Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » 2006 szeptemberében szültem fórum

2006 szeptemberében szültem (beszélgetés)

2006. nov. 8. 08:46

Sziasztok!

Hát lehet hogy elkibáltam? A mai éjszaka horror volt, 1,5 óránként keltünk,valamiért...Most persze édesdeden alukázik, engem meg vár a nagytakartás mert jönnek látogatni;-((erröl enyit,de néha jó Ó én szegényezni egy kicsit)

Edit! Remélem a doki is rábólint mindenre és kidobhatjátok ezt az inkvizíciós eszközt!Szurkolok!!

Szandra!Ha jut időm mostanában minden ilyen könyvet elolvasok, bőven kell szelektálni az olvasottakat, de a sok könyvből ki lehet rakni egy jó mozaikot,amit Te tudsz alkalmazni a babádnál. Javaslom a Suttogó titkait, sok okos dolog van benne.Legyen szép a mai napotok!

2006. nov. 8. 08:17

Sziasztok! Én szeptember 8- án szültem a lányomat! 2660 grammos volt és 49 centi. Egy hete már 4040 grammot mértünk, és ma következik az újabb mérés. Az első pár hét tényleg nehéz volt, én is 2 óránként keltem az éjszaka és azt hitem, hogy legalább egy évig nem fogok aludni rendesen (a családban általában ez a tapasztalat) Ennek ellenére már 2 hete csak egyszer kelünk éjszaka, azt is egyre később. Mi úgy csináljuk, hogy 7-kor van fürdetés, utána vacsi (messze ilyenkor eszik a legtöbbet egész nap) és szépen elalszik nyolc- fél 9 körül. Mostanában már hajnal 4- kor szokott enni kérni, aztán reggel fél 7-kor kel. Nap közben sokszor előfordul, hogy nem akar elaludni, ebbe belejátszik gondolom a pocifájás is. De a nyűgös órák is elszállanak, és az iszonyú jó érzés, hogy a gyereked a te karjaidban nyugszik meg, tudod, hogy csak rád van szüksége, arra, hogy szeresd és megnyugtasd őt.

Holnap kapjuk meg az oltást, egy kicsit félek tőle. Nektek mi a tapasztalatotok?

Ja és még arra lennék kíváncsi, hogy ti olvastok/ olvastatok -e ilyen csecsemős könyveket? Melyik jött be nálatok?

33. Edit78
2006. nov. 7. 13:10

Hali!

ez király!!!!!!!!!!most már biztos olyan nagy a pocakja, hogy végig tudj majd aludni az éjszakát!!! :)

ma voltunk komplex uh-on, és minden negatív, így ha a gyerekorvos sem mond mást búcsút intünk terpeszpelusnak!!! :)

totál feldobódtam a jó hírektől!

szép napot!

2006. nov. 7. 08:47

szióka! még nem voltunk,változott az időpont.:-(

Pedig jó lenne már túl lenni rajta!

a hosszunk is igencsk megnőtt 48 cm-röl 53 ra!

Viszont a kisci mindig megajándékoz minket valamivel! Egy hónapos volt mikor végre nem üvőltöte végig a fürdést, hat hetes mikor végre nekem vigyorgott kitartóan, most hogy tegnao volt nyolc hetes:ESTE 9-TŐL HAJNAL 4-IG ALUDT!!!már nemis emlékeztem milyen ha az ember 2 óránál többet alszik .

31. Edit78
2006. nov. 6. 10:38

szia MArtica.

hogy ment a szurizás? remélem, minden ok! mit szólt dr a súlygyarapodáshoz? hossza mennyit változott? nálatok van baba-mama klub? jársz?

30. martica (válaszként erre: 29. - Edit78)
2006. nov. 6. 10:01
szurkolok Nektek! Mi is kérünk a szurkolásból, mert mi most megyünk, majd az első szurira, no meg kiváncsi vagyok mit szól a doktornéni,hogy a másodikhónap végére megdupláztuk a születési sulyunkat;-))))
29. Edit78
2006. nov. 5. 21:22

én sem ébresztem fel, mert pénteken voltunk zöldiben, és ezen a héten is 270 grammot gyarapodott. aranyos, mosolygós, kiegyensúlyozott.

kedden megyünk komplex ultrahangra, szorítsatok, hogy csípője ok legyen, és ne kelljen már hordania a terpeszpelust. (bár őt szerintem nem zavarja annyira.)

28. martica (válaszként erre: 27. - Edit78)
2006. nov. 2. 16:17

Én csak álmodom egy átaludt éjszakáról!

Encsi most 7 hetes 3 óránként szopizik,régebben éjjel 2 óránként kért enni.

Ha a manócska jól gyarapszik, nincs vele gond én nem kelteném fel. Ők még pontossan tudják ire van szükségük.

27. Edit78
2006. okt. 31. 13:06

sziasztok.

a ti babátok hogy alszik éjszaka? a mi kisfiúnk 5 hetes kora óta többynire át szokta aludni az éjszakát (9/10-től reggel 5/6-ig). a gyerekorvos szerint egy ennyi idős babának még nappal 3 éjszaka pedig max 5 óránként ennie kell, tehát ébresszem fel. szépen gyarapodik, akkor minek ébresszem fel. nálatok hogy megy?

26. mimo
2006. okt. 22. 17:26
Köszi szépen csajok az eggyüttérzést, igazán ezt az tudja aki már átélt vetélést, ti tudjátok milyen nagy fájdalom.nem adom fel, remélem minél hamarabb terhes leszek!!!!Puszi!!!
25. martica (válaszként erre: 23. - Mimo)
2006. okt. 22. 11:27

Szia!

Ne add fel soha! Mi rengeteget próbálkoztunk,mire Encsi éppen és egészségessen világra jött! Abban a percben mindent elfelejtesz ezt hidd el nekem!Ami fontos, soha ne Őt akard pótolni, a következő kisember induljon tiszta lappal.

Kitartás és nyugi!

24. Edit78 (válaszként erre: 23. - Mimo)
2006. okt. 21. 22:27

szia Mimo!

fel a fejjel! nekem is volt tavaly 1 vetélésem, aztán mégis összejött Ádámunk! bár tudom, h ezt könnyű mondani, mert én is kész voltam utána, teljesen.

23. mimo
2006. okt. 21. 17:17

Sziasztok!!!

én is 2006 szeptemberében szültem sajnos nem érett babát, hanem 20 hetes terhesen meg kellett szakitani a terhességemet mert a babám veséjében volt egy ciszta és igy nem maradt volna életben.

Ez volt az első terhességem 4 év sikertelen próbálkozás után.

Annyit tudok mostmár tényleg nagyon fájdalmas a szülés, 10 órát vajudtam át(ilyenkor nehéz hisz a baba nem segit magán), de az ember elfelejti.Akarok máik babát hamarosan, ez a ikertelen terhesség nem vette el a kedvemet, habár óriási fájdalmat és nagy ürt érzek, no meg persze félelmet hogy lesz e következő baba!!!!

22. Edit78 (válaszként erre: 18. - Martica)
2006. okt. 20. 08:47

szia Martica.

a tehenes hasonlattal én is szoktam élni! nagyon kényelmes fotelban szoptatok, na de napi 8 órát?

most éjjel nálunk is kimaradt 1 szopi, ugyanis 10-6 között aludt!!! már nagyon fáradtak voltunk, így jól esett, csak minden csupa tejci volt. sebaj.:)

2006. okt. 15. 15:54
hát túl vagyunk a kiruccanáson. Én 10 percenként az órámat néztem, elöbb is eljöttem a buliról. Persze a cseoertyú semmit sem vett észre:)) boldogan ölbizett az apjánál, majd birtokba vette a franciaágyat(az apja csak ott merte elaltatni,) és egész éjszaka csak egyszer ébredt fel! A tehén hasonlat bejött, mivel kimaradt egy szopi,reggel tejben fürösztöttem apát és magamat.Azért JÓ volt embereket látni;-))))
20. 'szti (válaszként erre: 18. - Martica)
2006. okt. 15. 08:52

jajj, de jót nevettem, bocsi

ez a jól tejelő tehén hasonlat, de lüke vagy :-)))))))))

2006. okt. 14. 21:53
Én hagytam többször, hogy párom elvigye Zsombit, de én is hagytam Őket itthon egyedül. Szerintem kell, hogy Ők is legyenek kettesben, ahhoz, hogy megismerjék egymást, legyenek "titkaik". Nekem jól esik néha 1 órás "szünet", még ha a házimunkát is csinálom meg.
2006. okt. 14. 16:21

Sziasztok!

Encsi napok óta délelött nem akar aludni, egyfolytában a komfortcicit kövezteli.Ritkulnak azéjszakai ébredések, lassan már megúszom 3 ébredéssel, este 7-től reggel 7-ig!

Ma nagyon izgulok mert el lettem küldve itthonról egy kicsit lazítani, a párom fog rá vigyázzni,csöppet félek mi lesz ha sírni fog...

ami jó benne, kezdtem már magam úgy érezni minz egy szomorú tehén, csak ülök a helyemen,és szépen tejelek, megdicsérnek ha jó a hozam stb...Ti mernétek menni?

2006. okt. 13. 14:58
Zsombi megfázott. Kicsit el voltam keseredve. Azt hittem, hogy egy 2 hónapos anyatejes baba nem lehet náthás. Hőemelkedése is volt aznap, mikor megkapta a 2. hónapos oltását. Azt mondják ettől az új oltástól már extrém ritka esetben lázasodnak be. Úgy tűnik mi extrémek vagyunk. Zsombi olyan jól viselte a náthát, meg orrszívás közben sem sírt. Olyan jó gyerek. Büszke vagyok rá.
16. Edit78
2006. okt. 13. 11:19
ez az éjszakánk szuper volt! :) este a kiságyban aludt el fél11 körül, és reggel fél 7-ig aludt. én már felébredtem fél6-kor, hogy mi is van, mert olyan csöndben volt. megmérte tegnap a védőnő: 4380 g. elégedett volt mindenki. terpeszpelus elég jól bejön, drnő szerint már ennyi után is javult, Ádámot pedig tényleg nem zavarja. :)
15. Edit78 (válaszként erre: 14. - Trombita06)
2006. okt. 12. 12:11
sajnos mostanában nem mennek jól az éjszakák. én arra gondolok, hogy a 4. hét körül van egy újabb növekedési szakasz, és amiatt.
14. trombita06 (válaszként erre: 13. - Edit78)
2006. okt. 10. 16:48
Köszi, de Zsombinak nem fáj a hasa, csak hobbiból masszirozom. Remek éjszaka lehetett, remélhetőleg így marad.
13. Edit78 (válaszként erre: 10. - Trombita06)
2006. okt. 8. 21:50

nekünk a Babamosoly tea nagyon bejött. már 4 napja nem fájt Ádám pocakja!!! :) szerintem próbáld ki.

éjjel 10-reggel fél5ig aludt!!!!!!!!!!!!! remélem, ma éjjel nem lesz meg ennek böjtje!

2006. okt. 8. 14:51
Tornázunk is. Nagyon szereti, ahogy a masszázst is és általában mindent, ami körüötte történik. Tegnap nevetett először hangosan, nagyon tetszett.
11. martica (válaszként erre: 10. - Trombita06)
2006. okt. 7. 19:55
masszázs, infdacol,stb... minden van, így akár 2,5 óra alvás is összejön egyhuzamban! de nem baj, szépen hízunk, lassan beérjük azokat a társainkat akik "normális" súlyal születtek!Megéri;)))Viszont a terpeszpelenka mellet tornáztatod is a manócskát? Nekünk is javasolták, de mellete megemlítették a tornáztatást is, humánusab,nem sír egyfolytában a törpenép.Nálunk a csípő már rendben!
2006. okt. 7. 19:35

Nekünk is terpeszpelenkát ajánlott a doki, mert kicist kötött Zsombi jobb csípője. Inkább ez, mint a kengyel.

Martica minden tiszteletem a tied, kívánom, hogy valóban jobb legyen a hatodik hét után. Próbáltad masszírozni? Hátha segít a hasfájásán. Nekem a kórházba azt javasolták kezdjem el rögtön, akkor nem lesz hasfájós. Szerencsére tényleg nem az, bár nem tudom, hogy csak ennek köszönhető-e.

2006. okt. 7. 10:54

Sziasztok!

Én szeptember 11.-én szültem Enikőt. Nagyon picik voltunk. 2400g és 46 cm.Nagyon sokat fáj a pocakunk,éjjel két óránként ébredünk,picit szopizunk, aztán alvás megint két órát! Lassan álva is tudnék aludni!De mindenki azzal biztat, hogy a hatodik hét végére mindez elmúlik.

2006. okt. 5. 11:37
ma voltunk a 3hetes mérésen. 53 cm-rel született és ma 55,5 cm, múlt csüt 3730 g volt és ma 4110 g! szerintem sokat nőtt, gyarapodott. kicsit elkeseredtem, mert azt mondta a gyerekorvos, hogy használjunk terpeszpelenkát. mit tudtok a terpeszpelenkáról?
7. Edit78 (válaszként erre: 5. - *Gyöngy*)
2006. okt. 4. 13:16

kisfiad vagy kislányod született? nálatok hogy mennek az alvós, szopizós, hasfájós dolgok?

nekem elég érzékeny még a vágásom, főleg a bal oldalon. a jobb oldalt nem is érzem, annyira jó. te hogy vagy vele? mennyi idő után lett tünetmentes nálad?

6. Edit78 (válaszként erre: 4. - Trombita06)
2006. okt. 4. 13:14

a tegnapi napunk pl kimondottan szuper volt. igaz, hogy du fél 2-ig semmit sem aludt, de akkor igen, és jól ébredt, és cuki volt. kicsit "játszottunk", mosolygott sokat és nagyot. hasfájás menetrendszerűen megérkezett, de 3/4 óra után el is múlott! :( :) este már 9-kor el is aludt, és egészen 1/4 4-ig aludt!!!!! :)

a napközbeni elalvások nem mennek vmi jól. este 9-10 között el szokott aludni, szerencsére.

a sírások nálam már eltűnőben vannak. biztos kezdenek a hormonok "normalizálódni".

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook