Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » 2009 őszétől indulunk a bölcsibe fórum

2009 őszétől indulunk a bölcsibe (beszélgetős fórum)


❮❮ ... 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 ... ❯❯
2009. nov. 10. 12:24

Na megvolt a második napunk is... meglepően zökkenőmentes volt a SAJÁT GONDOZÓNŐNKKEL... merthogy aki eddig ott volt, az nem a mi gondozónőnk volt... úgy tűnik nagy teher voltunk neki.

Holnap Marika (gondozónőnk) szerint már megpróbálkozhatunk azzal, hogy otthagyom a kislányt másfél órára és megebédeltetik. Pénteken pedig talán már egy altatást is bevállalhatunk.

413. Dorka29 (válaszként erre: 412. - Adb20ce52a)
2009. nov. 10. 09:08

Én az elején bevállaltam a problémás-szülő szerepkört:)). Azért vannak dolgok, amikre igenis fel kell hívni a figyelmüket.


Mostanra már én is sokkal higgadtabban kezelem a helyzetet és legalább egy hetet kivárok, mielőtt szólok, de ha rendszeresen ismétlődik, akkor szóvá teszem.

(PL: Azt, hogy hetente többször átázott a pelusa Blankának.. Ennyi erőből lehet pelenka nélkül is.)

412. adb20ce52a (válaszként erre: 407. - Panna77)
2009. nov. 10. 09:04
Lassan elindulunk ma is. :) Nem vagyok én problémás szülő... be tudom fogni a számat, inkább itthon esz a méreg. :DD De a lányomnak nem teszek azért kereszbe...
411. Dorka29
2009. nov. 10. 08:55

Ja, és fésű-kérdés: A bölcsődevezető azt mondta, hogy vigyünk, a gondozónő meg azt, hogy felesleges, úgy sem fésülik meg őket. És tényleg így van.

Fogkefe szintén nem kell, mert nem mosnak fogat.. fogmosó pohár (öblítésre) az kell, de azt sem használják. Abból inni nem engedi, de öblítésre meg nem hasznáják..

410. Dorka29
2009. nov. 10. 08:52

Sziasztok!


I'mthelost, nálunk szinte szó szerint ilyen problémák voltak/vannak, mint amit Te is írtál.


A beszoktatási rend, az eszközök, a kérdésekre adott flegma válaszok... Blanka szept. 21-én kezdte a bölcsit (beszoktatást), mostanra jutottam el odáig, hogy mintha javulna a helyzet. Nem tudom eldönteni, hogy én kezdem megszokni a hozzáállásukat vagy Ők is normálisabbak.:)


A ruháknál nálunk is ugyanez, sokszor egyszál harisnyára vetkőztetik a gyerekeket, igaz nagyon meleg van, amióta fűtenek. Újabban gyakran adok Blankára szoknyát (kisruhát), mert így legalább marad rajta ruha...

Bár, most egy kicsti meg vagyok lőve szoknya-ügyileg, mert tegnap délután (végre valahára) levette a gondozőnő Blankáról a pelust. (Bár mikor megláttam, milyen a feneke, akkor azért az első rosszindulatú tippem az volt, hogy a reggeli pelusát sokáig rajahagyták és mivel kipirosodott a feneke, inkább hagyták szellőzni...) Azon viszont megint sikerült kiakadnom, hogy pelus ugyan nem volt rajta, és így a bodyt kikapcsolt patenttal beletűrték a nadrágba. Szerintem ez írtó kényelmetlen lehet...


Na, de hogy a szoknyára visszatérjek: Ha pelus nélkül lesz Blanka, nem tudom, hogy szoknyában el tud-e menni egyedül wc-re, mert amennyire láttam, nem mennek velük, hogy segítsenek, csak szólnak a gyerekek (ha szólnak), hogy ki kell törölni a feneküket. Így viszont lehet, hogy lepisilné, mert nyilván nem tudja magának felemelni.:(


Amúgy meg azon is mérdgelődtem, hogy annak ellenére, hogy evett, ivott, a pelus levétele után nem ment wc-re. Nem küldik, nem hívják, Ő meg inkább visszatartotta. Amikor odaértem, már alig bírt magával, össze-vissza futkosott. (wc-zés előtt szokott így) Azért csak rávettem, hogy próbálja ki azt az aranyos kis wc-t.:) De a gondozónő csak a vállát húzogatta, mikor kértem, hogy vigyék ki gyakrabban, ha pelus nélkül lesz, mert különban visszatartja...


(Na, asszem ezt át is másolom a naplóba.:)

409. kathlee (válaszként erre: 401. - Adb20ce52a)
2009. nov. 10. 08:22

Na, jó! Azért nem gondoltam, hogy ennyire borzasztó a helyzet! És milyen érdekes, azt gondolná az ember, hogy egy olyan nagy városban adnak az ilyesmire a szülők. Mi pl egy viszonylag kis városban élünk, de a mi csoportunkban talán 1 gyerek van, aki topisabban van öltöztetve.

Rosszul vagyok attól a dumától, amikor egy szülő kijelenti, hogy "Ez jó lesz arra, hogy bölcsiben ebben játszon". Hát ez mekkora hülyeség!

408. kathlee (válaszként erre: 400. - Trapiti)
2009. nov. 10. 08:16

Sziasztok!


Örülök, hogy neketek pozitív élményekkel telt a tegnapi napotok! :)


A beszokatással kapcsolatban a mi gondozónk is ezt mondta anno. Néhány hét után is jelentkezhetnek, amikor már nincs újdonság és rájönnek, hogy ez nem is olyan jó móka Anya, meg Apa nélkül.

407. panna77 (válaszként erre: 406. - Adb20ce52a)
2009. nov. 9. 21:32

Nyugi.

Próbálj meg nem problémás szülő lenni, mert azzal csak Nacának teszel rosszat! :-)))

Értem én miről beszélsz, de nézd azt, hogy hogyan és mit tudnál kikerülni, hogy ne kelljen segítséget kérned... Nem tudsz mást tenni.

406. adb20ce52a (válaszként erre: 405. - Panna77)
2009. nov. 9. 19:41

A másik dolog... a TÁJÉKOZTATÓBAN az volt írva, hogy a beszoktatás alatt anyukának és a kicsinek is kell váltócipő, vagy zokniban lehet csak lenni. Gondoltam én, ott leszünk egy órát, jó lesz a zokni aztán majd ha már tovább maradunk, viszek cipőt (még nem vettem). Majdnem lecsesztek a lábamról, hogy a többi gyerek ezt látja, majd ők is le akarják húzni... persze egyik gyerek sem akarta...


Meg fintorgás, amiért a kislány még nem eszik egyedül kanállal (levest, mert ami sűrű, azt megeszi). De ami tényleg kongatott az a hajkefés dolog... hogy hát nem tudják, hogy lehet-e sajáttal fésülni a kislányt... letörne a kezük, ha megkönnyíteném a dolgukat? Sebaj, majd minden nap becipfozom neki. :P

405. panna77 (válaszként erre: 401. - Adb20ce52a)
2009. nov. 9. 19:17

Nálunk ugyanez van/volt.

Én is melegítőnaciban és hosszú ujjú felsőben adom be Pannit, de tök normálisban, pedig van közte olyan, ami turis, mégsem kopott vagy bolyhos.

Ezzel szemben szinte minden gyerek rongyosan van felöltöztetve bent, de komolyan. Botrány.

404. trapiti (válaszként erre: 403. - Adb20ce52a)
2009. nov. 9. 18:31
Én mióta Luca van, azóta a teszveszen-vaterán, előtte jártam turkálóba (mos hogy bölcsi lesz, újra fogok) :)
403. adb20ce52a (válaszként erre: 402. - Trapiti)
2009. nov. 9. 18:25
Mi is bababörzén vásárolunk. :)
402. trapiti (válaszként erre: 401. - Adb20ce52a)
2009. nov. 9. 17:51

Ezzel szerintem sincs semmi gond :) Jó-jó tudom, egyre több a szegéyn ember, de ettől még szerintem sem kell rongyokban járni a gyereknek (mi is szinte kizáróla használt ruhát veszünk, mégis rendesen, szépen tudom öltöztetni Lucát)

Szerintem ebben nem kell engedned...

401. adb20ce52a (válaszként erre: 399. - Kathlee)
2009. nov. 9. 17:44
Én úgy gondolom, hogy pl az öltözetünkkel nem volt gond. Szabadidőnadrágban és hozzá illő hosszúujjú pólóban vittem a kislányt. De az ott lévő gyerekek nem így voltak felöltözve... komolyan, mintha mindenki előkotorta volna a kinőtt, legkopottabb ruhákat. :S
400. trapiti
2009. nov. 9. 17:27

Sziasztok!


Nekünk is megvolt az első (ill. nulladik) nap.

A naplómban már írtam... :)

Minket azzal fogadtak, hogy az elmű holnap és holnapután szerel valamit, nem lesz áram a bölcsiben így zárva vannak. Szóval ez a hét gyakorlatilag ugrik, mert azt mondták, csütörtökön ne kezdjünk szoktatást.

Ezzel együtt végül mégis ott voltunk másfél órát, és nekem eddig nagyon jók a benyomásaim. A csoport mindkét gondozónénije szimpi volt, de aki jobban, épp ahhoz a Zsuzsa nénihez tartozik majd Luca (az egyszerűség kedvéért mindkettőjük Zuzsa :)

Ahhoz képest, hogy végül igazán csak jövő hétfőn kezdünk, már most is kedvesen foglalkoztak velünk (pontosabban velem, mert Luca bevette magát a játékok és a gyerekek közé). Minden kérdésemre válaszoltak, mindnet megmutattak.


Luca jele a kesztyű lett (először a vázát kapta volna, de amikor látták, hogy nem lelkesedik - nem nagyon tudom, melyik gyerek lelkesedne a vázáért, kicsit az Abigél jutott eszebe... terrárium üresen...) szóval akkor mondták, hogy a kesztyű tulajdonosa épp most mnt el oviba, így az is szabad :) ez már jobban tetszett Lucának és nekem is...

Fésű: külön kis tartó van mindenkinek a saját jelével a fésűknek, mondták is hogy vegyek vmi helyeset, amilyet gondolok. Van akinek hajkeféje van.

Nálunk senki nem volt body-harisnyában, mindenkin kényelmes de normális ruha volt. Mondták, hogy a kislányokra szoknyát is nyugodtan lehet adni, de Luca utálja a szoknyát, ez nálunk nem játszik...


Egy dolog miatt aggódom picit, bár nagyon bízom a gondozókban, mert nagy szeretettel bántak mindne gyerekkel: azt mondják, sokszor előfordul, hogy a nagy sírások nem a beszoktatás elején jelentkeznek, hanem amikor már ismerős a közeg, kevesebb az újdonság és rájön a poronty, hogy kötelező programról van szó... Remélem azért nem lesz később sem gond, egyelőre nagyon jó élményekkel jött haza, emlegeti és várja hogy mehessünk újra :)

399. kathlee (válaszként erre: 398. - Adb20ce52a)
2009. nov. 9. 17:04

Sziasztok!


Ne aggódj, itt szinte senkinek nem ment zökkenőmentesen a beszokatás! Mindenkinél volt vmi probléma, vagy vmi negatív érzés. Az a lényeg, hogy a kislányod (Léna?) jól érezte magát!

Sajnos, sokszor hiányzik a bölcsis gondozókból a rugalmasság. Ők inkább azt nézik, hogy mi a legpraktikusabb, mivel tudnak a legtöbb időt spórolni. (Pl. fésülködés...)


Öltözködés: Majd te is látni fogod, hogy a legpraktikusabb felöltöztetni a manódat. Mi, melegítőalsóban és hosszú pólóban adjuk be a csoportba. Ez kényelmes neki, mert nem öltöztetik át őket alváshoz.

398. adb20ce52a (válaszként erre: 397. - Dorka29)
2009. nov. 9. 16:22

Nehéz elmondani... Ugyebár minket már kétszer elcsúsztattak, gyakorlatilag 2 héttel később kezdtünk, de rugalmas voltam, nem kötözködtem, közben bent annyira rugalmatlanok velünk... A kislány nem akart még eljönni, de gyakorlatilag kidobtak minket. A másik problémám, hogy kaptunk egy tájékoztatót, amiben részletezve van a beszoktatás, mely napon, hogyan... erre ma közli velem a gondozónő, hogy annak a fele sem úgy van... hogyan készüljön akkor az ember? Meg minek adják a tájékoztatót, ha humbuk???


A másik, hogy szabályosan elszégyeltem magam, hogy normálisan felöltöztettem a gyerekemet. Első nap voltunk... 1 órát... úgy volt felöltözve ahogy a városban is járunk, nem harisnyában meg bodyban. :S Ha meg kérdeztem valamit, úgy néztek rám, minha minimum fogyatékos lennék, pedig olyan kérdéseim voltak, hogy pl. mikor kell kaját fizetni, meg kell-e saját fésű, ilyenek... Mert én vettem a kislánynak hajkefét, sima fésűvel a hosszú hullámos haját ki sem lehet bontani úgy hogy ne tépjék... gyakorlatilag a válaszban benne volt, hogy akkor majd nem fésülik meg, de nem fogják sajáttal fésülni. :S

397. Dorka29 (válaszként erre: 396. - Adb20ce52a)
2009. nov. 9. 15:44
Az jó hír, hogy jól érezte magát, de neked mi nem tetszett?
2009. nov. 9. 15:31
Megvolt ma az első bölcsis napunk. Pocok nagyon jól érezte magát... odaértünk, egyből megölelgetett egy kisfiút és lelépett játszani. De nem vagyok elragadtatva... :(
395. panna77 (válaszként erre: 394. - Kathlee)
2009. nov. 7. 13:26

Nekem is ez van napok óta, csak én még köhögök is.

Láz nincs nekem sem, szerintem megfáztunk mindketten.

394. kathlee (válaszként erre: 393. - Panna77)
2009. nov. 7. 13:24

Nem szokott kimenni házhoz? Nálunk volt, hogy influenza idején még a kötelező védőoltást is itthon adta be, mert megkértem.


Reméljük semmi komoly! Bár, a zöld trutymú nem túl bíztató! :(

393. panna77 (válaszként erre: 392. - Kathlee)
2009. nov. 7. 13:03

Nem, nem voltam. Nem lázas, nem köhög, csak folyik az orra.

Nem viszem le a dokihoz, mert ott csak összeszed valami komolyabbat.

392. kathlee (válaszként erre: 391. - Panna77)
2009. nov. 7. 08:49

Voltatok vele dokinál? Lehet, hogy nem megfázásról van szó! Az 2-3 nap alatt hatalmasat javul, sőt legtöbbször vége is ennyi idő alatt.

Mit szedtek rá?

391. panna77 (válaszként erre: 390. - Kathlee)
2009. nov. 7. 08:33

Köszi, nektek is!


Még mindig nagyon folyik az orra és most ilyen zöldes trutyis. :-( Ha nem javul, akkor hétfőn sem lesz bölcsi.

390. kathlee (válaszként erre: 389. - Panna77)
2009. nov. 7. 08:22

Sziasztok!


Nem feltétlenül fog kijönni Pannin ez az otthoni hiszti mizérija. Szerencsére minket elkerült! Remélem nem is jelentkezik, ahhoz már elég rég óta bölcsis.


Szép hétvégét mindenkinek! Panninak jobbulást!

389. panna77 (válaszként erre: 388. - Dorka29)
2009. nov. 6. 17:12
Kíváncsi vagyok, hogy Panninál mikor fog kijönni..
388. Dorka29 (válaszként erre: 387. - Vikasz)
2009. nov. 6. 17:05

Blanka is itthonra tartogatja.Na, meg főleg nekem.



Nálunk az vált be, hogy én csuktam magamra a szobánk ajtaját, és amikor "végzett", akkor szólt, hogy 'abbahagytam'.:)


De ez pl. szerdán 1 teljes órán át tartott. Ezért írtam egy korábbi hozzászólásban, hogy Blankánál úgy tűnik nem szerencsés azt mondani, hogy csak otthon lehet hisztizni a bölcsiben nem, mert ezmiatt is feszült lehet, hogy tudja, nem szabad sírni, és elkerülhetetlen, hogy legalább itthon kijöjjön belőle. Na, meg jobb is, ha kijön. Inkább, mint hogy kamaszkorára gyomorfekélyt kapjon.


Csak amikor egy órán át tombolva hisztizik a fáradtságtól és a napi feszültségtől egy társasházi lakásban, akkor azért el lehet képzelni, hogy már én is sík ideg vagyok.. a szomszédokról nem beszélve.:)

387. vikasz (válaszként erre: 383. - Dorka29)
2009. nov. 6. 14:34

Ez úgy látszik a bölcsivel jár. Lilien otthon lett hisztisebb, minden este van műsor. De szerintem az is rátesz, hogy délután nem alszik eleget (sejtésem szerint, hisz nem látom, és a gondozók akármit mondhatnak).

Tegnap este addig nem jöhetett ki a szobából, amíg sír. Megbeszéltem vele, hogyha abbahagyta kijöhet. És szót is fogadott. Irtó vicces volt, ahogy egyszercsak abbahagyta a sírást, és mikor kérdeztem, hogy befejezte-e annyit válaszolt, hogy OKÉ. Aztán szóltam neki, hogy kijöhet.... és jött kifelé. Apával egymásra néztünk és összemosolyogtunk, de csak hogy a kisasszony ne lássa :-)

386. kathlee (válaszként erre: 385. - Dorka29)
2009. nov. 6. 13:24

Ne is mondd, kész vagyok ettől a nőtől! De most jövőhéten ő lesz a délelöttös, így kíváncsi leszek, hogy Ildikó néninek lesz e ideje levenni alvás után a pelust. Ha igen, akkor mindenképpen szóvá teszem!


Na, kíváncsian várom a naplós beszámolót! Biztos embert próbáló volt, ha sikerült kihozni tégen a béketűrésből. :(

385. Dorka29 (válaszként erre: 384. - Kathlee)
2009. nov. 6. 13:16

Köszi!


Megvolt az első igazi seggrepacsi a héten. Nem vagyok büszke magamra, mert nem tartom jó és elfogadható megoldásnak, de amit levágott, azt már nem tudtam sem kezelni, sem tolerálni...:(( Mondjuk hatásos volt, azóta csak nyafi volt, hiszti nem.


Bővebben majd a naplóba, talán a hétvégén lesz időm rá.


Zita néni: Úgy látszik, mindenhol van legalább egy fura hozzáállású gondozónő.


A múlt héten és ezen a héten is előfordult, hogy Blankának át volt ázva a pelusa, csak az egyik (fiatal) gondozónő volt, aki észre is vette még mielőtt odaértem és tisztába tette Blankát.


Azért erősen gondolkodom azon, hogyha így is-úgy is pisis a ruhája, akkor tök felesleges vinnem pelenkát..

❮❮ ... 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook