliratom a gyerekorvosunkkal mindenképp.

Ma voltam a bababoltban, és kiváltottam a 4 hónapos kortól járó Felicitas babacsomagot. Volt benne kis Sudocrem, Neogranormon törlőkendő, Johnsons fürdető, egy Huggies uszópelenka, Nestle babyétel és kiskanál, Mildibé tápszer minta és egy csomó szórólap meg újságok!

Visszafelé a Rossmannba is beugrottam, és onnan pedig a Hipp 2es (4-8 hónapos korig) csomagot hoztam el. Abban pedig volt babyital és étel, Hipp granulátumos tea minta, 2 féle tejpép minta, egy tápszerminta, egy kiskanálés egy Hipp-es kispóló. :)

Ezeket a babyételeket meg ilyeneket elraktam későbbre, majd kipróbáljuk őket ha már Ádám eszik mást is, nemcsak tejcsit. Szerencsére a szav. ideje sokáig jó! :)

243. 25eed67283 (válaszként erre: 242. - 031a5a7233)
2010. aug. 8. 19:33
Van valami kenőcs, ami segít elviselhetőbbé tenni a fogzást. Igaz 1000 feletti az összege és kicsi a tubus, de ha csak este használod az is jó már.
2010. aug. 8. 16:52

Sziasztok!


Ádám olyan nyűgös már tegnap óta, egész nap csak sírdogál. Tömi a kis öklét, meg a hűtőrágókát a szájába ezerrel, úgyhogy tuti a fogacskái mocorognak, és fáj neki. Úgy sajnálom ilyenkor. :(

241. 25eed67283 (válaszként erre: 240. - 031a5a7233)
2010. aug. 6. 14:47
Dede. Negyed évente egyszer van az, hogy reggeltől éjszakáig dolgoznik. na már volt ilyen... Hétvégén is reggeltől estig dolgozik és amíg nem jön haza. Most meg 3 napig nem lesz itthon, de ha haza is jön fekszik is le. Hétfőn reggel megy dolgozni és 4 után jön haza. Igaz hétvégén 1 napra 10-et kap. Most péntek délutántól vasárnap délutánig 30-at, de akkor is.
240. 031a5a7233 (válaszként erre: 239. - 25eed67283)
2010. aug. 6. 14:44
Ilyenkor nem hiányolja a párodat Lizi? Mert nálunk pl. múlt héten a párom délutános műszakban volt (ami nagyon ritka, általában mindig délelőtt kell mennie), és Ádám egész este csupa hiszti volt, amíg apa haza nem ért. Hiányolta, mivel délután és este sokat szokott apával játszani. Mikor megjött, onnantól semmi baja nem volt, nagyokat kacagott neki, játszott vele. Érdekes. :)
2010. aug. 6. 14:16

Sziasztok!


Lizi is most aludt el, illetve délelőtt is aludt. Ő is érzi a frontot, ráadásul apa nélük maradtunk vasárnap estig.

2010. aug. 6. 14:13

Sziasztok!


Ádám ma nagyon érzi a hideg frontot. Alig aludt még eddig. Most nemrég sikerült elaltatnom, remélem most legalább 1 órácskát tud aludni! Hihetetlen, hogy mennyire érzékenyek az ilyen picik a frontokra. Ilyenkor úgy sajnálom. :(

237. 031a5a7233 (válaszként erre: 236. - 25eed67283)
2010. aug. 5. 17:28
Jól van, majd neki is elkezdődik, biztos nem marad fog nélkül. :)
236. 25eed67283 (válaszként erre: 235. - 031a5a7233)
2010. aug. 5. 15:19

:) Nálunk helyettesítés van. A doki felírta a ápikat, a kenőcsöket és ennyi. Meg sem nézte Lizit. Kérdezte, hogy megnézzük e a súlyát, de mondtam, hogy mivel nagyon álmos és emiatt hisztis inkább hagyjuk ki. Legközelebb már a saját dokinkhoz kell mennünk 2-3 hét múlva és akkot oltás is lesz.


Én is néztem a Liza fogait, azaz helyét, de semmit nem éreztem. Úgy sem lesz fogatlan a lányom az elkövetkezednő 60-70 évbe, szóval egyszer csak meglesz :)

2010. aug. 5. 15:11

Sziasztok!


Voltunk tanácsadáson. Feleslegesen aggódtam Ádám súlya miatt. 40 dekát hízott 2 hét alatt. Az nagyon jó. Most 7 kiló 5 deka és 65 cm. Hatalmas baba. :)

Képzeljétek, a védőnő lenn már érzi a kis fogacskáit. Azt mondta ez lehet még 1-2 hónap mire kibújik, de hogy már most ez miatt nyűgös.

2 hét múlva megyünk tanácsadásra legközelebb, és akkor megkapja a 4 hónapos oltást is.

Nira nálatok mi volt a tanácsadáson? Lizivel minden oké?

234. 25eed67283 (válaszként erre: 233. - 031a5a7233)
2010. aug. 5. 10:13
Lizánál ettől nem kell félni. Utál a hasán lenni :)
2010. aug. 5. 09:41

Sziasztok!


Ádám is sokat változott már. Ő is nagyon nyugodt baba. Most pár napig volt kicsit hisztisebb, de amúgy elvan egész nap. Sokat játszik, mosolyog, gőgicsél nagyokat! Életrevaló kissrác. :)))

Jajj, nem is meséltem nektek, képzeljétek, Ádám 2 napja már tud a hátáról a hasára fordulni. Annyira meglepődtem mikor először csinálta. Azóta pedig egyfolytában hasra fordul, ha leteszem játszani. :)

❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook