Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » 2009 őszétől indulunk a bölcsibe fórum

2009 őszétől indulunk a bölcsibe (beszélgetős fórum)


❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
624. trapiti
2009. dec. 7. 21:03

Egyéb tekintetben mi is nagyon szerencsések vagyunk :) egész nap ezen gondolkodtam, és azt hiszem, talán azt gondolják, az idegen környezet miatt nem alszik Luca és ha megszokja, akkor többet fog. Igyekeznek lassú lépésekben haladni, amit pozitívumként is felfoghatnék... csak azt nem tudják/hiszik el, hogy Luca itthon sem alszik napi átlagban fél óránál többet. Itthon is vannak napok, amikor semmit, és van amikor kb egy órát. De ahhoz itthon is ragaszkodom, hogy két órát minimum ágyban legyen még akkor is ha nem alszik el. Érdekes, ilyenkor ugyanolyan kipihenten kel, mintha aludt volna, és ha ez kimarad, akkor teljesen zizi.

Holnap megpróbálok a mi gondozónéninkkel beszélni, mert ma szörnyen nehéz délutánunk volt... Luca 1 órát volt ágyban a bölcsiben, így mire hazaértünk megint tök álmos volt, így újra le kellett tennem, de így is kikészült estére :(

Akárhogy is, a bölcsinek kell megoldani, hogy pihenjen... értem én, hogy nem könnyű eset, és hogy azzal érvelnek, hogy a többiek pihenése érdekében csinálják így, de tehetetlen vagyok... Én két éve próbálom rászoktatni a napközbeni alvásra, ennyire sikerült...

623. böbe83
2009. dec. 7. 19:55

Sziasztok:)

Én lefáradok ettől a koránkeléstől :), mi lesz, ha még dolgozni is fogok ?

Mi is szerencsések vagyunk. Az igazolást komolyan veszik, de egyébként normális mindegyik gondozónéni :) És hagyják aludni vagy fetrengeni őket. Ma mondjuk Bori alig aludt, aztán megkérdezték felébresszék e Bercit, de mondtam, h. inkább elmegyünk egy közeli cukrászdába addig Borival. Sétálunk is, és én kvzom, Bori meg kapott vmi golyót :)

Szóval jó a bölcsi, csak ez a sok egészséges táplálék nem mindig jön be Bercinek, ma pl spenót volt... mi meg együtt nézegettük a youtube on a spenótos videókat...

622. kathlee
2009. dec. 7. 17:53

Sziasztok!


Komolyan mondom, mi szerencsésnek mondhatjuk magunkat! Nálunk nincs probléma abból, ha épp nem a betegség 1. napján telefonálok, csak másnap.

Nem 1x fordult elő a beszokatás alatt, hogy kiszólt a takarítónő, nem hoznák ki még Lucát, mert szépen csendben fekszik, vagy játszik. Nálunk soha nem volt az a cél, hogy minél hamarabb "kidobják" a gyereket.

621. adb20ce52a (válaszként erre: 620. - Dorka29)
2009. dec. 7. 16:06
Az úgy tényleg korrekt. Én meg lehet hogy fogyatékos vagyk, de akkor se értem, hogy miért húzzák ki hétfőn a gyereket ha azt kértem, (múlt hét)péntekig húzzák ki... de ez az én bajom. :)
620. Dorka29 (válaszként erre: 618. - Adb20ce52a)
2009. dec. 7. 15:21

Nálunk ki van írva a faliújságra, hogy 9 óráig oda kell szólni telefonon, ha NEM megy a gyerek. Akkor az aznapit már nem kell kifizetni. A reggelit sem, pedig ugye 9-re már vége a reggeliidőnek.


Én úgy csináltam, hogy mikor kontrollra vittem Blankát, felhívtam Őket, hogy a héten még nem leszünk, ennyi elég is volt. Igaz, hogy szerencsére itt a gazdaságis veszi fel a telefont szinte mindig, így legalább ez elég gyakorlatiasan működik.

619. Dorka29 (válaszként erre: 617. - Trapiti)
2009. dec. 7. 15:18

Sziasztok!


Én is azt tenném, hogy megmondanám, hogy 14 előtt nem tudok menni érte semmiképp. Sőt, szerintem nálatok már-már inkább az lesz a probléma, hogy ennyire elhúzzák a beszoktatást. (Oké, hogy hiányzott betegség miatt, de akkor is. Mi lenne, ha már most is dolgoznál? Nyilván maradhatna 16-ig is akár.)


Blanka többször nem alszik, mint igen:), amit a séta és levegőhiány miatt nem is csodálok, de Ő is mindig végigfekszi csöndben az alvásidőt. Ezzel nem volt probléma, ilyen miatt nem kellett korábban menni érte.

618. adb20ce52a (válaszként erre: 617. - Trapiti)
2009. dec. 7. 15:00

Egy gyakorló apuka, akinek a lánya már 16 éves, ő mondta minap a páromnak, hogy a rendszerben (bölcsi, ovi, suli) ne keressünk értelmet, mert nincs, olyanok mint a szemellenzős lovak, csak előre és a rugalmasságnak nyoma sincs... (tisztelet a kivételeknek)

Nálunk is előállt ma a nagy helyzet. Már korán reggel lecsesztek a bölcsiben.

Múlt héten itthon volt a kislány, hogy beteg. Kedden telefonáltam, hogy péntek, 4.-ig húzzák ki, mert nem megy. Ma viszem, erre azt mondják, hogy ki van húzva a kislány, mert nem telefonáltam pénteken, hogy ma viszem. Én ezt nem értem. Bár megfogadtam, hogy ezután majd naponta telefonálok, hogy megyünk-e másnap vagy nem, ha egy hétig itthon leszünk, akkor a hét minden napján szólok, hogy nem megy. De mit nem lehetett érteni azon, hogy péntekig húzzák ki????

És ezt reggel már meg is beszéltük az egyik gondozónővel, de aztán délben telefonáltam, hogy hány órára menjek a kislányért. Egyrész a hiányzás miatt, másrészt meg hogy kihúzták, jut-e neki uzsonna. És akkor megint véighallgattam, hogy mert nem telefonáltam... Komolyan nem értem, hogy ha egyszer kérem, hogy péntekig húzzák ki, akkor pénteken újra kell telefonálnom, hogy hétfőre NE húzzák ki?????

617. trapiti
2009. dec. 7. 14:44

Sziasztok!


Nálunk ma érdekes helyzet állt elő: a saját Zsuzsi nénink délelőttös volt, és a másik Zsuzsi volt ott, mire mentem Lucáért. Pénteken már ott tartottunk, hogy fél 2-re mentem és negyed 3 volt, mire kidták. Hallottam akkor is hogy időnként beszélget, de a mi Zsuzsa nénink próbálkozott vele, és végülis sikerült két órán át ágyban tartania Lucát.

Ehhez képest ma reggel mondták, hogy 1-re menjek. Gondoltam, ez még rendben, majd ülök egy órát az öltözőben, ha bent mindnen simán megy Lucával. Így aztán nagyon meglepett, amikor nagy csend és nyugalom közepette 1 után néhány perccel terelgette kifelé a gondozónő Lucát... Állítólag fél óra alavás uán felébredt (de még a hangját sem hallottam) és ezért adta ki... Ezek után itthon fél kettő óta alszik... NEM ÉRTEM... Nagyon nem tartom jó ötletnek, hogy hozzászoktassuk a gyereket, hogy amint kinyílik a csipája, már ott is vagyok és hazahozom, mert ha dolgozom, akkor nem így lesz. Bosszant az egész, főleg hogy semmi olat nem csinált, amivel zavrta volna a többit. De ha zavarja, akkor mi van??? Azért vannak a gondozónők, hogy megoldják, nem??? Vagy majd csörög délben a telefonom a műtőben, hogy szaladjak, mert a gyerekem zavarja a többit??? (Arról nem is beszélve, hogy Luca az utóbbi napokban messze-messze felülmúlta saját magát alvás terén...)


Most azon gondolkozom, mit tegyek... ha nem szólok, gondolom egész héten ez lesz (mint megtudtam, még mindig beszoktatósnak számítunk, mert 5 napot hiányzott Luca, hiába ez a 4. hete... emiatt csak 9-re mehetünk, nyilvánvaló hogy nem fárad el délre... ez is nehezíti az altatást...) Ha megpróbálom megbeszélni... nem tudom mi lesz az eredmény. Arra is gondoltam, hogy egyszerűen megmondom nekik, hogy 2 előtt semmi szín alatt nem tudok odamenni.

(Ráadásul semmi garancia rá, hogy akár napi fél órát aludni fog Luca... és ha nem alszik, akkor mi lesz??? Kiteszik a bölcsiből???)

616. böbe83
2009. dec. 7. 11:46

Sziasztok

Berci egyelőre kételkedik a mikulásban, vagy legalább is abban, h. az hozza az ajándékot :S Ott minden nap benézett a mikulásnak öltözött néni az ablakon és adott mindenkinek egy szaloncukrot. Ez szerintem aranyos. Csak mikor kérdeztem Bercit, járt e ott a télapó, és adott e szaloncukrot azt mondta, h. a néni adta :P És volt egy kis konfliktusom anyóssal, h. éjjel adjuk a télapócsokit, erre reggel Berci mindta, h. a mama vette :S hát hát

most mind a 2 bent van, de Bori sírós azért, és csak velem hajlandó aludni, úgy, hogyha nem vagyok mellett, mikor megébrad sír...

615. kathlee (válaszként erre: 613. - Dorka29)
2009. dec. 7. 10:20
Szerintem az lehetett a baj, hogy a Miki bácsi hangja minden volt, csak nem kellemes. Ugy elváltoztatta, hogy ne ismerje fel Luca és elég dörmögősre sikeredett. Az viszont tuti, hogy nem ismerte fel, mert többször is az mondta, hogy beszéljünk Apával, hogy jöjjön értünk.
614. trapiti (válaszként erre: 612. - Kathlee)
2009. dec. 6. 19:51
Nálunk a bölcsibe épp amiatt, hogy a kicsik közül sokan megijednek és sírnak, nem is ment be a Mikulás, hanem a kicsik az ablakból nézték, onnana integetett nekik. Délután pedig mindenkinek volt csokimikulás a szekrényébe. Luca nem egy ijedős fajta, de amikor az udvaron összefutottunk a Mikulással, ő is mg volt illetődve. Én örültem neki, hogy ennél több stresszt nem okoztunk Lucának Mikulás címen, hiszen számukra ez egy teljesen új és ismeretlen valami, még akkor is ha mesekönyvben látták, természetes, hogy félnek tőle...
613. Dorka29 (válaszként erre: 612. - Kathlee)
2009. dec. 6. 16:55

Ez tényleg érdekes.:))


Nem tudtátok kiszedni belőle, hogy mi volt a baj?


Lehet, hogy felismerte az apját, de nem értette, miért van olyan furcsán öltözve.:))

612. kathlee
2009. dec. 6. 16:23

Sziasztok!


Mi is kellemes Mikit kívánunk mindenkinek!


Pénteken nálunk Apa öltözött be... Luca olyan szinten üvöltött, hogy azt elképzelni nem lehet. Szegény, zavarta haza a mikulást. Érdekes, mert a bölcsiben nem félt a Télapótól.

611. vikasz
2009. dec. 6. 16:17

Sziasztok!


Remélem mindenkinél jól telik a hétvége és a Mikulás-nap!

Nálunk apukám beöltözött és megleptük vele Lilient. Szegényke először meg volt szeppenve, de a végén még integetett is a Télapónak. Muszáj trenírozni a kisasszonyt, mert holnap a bölcsibe jön a Télapó. :-))

610. Dorka29
2009. dec. 6. 13:50

Sziasztok!


Minden gyerkőcnek és szülőnek is boldog Mikulás-napot kívánok.:)

609. trapiti (válaszként erre: 607. - Kathlee)
2009. dec. 3. 17:14

Én nem vagyok elkeseredve, szinte biztos voltam benne, hog ez lesz, viszont egy csomó dolog, ami sokkal fontosabb, pl. hogy mindkét szemét használja és így jó a térlátása, rendben van.

Még ha szemüveges is lesz felnőtt koráig végig, akkor sincs semmi, nekem is gyerekkorom óta van.


A keretet már kiválasztottuk, szerdán mehetünk érte. :)

A megszokástól tartok, dehát eddig már annyi mindentől tartottam, és mind megoldódott szépen... :)

608. kathlee
2009. dec. 3. 16:35
Ma volt a bölcsiben a Mikulás ünnepség. Luca nem félt tőle, ismét hű maradt önmagához... Majd a naplónkban elolvashatja akit érdekel!
607. kathlee (válaszként erre: 606. - Trapiti)
2009. dec. 3. 16:33

Sziasztok!


Sajnálom, remélem hamar meg fogja szokni a szemüveget! De ezt még simán kinőheti, nem? Szerintem eléggé időben vagytok még. A bölcsiben, a mi oldalunkon 3 csoportban (min. 75 gyerek) 2 kislányról tudok, aki szemüveges.

Választott már keretet?

606. trapiti
2009. dec. 3. 15:45
Luca szemüveges lesz, holnap kezdem (folytatom) a gondozónénik lelki felkésztését... a két csoportból 30 gyerekből ő lesz az egyetlen (amin csodálkozom, de így van... gondolom a legtöbb gyereket nem nézetik meg...) Az biztos, hogy az első időkben több figyelmet igényel majd a gondozóktól, de bízom benne, hogy nem lesz gond.
605. trapiti (válaszként erre: 604. - Adb20ce52a)
2009. dec. 3. 15:43
Nálunk még nem találkoztam hasonlóval... de lehet hogy itt is van, csak nekünk volt szerencsénk.
2009. dec. 3. 11:15
Úgy látszik mindenhol van egy ilyen gondozónő... emlékeztek hogy nálunk is volt ilyen mikor elkezdtük? Nem kell róla tudomást venni...
603. böbe83 (válaszként erre: 602. - Wendy87)
2009. dec. 3. 10:52

Tényleg nem százas a nő:S

Erről az a vicc jutott eszembe, mikor a tanítónéni hazaküldi Mórickát, hogy :" Anyuka fürdesse meg a gyereket, mert büdös." Erre visszamegy Móricka ezzel a levéllel: "A tanítónéni tanítsa a gyereket, ne szagolgassa! " :)

Szóval nem tudom mi köze lenne, akár ahhoz is, ha minden nap kimosnád, és ugyanolyat adnál rá... meg egyébként is...

602. Wendy87
2009. dec. 2. 21:30
Köszönöm a véleményeket. Azóta már én is lenyugodtam, és azt is észrevettem, hogy a többi gondozónő azért ebből nem csinált ügyet egyáltalán. És igazából tényleg az volt a legfőbb gondom, hogy mindez a gyerek előtt történt. De a tanulság ebből annyi, hogy legközelebb ha egyetlen napra is otthon tartom a gyereket, viszek igazolást utána, aztán ez a nő meg kezdjen vele amit akar. Amúgy azt látom, hogy valamiért nagyon szeretne belém kötni, múltkor ilyen beszólása volt, hogy adjak a gyerekre minden nap tiszta bodyt. Mondom minden nap tiszta van rajta. De hogy ő meg látta, hogy 3 napig ugyan abban volt. Jaj mondom, van neki 3 egyforma, ennyi. Áá, nem hiszem el, hogy nem direkt csinálja. Mindegy, jövőre ovi, és nem lesz vele több dolgom.
601. Dorka29 (válaszként erre: 594. - Wendy87)
2009. dec. 2. 21:18

SziasztoK!


Wendy, én azon már ki sem akadok, amiről írtál...

De azon, hogy mindezt a gyerek előtt, az felháborító.

A többiekkel ellentétben, igaz, hogy ezért, nem másért (hja kérem, a rossz tapasztalatok...), biztos beszéltem-beszóltam:) volna a gondozónőnek.

Hasonlóan gyerek előtt zajló beszólást hanyagoltam, mivel Blanka ott volt, és azóta is bánom.

600. böbe83
2009. dec. 2. 20:44
Hát berci nem ment hamarabb aludni, pedig már én kidőltem...Bori egy kicsit, de délután, este egyedül voltam velük, és néha leginkább csak elbújtam volna egy takaró alá, hogy ne lássam mit művelnek...
599. trapiti (válaszként erre: 597. - Böbe83)
2009. dec. 2. 19:52

Nagyon ügyik a porontyok!!!

Gondolom Luca sem aludt olyan mélyen, mert este majdnem egy órával hamarabb le kellett tenni...

598. kathlee
2009. dec. 2. 16:59

Sziasztok!


Gratulálok az ottalvós gyerkőcöknek!


Wendy! Szerintem is elég nehéz ez a dolog! Biztos vagyok benne, hogy nagyon bántja az igazságérzetedet, de inkább jobb ha lenyeled a békát. Sajnos előfordulhat, hogy a veled kapcsolatos negatívumokat esetleg a fiadra vetíti ki a gondozónő. (Tudom, hogy nem szabadna ezt feltételeznem egy ilyen szakmában dolgozóró, de inkább próbálok reálisan gondolkozni!)

597. böbe83
2009. dec. 2. 16:17

Sziasztok:)

Nálunk is ottaludt ma mindkét poronty:) Most azért még nyűgösek, mert annyit nem aludtak, mint szoktak :)

Wendy, szerintem nem szabad ezeket a dolgokat nagyon mellreszívni, mert az ember egyre inkább csak a negatívumokat fogja mindig keresni aztán, ez meg hosszú távon nem jó. Én is mindig fel tudom húzni magam, de aztán, mikor higgadtan végiggondolom, rájövök, hogy nem is olyan nagy dolog volt az egész, és hogy biztos nekik is lehetett rossz napjuk, mert más szülők meg esetleg velük veszekedtek...

596. trapiti
2009. dec. 2. 16:08
Rólunk: Luca ma először ALUDT A BÖLCSIBEN :) két órtá volt ágyban ebből másfél órát aludt, itthon már nem is kellett letennem :) Úgy látszik, végre teljes a siker :))))))
595. trapiti (válaszként erre: 594. - Wendy87)
2009. dec. 2. 16:07

:( nehéz ezt eldönteni... Ti nyilván mindent megtettetek, ahogyan írod is. Viszont a békesség és a kisfiad kedvéért mégsem biztos, hogy kellene velük vitatkoznod. Ha igzolást akarnak, hát vigyél... annyit nem ér az egész, hogy utána a gyerek lássa kárát :(

A betegségekről szóló megjegyzést meg ne szívd mellre, természetes dolog, hogy könnyebben megbetegszenek, mintha nem járnának közösségbe.

❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook