2007 szeptemberi babák és anyukáik (beszélgetés)
Tényleg, most nézem én is!
Gratula a csajócához:)
Egyébként ki hogy van?
Tegnap vennünk kellett Danának egy szandált, mert amit nyár elején vettem olyan szuperl kinőtte mostanra, hogy lelógott róla a lába. Az 21-es volt, most 23-ast vettünk, és ez épphogy egy picikét nagy, a 22-es kicsi volt. 2 hónap alatt 2 számot nőtt a lába:p
Erika
Én is gratulálok a babádhoz és jó egészséget kivánok mindannyiotoknak.
Erika!
Gratulálok a kislányodhoz! Szép nagy baba lett! Sok boldogságot és egészséget kívánok mindnyájotoknak!
Én simán leírom c-vel azt jóvan:p
Olyan jól fúj a szél nálunk, végre nincs olyan dög meleg!
Sziasztok!
Detty! Üdv köztünk!
Erika! hogy vagytok? Hamarosan itt a bébi! Pontosan mikor is? Izgulsz már? Kíváncsi vagyok majd Balázs hogy viszonyul az új helyzethez?
Szabolccsal mi is csak márciusban voltunk utóljára védőnőnél méretckedni (ezzel a szóval minidg hadilábon állok, hogy kell helyesen leírni?), majd csak szeptemberben viszem, mielőtt a bölcsibe megyünk. Mindjárt itt van a következő szülinapjuk:) Milyen gyorsan megy az idő:(
Olyan aranyosak, mikor így tetszik nekik valami:)
Dana ma tisztára be volt pörögve, teljesen lefárasztott. Egész délután a játszótéren nyomultunk.
Sziasztok lányok.
Igen észrevettem hogy nagyon régen volt hozzászolás ebben a forumban.
Hát mi nagyon régen voltunk méreckedni de már szeptemberig nem is viszem szerintem.Tina szépen gyarapodik és ügyeskedik.Imádja a mondokákat és a játszoteret.Mindig menni akar.A lépcsözés Tinának is nagyon tetszik,persze neki az ugy nem jó ha fogom a kezét hiszen szerintem ő ugy gondolja hogy már nagylány:))
És pár hete megtanult ugrálni is ,páros lábbal.Na ez is egy darabog lekötötte mást sem csinált csak ugrált.Az alattunk lakó nem biztos hogy örült neki.
Szió!
Talán egy új taggal jobban felpörgünk majd:)
Pár hete voltunk méreckedni, akkor volt Danus 88 centi, és 12,5 kiló. Képzeljétek, tegnap először teljesen egyedül ment le a lépcsőn végig a földszintig. Eddig mindig fogni kellett a kezét, mert szeleburdi volt, és le akart szaladni, de most olyan kis ügyi volt, egyenként szedte a lépcsőfokokat.
Szia
persze:)
bár elég halódó a fórum :S
Sziasztok.
Én uj vagyok itt,szeretném megkérdezni hogy csatlakozhatok-e hozzátok.
Kislányomat 2007.szeptember.09.-én szültem.
Hát én a méreteket nem tudom, mert már jó rég voltunk utoljára méreckedni:) Majd talán a jövőhéten eljutok oda is. Mi is kezdjük a bölcsit októberben, kiváncsi leszek mi lesz.
Amúgy Danus szerintem nagyon magas, van egy csomó nála fél, 1 évvel idősebb kisgyerek a játszón, akiknél magasabb! Már nem is igazán babás, inkább kislányos:) Plusz úgy mászik fel a csúszdára, mint a nagyok, pedig alig éri fel a létra legalsó fokát, meg végig tud menni a hídon, amelyiknek minden gerendája mozog, tudjátok melyik az! Az egyik kisfiú több mint 1 évvel idősebb nála és ő is még csak most tanulta meg.
Ráadásul sokkal szebben beszél Danus, mint jónéhány gyerek itt nálunk. Szóval van miért büszkének lennem a játszón:p Nálunk sok 4-5 éves még mindig sejpít, pösze, Dana meg általában amit mond, azt már tisztán mondja, kivéve ugye az r betűs dolgokat:)
Sziasztok! Jó rég jártunk erre valóban!
Köszi a kérdésedet Ildi, jól vagyunk és még egyben! Még a júliusunk van hátra - elméletileg.
Jelenleg keresztbe fekszik a kicsink, tehát még az is lehet, hogy császár lesz a vége, de még nem 100%. 2 hét múlva uh., addig vagy befordul, vagy nem?! Lehet, nem is bánnám, ha császár lenne?! Már mindennel kész vagyunk Brigi érkezésére: kisruhák, kiságy stb.minden a helyén szépen, tisztán. Kórházi pakk is összerakva:)
Balázs is jól van szerencsére. Már nagyon nagyfiú a szemünkben. Na de majd akkor lesz igazán nagy, ha a kicsi Brigi itt lesz köztünk. Nagyon várjuk már!
Ő is sokat dumál, de leginkább szavakat. Május közepe óta több szót tanult meg, mint valaha. Van 1-1 mondat, ami már megy neki, de inkább a szavakat használja.
Hú, nagyon eleven! Volt két hete, hogy sikeresen bezárt a fürdőszobába kulccsal. A szomszéd nyitotta ki az ajtót, mert neki nem ment. Vannak sztorik időnként, nem unatkozunk. :)
De most már egyre többet vagyunk anyukáméknál, mert nem nagyon megy az utána rohangálás nagy pocival. Van fent képem - ha érdekel, nézzétek meg!
Kanál/villa evészet: kanál jobban megy. A villával még próbálkozik.
Bili: ráül, de bele nem pisil, vagy kakil. Akkor szól, ha már teli a pelus. Még kicsit várok vele.
Húha: bölcsi? És készíted őt rá lelkileg, hogy hamarosan közösségbe kerül nap, mint nap?
Neked sikerül visszamenned melózni?
Dana mindig is ügyi volt, de hogy már a hinta palintát énekli...? :) Nem semmi!
Tegyetek fel képeket, hogy lássuk, hogy fejlődnek!
Méretekkel hogy álltok? (cm., súly, fogak száma stb.)
Írjatok! puszi nektek
sziasztok
Hali!
Szabolcs sem nagyon eszik kanállal. Mindig odarakom neki a kanalat, de ő inkább kézzel eszik. Még van két hónapja, hogy megtanuljon rendesen enni, mire megyünk a bölcsibe.
Szió:)
Dana is dumál egész nap. Most már próbál mondatokat összerakni, meg énekel. Tudja a hinta, palintát, meg ilyesmiket:) Ma tanulgatta a székely himnuszt is:D
A szobatisztaság nálunk sem halad valami hű de jól, de legalább már szól mikor jön a pisi, aztán nézi ahogy folyik le a lábán, és veti le a ruhát.
Nektek tud már kanállal enni a gyerek? Dana mégcsak villával eszik egyedül, a kanállal evés még nem megy neki, mert mindig kiönti a kanálból a cuccot:p
Sziasztok!
Rég jártam erre. Igazából nem sok minden történik velünk.
Szabolcs csak szavakat mond, de attól függetlenül egésznap beszél:) Örülök neki, hogy nem beszél még rendesen, mert olyan jó lesz majd mikor a kettő egyszerre dumál:)
Felvették Szabolcsot a bölcsibe, úgyhogy szeptemberben elkezdődnek a szürke, dolgos hétköznapok. Olyan gyorsan eltelt ez a két év! Valamennyire várom, hogy dolgozhassak, de azért jó itthon is.
Pocak, ti hogy vagytok? Hogy bírod így a vége fele a terhességet? Balázs nem lett anyásabb? Hogy álltok a szobatisztaságal? Mi sajna sehogy, és ahogy elnézem még egy darabig nem is lesz belőle semmi:( Annyira nem érdekli, az sem ha kisgatyában van, és bepisil. Vígan el van benne:(
Írjatok ha lesz időtök!
Szia!
Az én kislányom is 2007 szeptemberi, szívesen bszélgetek veled, de van ár amúgy egy ilyen fórum, csak most kissé ki van halva:) Sőt van olyan is, hogy 2007 nyári/őszi/téli gyerkőceink mai menüje, de most az is alszik, mert mostanában mindenkinek a gyereke össze-vissza eszik mindent:)
sziasztok
pocak örülök, hogy hallok rólatok. Remélem nem visel meg a meleg.
Berci már mindenfélét mond. Leginkább a madarak és a lepkék érdeklik most. Meg mesél könyvből :)
Berci is vagy meztelen fenékkel vagy egy alsógatyában van kint :) Kevés energiám van arra, hogy szoktassam a bilire... főleg, h. nem akar ráülni semmiképp sem.
Egyem a szívét! Hát Ti akkor már nagyon ügyesek vagytok! Én még nem merem levenni Zsibiről a pelust, bár most, hogy már beköszöntött a kánikula, eszembe jutott, hogy legalább az udvaron legyen egy kisgatyóba, aztán itthon sec-perc kicserélem, ha gáz van. :)
Mondjuk jelenleg ott tartunk, hogy ha teli rakta a pelust, akkor szól, hogy kaka. De nem előtte! Tehát az ingert még nem igen érzi - szerintem, csak ha már becsúszott a kakszi, akkor jelez nekem.
Szia!
Mi jól vagyunk, Dana is nagyon sokmindent mond már, sőt mostanában pelus nélkül megyünk a játszóra! Igaz, hogy 3 váltás ruhát is kell még vinni, de nyár végére csak megszokja, hogy nem kell a pelus, és hogy pisiljen is mikor lehúzom róla a gatyót:)
Sziasztok!
Jó régen jártunk már ezen a fórumon.
Ki, hogy van? Kinek mekkora már a gyerkőce? Miket dumálnak már?
Mi jól vagyunk. Lassan eljön a mi időnk is, és négyesbe leszünk. :) Már nagyon várom!
Még 10 hét van hátra kb., ha addig egybe maradunk?! :)
A meleget és Balázs babakocsiztatását (főleg felpakolva) már nehezen bírom, de anyukám besegít elég sokat. Szerencsére!
Balázs is nagy kópé ám! Napról napra megtanul és kimond egy-egy új szót. Cukipofa!
Írjatok, ha erre jártok!
szia mindenkinek!
Sziasztok!
De rég voltam erre!
Danus is mond már csomó mindent, az új kedvence a porszi = porszívó:D
Sziasztok
Erika, aranyos lehet Balázs, ahogy becézi a testvérét :)
Most Berci is már nagyágyban alszik, de , ha nem a hálózsák van rajta, akkor lemászik éjszaka. Tegnap egykor átköltözött az ágyunkba :S, aztán 3 körül raktam vissza :) De egyébként elalszik egyedül, mondja, hogy pápááá, mikor lefektetjük.
Már mond kétszavas mondatokat néha. Meg mindent utánoz. Hozott kisbárányt, mondta bálány, meg a nárciszra, h. sárga, meg amikor megérkeztünk autóval, hogy megé...
Szóval sokmindent tud... úgy fejlődnek, nem ? :)