Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » 2008 áprilisi babákat várók fórum

2008 áprilisi babákat várók (beszélgetés)

2008. ápr. 4. 09:26
Sziasztok jó reggelt mindenkinek!!! Ki hogy van?:)
6080. erithrea (válaszként erre: 6066. - Afrodita)
2008. ápr. 3. 20:56

Ezek tényleg nagyon jó hírek,így már gondolom másképp készülsz a nagy eseményre..:))

Teljesen felgyógyultam az arcüreggyulladásból,köszi kérdésed..:))

6079. erithrea
2008. ápr. 3. 20:54

Sziasztok kismamik!

Most értünk haza a kórházból,majd szombaton kell megint mennem..:((

Jól indult minden,a ctg 6-7 perces keményedéseket mért,de csak vaklárma volt.Már teljesen tanácstalan vagyok,lehet,h a kiscsajom annyira jól érzi magát odabent,h nem akar kibújni?

6078. Manóka80
2008. ápr. 3. 20:14

Örülök,hogy én egyáltalán nem vizesedem és csíkjaim sincsenek a hasamon.

Mindössze 10 kg-t híztam,kíváncsi vagyok mennyi marad rajtam szülés után.

6077. eb3745168d (válaszként erre: 6076. - Manóka80)
2008. ápr. 3. 20:06
nekem is nyitva van a méhszájam,és elég gyakoriak ezek a fájások is,de sajna semmi több!Pedig én már nagyon rosszul bírom.Nekem sem a pocakommal van baj,hanem én meg nagyon vizesedek.El vannak zsibbadva az ujjaim reggelre és a lábam is akkora,hogy vagy 3 cipőmérettel nagyobb kell(ene)a lábfejem miatt! :(
6076. Manóka80
2008. ápr. 3. 19:35
Én is érzek hasonlókat,de hétfőn még nem voltam nyitva.
6075. 95897bc429 (válaszként erre: 6073. - Eb3745168d)
2008. ápr. 3. 19:20

Szia!

Már én is nagyon nehezen bírom a terhesség végét. Nem a pocak súllyával van bajom, hanem a sok-sok vagyis inkább állandó fájdalmak, keményedések és feszülések fárasztanak ki!

6074. 95897bc429 (válaszként erre: 6071. - Manóka80)
2008. ápr. 3. 19:17

Szia!

Nekem olyanok a jóslófájások, mintha meg akarna jönni, fáj a hasamalja és a derekam. Sokat feszül és keményedik a pocakom. A combbelső felső részére sokszor görcsszerű fájdalom nyilal. És sokszor érzem a méhszájam körüli részen fájdalmat, főleg ha keményedik a pocakom! Igaz nekem már vannak a jóslókak eredménye, külső - belső méhszáj már egy ujjnyira nyitva van!

2008. ápr. 3. 19:04
Egyébként ti hogy bírjátok? Én már nagyon nagyon rosszul!!!!!!!!!!!! :(
2008. ápr. 3. 19:03
Szia!Nekem olyan mintha meg akarna jönni és keményedik a hasam is közben.De nem rendszeresek.
6071. Manóka80
2008. ápr. 3. 18:50

Sziasztok!

Milyenek a jóslófájások?Milyen időközönként jönnek?

2008. ápr. 3. 17:53

Sziasztok.

Ma voltam a második NST-n,rendben volt minden.1 hét mulva kell mennem megint.14-én pedig be kell feküdnöm a kórházba,mert farfekvéses a picike és császározni kell majd.Viszont ugy néz ki nagy baba lesz:)Az lesz a 40.hetem.Szerintetek elöbb is megszülesztik mint a kiirt időpont ha nincs semmi baj?

6069. 95897bc429 (válaszként erre: 6066. - Afrodita)
2008. ápr. 3. 14:43

Szia Afrodita!

Na látod, már ott sincs kőkorszak! Mindenhol megy a változás és átalakulás.

Acukrosvíztől ne féljél, mert azt azért adják a babának, hogy az első napokban, míg anyucinak nem indul be a tejtermelés rendesen addig se essen le a baba vércukorszintje. Inkább adják neki, minthogy valamiért tovább kelljen a kórházba maradni a babával!

6068. 95897bc429 (válaszként erre: 6064. - Angyalok szárnyán)
2008. ápr. 3. 14:40

Szia!

Örülök, hogy jól vagytok. Gyönyőrű a pici fiad. És már nagyon irigyellek, hogy babázhatsz!

Mekkorát nőtt a legényke a születése óta?

Puszi: Banya

6067. Lucus (válaszként erre: 6066. - Afrodita)
2008. ápr. 3. 13:37
De szuper! Ezek már teljesen modern feltételek! Örülök, hogy Te már kiélvezheted:-)
6066. Afrodita
2008. ápr. 3. 13:12

Sziasztok!:-)

Látom mindenki jól van és még egyben!:-) Csak így tovább :-)

Nekem az éjszaka elkezdődtek a rendesebb jóslófájások, gondolom a tegnapi hüvelyi vizsgálat váltotta ki, mert addig különösebbet nem éreztem. Sajog a derekam, olyan, mint mikor megjön a menses, és az első 1-2 napban fájdogál a has és a derék környéke, picit olyan görcsszerűen. Úgyis holnap reggel mennem kell a dokimhoz hüvelykenetet vesz, majd mondom neki, hogy mi a dörgés. Ma reggel néztem a kiskönyvemet, hogy a méhnyakhoz 3100-at írt be. Holnap sor kerül az első ctg-re is, kíváncsi leszek. Ma délután megyek megint a tanácsadóba, ma az újszülött gondozásáról lesz előadás. Tegnap meg a szülésről volt, néztünk egy videofilmet amin kompletten bemutattak egy szülést . Képzeljétek csak, tegnap tudtam meg, hogy micsoda változások vannak itt a helyi szülészeten április 1-e óta!:-) Új, fiatal csecsemőorvosa van az osztálynak, aki rögtön nyitott is egy baba-mama szobát :-) 5 anyuka és babája lehet együtt szülés után, én is oda szeretnék menni:-) Aztán újdonság még, hogy nem adnak tápszert a babának, se más anya tejét. Kizárólag a saját anyja tejét szopizza, és cukros vizet adnak nekik bent a csecsemőosztályon. Ezen kicsit ledöbbentem, mert hogy a cukros víznek semmi tápértéke nincs, ráadásul rákapatják idő előtt a babát az édes ízre, aztán az üres vizet majd meg sem issza. De a védőnő szerint pont jó a cukros víz. Hát, nem tudom, én nagyon remélem, hogy lesz elég tejem neki. Azért vezették ezt be, mert sok kismama háborodott fel azon, hogy az első 1-2 napban, amíg nem indult be rendesen a tejük, addig tápszerezték a babákat, aztán amikor meg már lett volna elég tej, akkor nem fogadta el a baba. Szóval az anyukák kiharcolták, hogy semmi tápszer cumisüvegből, ameddig a ciciben van 1 csepp tejcsi is. Aztán, a babát nem viszik el rögtön, amikor megszületik, hanem várnak egy ideig és csak utána vágják el a köldökzsinórt /vagy az apuka is elvághatja/. Kitisztítják a járatait a váladéktól és az anyukája rögtön megkapja és mellre teheti 15-20 percre, közben persze jól bebugyolálják a kis jövevényt. Utána elviszik a csecsemőrészlegre, ahová apuka mehet vele, megmérik, lemossák, felöltöztetik. Addigra kb anyukát is rendbehozzák, és apuka kézbe kapja a babát a csecsemőosztályon. Aztán még van 2 óra megfigyelési idő amit a szülőszobában kell tölteni, de ott már együtt lehet a kis család!:-) Ezek nagyszerű dolgok, annyira örültem, amikor meghallottam.:-) Tehát Makón is változott a szüléshez való hozzáállás.

6065. Lucus (válaszként erre: 6064. - Angyalok szárnyán)
2008. ápr. 3. 12:46

Szia,

De jó hallani, hogy jól vagytok!:-))) Úgy, de úgy babáznék már én is!

Testileg, lelkileg hogy viseled a szülés utáni időket?

Bence tüneményes:-)))

Lucus

2008. ápr. 3. 12:30

Puszi Nektek!

Nagyon jól esett,hogy van,aki hiányol:)

Sokszor csak bekukkantok,míg a kis Angyalkám alszik.Látom,mindenki jól van.Nagyon örülök neki!

Vigyázzatok nagyon magatokra!

Mi már kezdünk ismerkedni a kinti levegővel és én is adok magamnak olykor kimenőt.Például ma újraélesztéses tanfolyamra megyek amit egy mentős tart.Apa már volt ilyenen és ragaszkodott hozzá,hogy én is menjek,mert nagyon hasznos és ugye én vagyok nagyrészt itthon Bencével.Így ma pár órára apa felügyel Bencére.Nagyon ügyes és szívesen van vele.:)

Imádom mindkettőjüket!És az anyaságot is!

Csosás dolog!!!

Puszóka!

Majd még jövök:)

6063. Lucus
2008. ápr. 3. 11:24

Sziasztok,

Én is most jövök a dokitól. Hát az én orvososm, még mindig régivágású, nem vizsgál agyon. Így 9 nappal a kiírt időpontom előtt csak megnézte a CTG-met, és azt mondta, hogy mivel minden ok és múlt héten vizsgált, majd csak jövő héten csinál újra hüvelyi vizsgálatot.

Igzaából nem bánom, mert tényleg komlikációmentes volt eddig a terhességem, ...csak azért ott van a kisördög, hogy körülöttem mindenkit agyon nézegetnek a dokik, nálam meg teljes szélcsend van.

Grenadin! Képzeld nekem is zsibbad a kézfejem, illetve inkább azt mondanám, hogy fájdogálnak az ízületeim. Sehol sem vizesedek, csak a kézfejemet érzem duzzadtnak!

6062. 95897bc429 (válaszként erre: 6057. - Afrodita)
2008. ápr. 3. 09:49

Szia Afrodita!

Ne aggodj a méretek miatt. Igaz én most nem tudok méreteket mondani, mert a doki nem mérte meg. De a nagylányommal a 36. héten 95 mm-ert mért a doki. Azt mondta nagy baba lesz. Na a valós értékek: 2670 gr, 52 cs a hossz, a fej 33 cm

a mellkas 30 cm volt. Hát nem jött be a doki jóslata.

Nekem most csak 34. hetes méreteim vannak, akkor a babóca BPD-je 87 mm volt. A doki azt mondta legközelebb egy másik gépen néz meg, akkor majd pontosan leméri. Én közöltem vele, hogy azt a 2-3 hetet már kibírjuk méretek és súly nélkül is!

6061. Duncan
2008. ápr. 3. 08:06
Jó reggelt:) Örömmel nyugtázom, hogy mindenki egyben van még:))))
6060. grenadin
2008. ápr. 3. 07:55

Jó reggelt!

Tegnap mi is voltunk dokinál. Megvolt az 1. NST és a kenetvétel is. Minden rendben, még teljesen zárt vagyok, pocak fent, gyerkőc feje lent.

Afrodita: Nálunk múlthéten mért a doki BPD-nek 96,9-et... a súlyát pedig 3200g-ra becsülte... Én is beparáztam egy kicsit, de megnyugtatott a védőnő is és egy pár gyerekes anyuka, hogy ezek a mért értékek sokszor igen távol állank a valós, születési méretektől (ez egy kilót is jelenthet). Nekem semmi bajom, kivéve, hogy nem tudok éjszaka aludni, de du-onként kompenzálok :). + Elkezdtek zsibbadni a kezeim.

Most megpróbálom visszaolvasni mi minden történt veletek az elmúlt 2 napban. Úgy látom mindenki a gép előtt ült :).

6059. Afrodita (válaszként erre: 6058. - Erithrea)
2008. ápr. 2. 20:21
Teljesen rendbe jöttél az influenzából?
6058. erithrea (válaszként erre: 6057. - Afrodita)
2008. ápr. 2. 20:09
Holnap kell mennem,s lehet,h szülünk is,ha olyan az állapotom..Az uh csak tájékoztató jellegű adat,tévedhetnek benne sokat az orvosok,szóval NYUGI!Ki fog bújni a babád rendesen..:))
6057. Afrodita (válaszként erre: 6055. - Erithrea)
2008. ápr. 2. 20:06

szia!:-)

Téged nem utaltak még kórházba? Ma eszembe jutottál, hogy lehet, hogy megszültél :-) De ezek szerint nem. Fájásokkal hogy állsz? Engem aggaszt ez a BPD méret a 36. héten, nem kellene, hogy nagy legyen a baba, majd inkább itt kint növögessen. Bár a párom is bő 4 kilóval született.

6056. erithrea (válaszként erre: 6048. - 95897bc429)
2008. ápr. 2. 20:03
Én is azt hittem,h hamarabb jön a kiscsaj..:))
6055. erithrea (válaszként erre: 6054. - Afrodita)
2008. ápr. 2. 20:01
Köszi,jól vagyunk mi is,tényleg hatalmas babád lesz,ha így haladtok..:)) De ne izgulj ez miatt,biztos,h simán meg fogod szülni!
6054. Afrodita
2008. ápr. 2. 19:50

Sziasztok!

Ma én is voltam dokinál. A külső méhszáj teljesen zárt, a belső kúpnyira felpuhulva, ezt nem tudom mit jelent. De az a lényeg,a doki azt mondta, hogy nem biztos, hogy kihúzzuk egyben hó végéig. Valószínű 20-a körül meglesz Dominik :-) Megnézte uh-n, kisfiam nagyszerűen van, a méhlepény keringése is tökéletes.:-)Viszont a BPD-je 93mm, 3 hét alatt 6,4 mm nőtt, és még fog is. Kérdeztem, hogy meg tudom-e szerinte símán szülni? Azt mondta remélhetőleg igen, de a 38.héten leméri pontosan. Ha nem sikerülne a síma szülés, akkor segítenek, mondta ezt a doki. Pénteken be kell mennem reggel 8 körül, hüvelykenetet akar venni, és akkor megyek az első ctg-re. Vannak olyan apró mensi szerű fájásaim, meg keményedik a pocim, ezek már jóslók az orvos szerint. Mondta, hogy pakoljam egybe a kórházi cuccost. Szednem kell még a vasat meg a Magne B6-ot. Hát ennyit mondott. Ti jól vagytok? Erithrea is?

6053. 95897bc429 (válaszként erre: 6052. - Hana)
2008. ápr. 2. 19:40

Az alvással nincs bajom, csak az éjszakai pisélésekkel. De már rutinossan tudom, hogy mennyi lépés a wc, és ki sem nyitom a szemem míg odaérek. Mjad egyszer a falra fogok felkenődni!

A szüléstől nem félek, mert tudom hogy milyen érzés lesz. És úgy is elfelejtem az összes fájdalmat amikor a pici babámat a karomba tarthatom.

6052. hana (válaszként erre: 6051. - 95897bc429)
2008. ápr. 2. 19:24

Értem,én még szedek magnet,én is abban reménykedem hogy még legalább az áprilist kibirjuk egyben!!!!Köszike:)))))

Egész nap pihizek,fürödni is csak tusolok,szóval kimélem magunkat,már a fözés sem nagyon megy,nem birok sokat állni,de ügyes az én kiscsajom,jó neki odabent!

És nem félsz a szüléstöl?tudsz aludni éjszaka?

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook