Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » 2009 őszétől indulunk a bölcsibe fórum

2009 őszétől indulunk a bölcsibe (beszélgetős fórum)


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
684. Dorka29 (válaszként erre: 683. - Tina87)
2010. ápr. 6. 14:48
Attól, hogy szorong idegen környezetben, nehezen oldódik fel. Egyébként rendben van.
683. Tina87 (válaszként erre: 682. - Dorka29)
2010. márc. 31. 15:57

Szegénykém.

Remélem azért majd elmúlik neki.Habár kérdés mitől van?

682. Dorka29 (válaszként erre: 681. - Tina87)
2010. márc. 31. 15:09

Szia Tina!


Szerencsére már Blankánál is elmúlt, legalábbis a bölsiben nem jelentkezik, de ha olyan helyre viszem, ahol sok ember van, akkor még csinálja.

681. Tina87 (válaszként erre: 666. - Dorka29)
2010. márc. 31. 11:36

Nálunk is ez volt.Meg hogy biztos a hidegtől.Tök hülyének nézik az embert.Egyértelmű hogy sem a hidegtl sem a széltől nem volt.Mert hétévégn semmi baja nincs, hétfőn meg egyből.

De nálunk szerencsére már elmúlt.

680. Tina87
2010. márc. 31. 11:34
Nagyjából az előzőeket végig ovastam.Sajnálom hogy néhány gyerkőcnek nem jó a bölcsi, de ez nem z ő hibájuk, hanem a gondozónőké.Nálunk is pont a eszoktatós olyan mogorva.Lányom mindig cak a másik gondozó néniről beszél, nem véletlen.Mondjuk amikor én mondok vmit a gondozó nőnek, aki a mienk, hát csak vonja a vállát, néha az az érzésem, hogy fiatalságom miatt nem vesz komolyan.NEm tudom d ilyen dolgok sajna álunk is vannak, de legalább Kirus szeret bölcsibe járni.Kaja is jó, gyerekek is, úgyhogy ezen kívül nekünk jó.
679. Tina87
2010. márc. 31. 11:25

Sziasztok!

Ha nem baj csatlakozom, legalább csak olvasgatás terén,hogy nektek hogy megy a bölcsi.Mi tavaly novemberben kezdtünk :)

678. Dorka29 (válaszként erre: 677. - Kathlee)
2010. jan. 17. 15:01

Épp most szóltak, hogy lesz farsang, meg is örültem, hogy legalább látom egy kicsit abban a közegben is, de rögtön szóltak, hogy jaa, neeem, ez nem az a fajta farsang, amire a szülők is bejöhetnek.

Egy hétig lesznek farsangi programok, álarckészítés, stb. Megkérdeztem, ha akar, akkor be is öltözhet. (Akar is, minden nap mást mond, hogy minek:S, de majd csak kitlaálunk valamit, ami könnyen elkészíthető.:)

Még semmilyen program nem volt, amióta járunk, az egy télapót leszámítva, lehet, hogy ez valami 2010-es újítás.


Én sem értem, hogy lehet, hogy ennyire nem foglalkoznak vele, illetve nemcsak vele, mert több szülő is panaszkodik ugyanezekre, nemcsak én. Volt, aki már beszélt a bölcsődevezetővel is, de eddig semmi változás.

Arra tippelek, hogy az Ő szempontjukból problémamentes gyerek Blanka, mert csak üldögél, amíg sokan vannak, nem csinál rumlit, nem hangoskodik, ez nekik csak jó... Persze, mikor márcsak 3-4 gyerek van, akkor kinyílik a csípája. karácsony előtt a karácsonyfát ledobta a polcról egy plüssállattal.:) (egy kb. 30 cm-es műfenyő)

677. kathlee (válaszként erre: 674. - Dorka29)
2010. jan. 16. 08:26

Tényleg szomorú ezt olvasni! Sajnálom, hogy ennyire "nincs" idejük a gondozóknak arra, hogy kicsit könnyítsenek Blanka helyzetén.

Nekem ez annyira fura! Mit csinálnak akkor egész nap? Persze, tudom, hogy nem csak ő az egyedüli gyerek a csoportban, de azokban az időpontokban, amikor 2-3 gondozó van egyszerre a gyerekekkel, akkor lehetne időt szakítani a "feloldásra".


Anno (milyen fura ezt írni) mikor még Luca nem szokott be igazán és nem játszott a gyerekekkel, akkor sem hagyták magára egy mesekönyvel. Amikor mentem érte, folyamatosan az a kép fogadott, hogy ül a gondozó ölében és beszélgetnek. Napközben is, ha látták, hogy el van anyátlanodva, bevonták a feledatokba. (Pl. kimehetett a gondozóval az uzsonnás kocsiért, meg hasonlóak)


Sajnos, még azt sem mondhatom, hogy ne aggódj, majd megváltozik a gondozók hozzá állása. Mert ugye, ha ennyi idő nem volt elég hozzá, akkor nagy változásra nem kell számítani! :( Itt már tényleg csak Blanka változtathat! De ugye ehhez szüksége lenne segítségre. Nem lesz vmikor családi nap a bölcsiben? Farsang, vagy hasonló, amikor Te is bemehetnél?

676. kathlee (válaszként erre: 673. - Dorka29)
2010. jan. 16. 08:13

Sziasztok!


Igen, ők is saját készítésű ajándékot kaptak. Nem én mondtam Lucának, ő szerette volna, amikor csináltuk a családnak az ajikat. Még a helyettes gondozónak is készített, mert őt is nagyon megszerette.

675. trapiti (válaszként erre: 674. - Dorka29)
2010. jan. 15. 20:49

A szívem szakad, amikor ilyeneket olvasok :((((( Hogy lehet egy olyan gyereket mint Blanka nem szeretni??? Meg egyébként bármelyiket... mert ha jót hoz otthonról, akkor könnyű szeretni őket, ha meg nem, akkor különösen minden jó szót és kedvességet meghálálnak.


Ajándék: mi nem adtunk, főleg hog végülis a karácsony előtti napokban Luca nem is volt bölcsiben, így csak akkor tudtam volna adni, ha külön beviszem, attól meg idegenkedtem. De nekünk nagy szerencsénk van, mindenki olyan szeretettel veszi körül Lucát, hogy álmodni sem tudnék jobbat. Eleinte nálunk is az egyik Zsuzsa néni (nem a saját gondozónőnk, hanem a másik) kicsit szigorúbb és távolságtartóbb volt, de mostanra ő is oldódott, sőt...

674. Dorka29 (válaszként erre: 668. - Trapiti)
2010. jan. 15. 18:11

Nem is foglalkoznak vele... Elmondják, hogy egész nap csak üldögél a többi gyerektől külön, könyvet nézeget. Nem próbálják meg bevonni semmilyen tevékenységbe, játékba, odamenni hozzá, stb, mert erre rákérdeztem, és az az álláspontjuk, hogy hagyják, hogy a gyerek a saját ritmusában kapcsolódjon be... Persze ez a legegyszerűbb nekik.

Ha már csak 3-4 gyerek van ott, akkor minden további nélkül játszani kezd velük, de a "tömeget" nem bírja.

Noémi nénit szereti, nála nincs probléma, de a mi beszoktatusunk nem komálja Blankát. Hogy ez még a beszoktatós időszakra vezethető vissza, mikor beszóltam neki, azt nem tudom de akármit is kérdezek (nem mondok, kérdezek), azonnal támadásnak veszi. Mikor odaérünk, olyan gyorsan mondja, hogy minden rendben volt, hogy még annyi időm sincs, hogy előtte köszönjek...

Amikor rá akartam kérdezni, hogy a bölcsis alvás alatt jelentkezik-e bármi probléma, akkor én balga elmeséltem, hogy előtte, hogy miért kérdezem, erre azonnal azt a következtetést vonta le, hogy én azt feltétleezem, hogy biztos ott történt valami, ami miatt gond van..

Sőt, most ott tartunk, hogy ott Blanka nem is dadog.

Hárít minden problémát, pedig ezek nem olyasmik, ami a bölcsi miatt van, legfeljebb a bölcsi légköre és a gondozók hozzáállása rontja a már amúgy is meglévő tüneteket.

A szájára meg mindig azt mondják, hogy kifújta a szél... Kár, hogy nem voltam eléggé észnél, meg kelett volna kérdeznem, hogy miért, talán kivitték őket az udvarra..:)

(Hétköznap továbbra sem tudunk sétálni, egyszerűen nem fér bele a napba. De most már csak hetek kérdése, és ismét olyan világos lesz, hogy menni tudunk.)

673. Dorka29 (válaszként erre: 672. - Kathlee)
2010. jan. 15. 18:03

Sziasztok!


A "nem tudom, mi változott meg az ünnepek alatt" mondatod elején már épp írni akartam a kérdést, hogy kaptak-e a gondozónénik ajándékot...:))


Hát, mi nem adtunk. Sokat agyaltam rajta, hogy mi lenne a jobb.. Ha adnánk, és akkor kedvesebbek lennének, vagy ha nem adnánk, mert nem vagyok elégedett a munkájukkal.. Végül a saját készítésű ajándék mellett tettem le a voksom, de arra meg egyszerűen nem sikerült időt keríteni, így elmaradt.


Amúgy meg már most eldöntöttem, hogy akármikor is ér véget Blanka bölcsődei pályafutása, csak Noémi néni (aki nem a beszoktatósunk, de az egyetlen a háromból, akinél Blanka sírás nélkül, önként bemegy a csoportba) fog kapni valami ajándékot.


Utána már nem járunk, így "hasznunk" nem lesz belőle...

672. kathlee
2010. jan. 13. 10:54

Sziasztok!


Nekünk is rendben van minden a bölcsiben! Luca imád járni, rengeteget mesél.

Enni nem sokat eszik, néhány falatot csupán. Mondjuk itthon sem viszi túlzásba a dolgokat, igaz ezt senki nem mondaná meg róla... :)

Nem tudom, hogy mi változott meg az ünnepek alatt, de a mindig távolság tartó Zita nénink jelen állás szerint odáig van Lucáért. Minden nap megdícséri és rengeteget mesél róla, pedig azelőtt letudta a dolgokat annyival, hogy "Minden rendben volt". Ennyit számított volna Luca saját készítésű karácsonyi ajándéka? Nem tudom, de tetszik ez az állapot!


trapiti! Mi újság szobatisztaság terén? Régen írtál erről a naplótokban...

671. panna77 (válaszként erre: 669. - Böbe83)
2010. jan. 12. 19:23
Panni kétpofára zabálta mútkor a saláta,- és zellerfőzeléket. Ezek sem jobbak. :-))))
670. trapiti (válaszként erre: 669. - Böbe83)
2010. jan. 12. 13:41
Én nem enném meg, az tuti :((((((
669. böbe83
2010. jan. 12. 13:13

Sziasztok

Elolvastam mit a heti menü. Holnap gyökérfőzelék. Szerintetek ez valami ehető???

668. trapiti
2010. jan. 12. 13:10

Sziasztok!


Betegeskedőknek jobbulást kívánunk!


Dorka!

Sajnálom, hogy Blankának még mindig ekkora feszültséget okoz a bölcsi :( A gondozók mit mondanak? Nem sikerül kideríteni, hogy mi okozza ezt nála? Lehet hogy csak túl sok erőfeszítésébe kerül, hogy megfeleljen az elvárásoknak... :(


Nálunk minden OK, a múlt hét volt az első, hogy végigjártuk és még az orra sem csöpög.

Ezen a héten a mi Zsuzsa nénink a délutános, így kicsit többet tudunk Lucáról beszélni, mint reggel. Nagyon dícséri, szófogadó, barátságos, szó szerint azt mondta "Rengeteg szeretet kapunk Lucától!" (Már Eszter vezetőnő és Péter bácsi a gondnok is legjobb barátai...) Most már rendszeresen 1.5-2 órát alszik, és ha feléred, akkor is csendesen van míg a többiek is felkelnek.

A két legjobb barátja most nem jár (Csabika nem tudom miért, Petra ovis lett) így Luca felfedezte, hogy más gyerekek is vannak a csoportban, és mostanra már a szomszéd csoportot is ismeri, mesél róluk.

Mostanában délután annyira benne van a játékban, hogy napok óta külön szólni kell neki, hogy észrevegyen amikor benyitok, tegnap pl. épp mérleghintázott egy kislánnyal amikor odaértem.


Továbbra is dupla adagokat ebédel ha ízlik neki (és szinte minden ízlik), ennek is nagyon örülnek, hogy nem kell tuszkolni bele a kaját.

667. Emesemm
2010. jan. 12. 12:08

Teganp egy órát voltunk bölcsiben beszokni.

Artemon estére belázasodott, egész éjszaka lázas volt. Úgyhogy ma már vihettem is a dokihoz.

Szegénykém nagyon beteg lett.

666. Dorka29
2010. jan. 11. 21:58

Sziasztok!


Csak ideérek..


Szóval, nálunk nem volt ilyen egyszerű a bölcsikezdés. Nem volt hiszti, de annak ellenére, hogy a szabadság alatt többször is mondta, hogy most bölcsibe szeretne menni, mikor eljött a pillanat, akkor nem volt feldobva.

Sajnos pont Éva néni volt a reggeles, vele mindig nehezen indul a napja, most is pityergett minden nap egy kicsit, és még ma is.


És bölcsi kezdés óta megint dadog... és minden hétfőn sebesre nyaldossa a száját, amit a hétvégére meggyógyítunk, aztán hétfőn megint.

(Csak idegességében csinálja, nem náthás...)

665. böbe83
2010. jan. 11. 15:42
Ja nem könnyű, én egyelőre ilyen rezidensprogramban vagyok :)szerencsére nálunk minden egy-helyen van. A város 2 legtávolabbi pontja is 10 perc autóval :D vannak előnyei a kisvárosnak.
664. trapiti (válaszként erre: 663. - Böbe83)
2010. jan. 11. 14:34
Nekünk sem egyszerűen van, a férjemnek két állása van, az egyiket itthon csinálja éjszakánként, én 6 órában megyek vissza, mert a bölcsi-kórház távolság minimum 45 perc, de inkább több, ehhez jön még havi 4 ügyelet (3x16 és 1x24 óra, az ugye 72 óra havonta) mindezt magyar + európai szakvizsgával... na így tudjuk kiszorítani a havi 30-at bölcsire. Ja és persze álmodni sem merek második gyerekről... főleg hogy nem is úgy menne, hogy szülök amikor szeretnék... Szóval nagyon nem könnyű, de muszáj, mert a környékbeli bölcsi-ovi-iskola helyzet katasztrófa...
663. böbe83
2010. jan. 11. 13:47

sziasztok:)

nálunk egész jól megy a bölcsi. Bár én nem vagyok aggódós fajta. Nekem azt hiszem nem lenne 30 ezer forintom a bölcsire, főleg, h. két gyerek van...Nekem csak az az egyetlen gondom, hogy nagyon sok gyerek van egy csoportban Berciéknél 14, és van, hogy csak egy ember van velük. De Berci szereti, hogy van feladat, meg gyerekek :)

Szerintem Artemonnak se lesz gond, inkább Te idegeskedsz kicsit. Tényleg ti hány órában dolgoztok, mikor tudtok a gyerekekért menni?

662. trapiti (válaszként erre: 661. - Emesemm)
2010. jan. 11. 13:21

Szia!

Mi közel lakunk hozzátok, ha jól sejtem (az önkormányzattal szemben).

Anno végigjártam a környékbeli bölcsiket, és nekem egyik sem volt szimpi, sajnos épp a gyerekanyag miatt :(

Végül Luca a Chinoinba jár, igaz ez mindenestül 30ezer havonta, de megéri, mert semmi olyan gondunk nincs, mint amit írsz...

661. Emesemm
2010. jan. 11. 13:05

Sziasztok! Már egy jó ideje olvasom kivel mi történik a bölcsiben.

Mától mi is elkezdtük a bölcsit. 1 óra volt még csak. Artemon játszott, persze mindenhova engem hívott, hogy anya gyere, anya gyere.... de mikor jöttünk el még inkább vissza akart menni. Úgyhogy, ha így nézem a dolgokat nem volt olyan rossz.


Ha viszont úgy nézem a dolgokat, hogy a két bölcsis néni nekem személy szerint nem annyira szimpatikus (artemon egyenlőre le sem kakálta őket), úgy tűnik, bár most hiányoztak gyerekek, hogy egy fiúsabb csoportba kerültünk. Számomra pedig elég vadócok a fiúk, Artemon nincs ehhez a stílushoz szokva. Ha ilyen helyzetben volt, akkor mindig inkább elment onnan. Szerintem 2 romek is van a csoportban, gondoljon mindenki amit akar, én előítélettel vagyok és kész passz!!!

Láttam olyan kisfiút, akinek fülbevaló van már a fülében, nekem már ez sem szimpatikus.....

Aztán mondtam, hogy mire allergiás Temo. Hááát drága szülők mit visznek be a bölcsibe (és a gondozók még oda is adják...No comment) chipset!!!! Őrület! Bocsánat, de nagyon buta szülők vannak. Ráadásul Artemon még allergiás is a chipsre.

Ma tízóraiig ott maradtunk. Négyen kaptak egy kistányér almát... persze, hogy artemon még kért volna, hiszen egyedül megszokott ennyit enni....

Van egy nagy csoport szoba és ez egy asztallal és ráccsal ketté van választva. Így lényegében két csoport van elvileg és a gyerekek nem is járhatnak át.

Nekem személy szerint, ott sokkal aranyosabbak voltak a gyerekek, a dadus is sokkal szimpatikusabb volt, így azon gondolkodom, hogy megpróbálom áttetetni arra az oldalra. Persze 1 órából még nem szabadna ennyi mindent leszűrni, de szerintem nagyon fontos az első benyomás és még csak egyszer kétszer volt az, hogy a megérzéseim csalókák lettek volna.


Ha valaki tud jó bölcsit ajánlani (bár nekem ez is annak tűnt) a 15-kerületben vagy itt a környéken bátran írjon!!!

660. trapiti
2010. jan. 7. 21:55

Sziasztok!


Luca két napja alvási rekordokat dönt a bölcsiben, másfél órákat durmol... a koránkelés megtette hatását, gondolom az sem véletlen, hogy kedd óta a kispárnáját is viszi magával reggel :)

659. panna77
2010. jan. 4. 23:23

Helló lányok!



Nálunk sem volt semmi probléma, csak az, hogy nem aludt. De nem bőgött vagy hisztizett, egész egyszerűen csak nem aludt. :-)))

658. trapiti
2010. jan. 4. 17:43

Sziasztok :)


Nálunk is sima volt a reggel, és egész nap jól érezte magát Luca :) Aludt egy egész órát!!! Mi is mondogattuk neki, hogy mikor megy újra bölcsibe és nagyon készült már, hogy miket kell elmesélnie Zsuzsa néninek.

Hazafelé az autóban már azt kérdezte: "Máskor is megyünk a bölcsibe, ugye?" Remélem így is marad :)

657. kathlee
2010. jan. 4. 13:14

Sziasztok!


Na, hogy vették az első napot a gyerkőcök. Én még csak a reggeli eseményekről tudok nyilatkozni. Hármasban mentünk a bölcsibe, semmi nyüszi, nem akarok bölcsibe menni, meg hasonlók nem voltak. Már azzal indított reggel, hogy vajon Zita néni, vagy Ildikó néni lesz. Zita volt, aki átvette tőlünk és már ment is játszani a Kisliba. Remélem az egész napunk ilyen zökkenőmentes lesz/volt.

Ja, egyébként, már egy hete folyamatosan mondogattuk neki, hogy hamarosan bölcsi lesz ismét. Biztos ez volt rá jó hatással.

656. kathlee
2009. dec. 31. 20:38
Boldog Új Évet és zökkenőmentes bölcsizést kívánunk mindenkinek! Reméljük a 2010-es évben nem lesznek betegesek a kis Manók! Puszi mindenkinek!
655. Dorka29 (válaszként erre: 654. - Vikasz)
2009. dec. 31. 18:28
Boldog új évet "bölcsis" Anyukák, Apukák és Gyerkőzcök!:)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook