2006 szeptemberében szültem (beszélgetés)
Sziasztok!
Hát lehet hogy elkibáltam? A mai éjszaka horror volt, 1,5 óránként keltünk,valamiért...Most persze édesdeden alukázik, engem meg vár a nagytakartás mert jönnek látogatni;-((erröl enyit,de néha jó Ó én szegényezni egy kicsit)
Edit! Remélem a doki is rábólint mindenre és kidobhatjátok ezt az inkvizíciós eszközt!Szurkolok!!
Szandra!Ha jut időm mostanában minden ilyen könyvet elolvasok, bőven kell szelektálni az olvasottakat, de a sok könyvből ki lehet rakni egy jó mozaikot,amit Te tudsz alkalmazni a babádnál. Javaslom a Suttogó titkait, sok okos dolog van benne.Legyen szép a mai napotok!
Sziasztok! Én szeptember 8- án szültem a lányomat! 2660 grammos volt és 49 centi. Egy hete már 4040 grammot mértünk, és ma következik az újabb mérés. Az első pár hét tényleg nehéz volt, én is 2 óránként keltem az éjszaka és azt hitem, hogy legalább egy évig nem fogok aludni rendesen (a családban általában ez a tapasztalat) Ennek ellenére már 2 hete csak egyszer kelünk éjszaka, azt is egyre később. Mi úgy csináljuk, hogy 7-kor van fürdetés, utána vacsi (messze ilyenkor eszik a legtöbbet egész nap) és szépen elalszik nyolc- fél 9 körül. Mostanában már hajnal 4- kor szokott enni kérni, aztán reggel fél 7-kor kel. Nap közben sokszor előfordul, hogy nem akar elaludni, ebbe belejátszik gondolom a pocifájás is. De a nyűgös órák is elszállanak, és az iszonyú jó érzés, hogy a gyereked a te karjaidban nyugszik meg, tudod, hogy csak rád van szüksége, arra, hogy szeresd és megnyugtasd őt.
Holnap kapjuk meg az oltást, egy kicsit félek tőle. Nektek mi a tapasztalatotok?
Ja és még arra lennék kíváncsi, hogy ti olvastok/ olvastatok -e ilyen csecsemős könyveket? Melyik jött be nálatok?
Hali!
ez király!!!!!!!!!!most már biztos olyan nagy a pocakja, hogy végig tudj majd aludni az éjszakát!!! :)
ma voltunk komplex uh-on, és minden negatív, így ha a gyerekorvos sem mond mást búcsút intünk terpeszpelusnak!!! :)
totál feldobódtam a jó hírektől!
szép napot!
szióka! még nem voltunk,változott az időpont.:-(
Pedig jó lenne már túl lenni rajta!
a hosszunk is igencsk megnőtt 48 cm-röl 53 ra!
Viszont a kisci mindig megajándékoz minket valamivel! Egy hónapos volt mikor végre nem üvőltöte végig a fürdést, hat hetes mikor végre nekem vigyorgott kitartóan, most hogy tegnao volt nyolc hetes:ESTE 9-TŐL HAJNAL 4-IG ALUDT!!!már nemis emlékeztem milyen ha az ember 2 óránál többet alszik .
szia MArtica.
hogy ment a szurizás? remélem, minden ok! mit szólt dr a súlygyarapodáshoz? hossza mennyit változott? nálatok van baba-mama klub? jársz?
én sem ébresztem fel, mert pénteken voltunk zöldiben, és ezen a héten is 270 grammot gyarapodott. aranyos, mosolygós, kiegyensúlyozott.
kedden megyünk komplex ultrahangra, szorítsatok, hogy csípője ok legyen, és ne kelljen már hordania a terpeszpelust. (bár őt szerintem nem zavarja annyira.)
Én csak álmodom egy átaludt éjszakáról!
Encsi most 7 hetes 3 óránként szopizik,régebben éjjel 2 óránként kért enni.
Ha a manócska jól gyarapszik, nincs vele gond én nem kelteném fel. Ők még pontossan tudják ire van szükségük.
sziasztok.
a ti babátok hogy alszik éjszaka? a mi kisfiúnk 5 hetes kora óta többynire át szokta aludni az éjszakát (9/10-től reggel 5/6-ig). a gyerekorvos szerint egy ennyi idős babának még nappal 3 éjszaka pedig max 5 óránként ennie kell, tehát ébresszem fel. szépen gyarapodik, akkor minek ébresszem fel. nálatok hogy megy?
Szia!
Ne add fel soha! Mi rengeteget próbálkoztunk,mire Encsi éppen és egészségessen világra jött! Abban a percben mindent elfelejtesz ezt hidd el nekem!Ami fontos, soha ne Őt akard pótolni, a következő kisember induljon tiszta lappal.
Kitartás és nyugi!
szia Mimo!
fel a fejjel! nekem is volt tavaly 1 vetélésem, aztán mégis összejött Ádámunk! bár tudom, h ezt könnyű mondani, mert én is kész voltam utána, teljesen.
Sziasztok!!!
én is 2006 szeptemberében szültem sajnos nem érett babát, hanem 20 hetes terhesen meg kellett szakitani a terhességemet mert a babám veséjében volt egy ciszta és igy nem maradt volna életben.
Ez volt az első terhességem 4 év sikertelen próbálkozás után.
Annyit tudok mostmár tényleg nagyon fájdalmas a szülés, 10 órát vajudtam át(ilyenkor nehéz hisz a baba nem segit magán), de az ember elfelejti.Akarok máik babát hamarosan, ez a ikertelen terhesség nem vette el a kedvemet, habár óriási fájdalmat és nagy ürt érzek, no meg persze félelmet hogy lesz e következő baba!!!!
szia Martica.
a tehenes hasonlattal én is szoktam élni! nagyon kényelmes fotelban szoptatok, na de napi 8 órát?
most éjjel nálunk is kimaradt 1 szopi, ugyanis 10-6 között aludt!!! már nagyon fáradtak voltunk, így jól esett, csak minden csupa tejci volt. sebaj.:)
jajj, de jót nevettem, bocsi
ez a jól tejelő tehén hasonlat, de lüke vagy :-)))))))))
Sziasztok!
Encsi napok óta délelött nem akar aludni, egyfolytában a komfortcicit kövezteli.Ritkulnak azéjszakai ébredések, lassan már megúszom 3 ébredéssel, este 7-től reggel 7-ig!
Ma nagyon izgulok mert el lettem küldve itthonról egy kicsit lazítani, a párom fog rá vigyázzni,csöppet félek mi lesz ha sírni fog...
ami jó benne, kezdtem már magam úgy érezni minz egy szomorú tehén, csak ülök a helyemen,és szépen tejelek, megdicsérnek ha jó a hozam stb...Ti mernétek menni?
nekünk a Babamosoly tea nagyon bejött. már 4 napja nem fájt Ádám pocakja!!! :) szerintem próbáld ki.
éjjel 10-reggel fél5ig aludt!!!!!!!!!!!!! remélem, ma éjjel nem lesz meg ennek böjtje!
Nekünk is terpeszpelenkát ajánlott a doki, mert kicist kötött Zsombi jobb csípője. Inkább ez, mint a kengyel.
Martica minden tiszteletem a tied, kívánom, hogy valóban jobb legyen a hatodik hét után. Próbáltad masszírozni? Hátha segít a hasfájásán. Nekem a kórházba azt javasolták kezdjem el rögtön, akkor nem lesz hasfájós. Szerencsére tényleg nem az, bár nem tudom, hogy csak ennek köszönhető-e.
Sziasztok!
Én szeptember 11.-én szültem Enikőt. Nagyon picik voltunk. 2400g és 46 cm.Nagyon sokat fáj a pocakunk,éjjel két óránként ébredünk,picit szopizunk, aztán alvás megint két órát! Lassan álva is tudnék aludni!De mindenki azzal biztat, hogy a hatodik hét végére mindez elmúlik.
kisfiad vagy kislányod született? nálatok hogy mennek az alvós, szopizós, hasfájós dolgok?
nekem elég érzékeny még a vágásom, főleg a bal oldalon. a jobb oldalt nem is érzem, annyira jó. te hogy vagy vele? mennyi idő után lett tünetmentes nálad?
a tegnapi napunk pl kimondottan szuper volt. igaz, hogy du fél 2-ig semmit sem aludt, de akkor igen, és jól ébredt, és cuki volt. kicsit "játszottunk", mosolygott sokat és nagyot. hasfájás menetrendszerűen megérkezett, de 3/4 óra után el is múlott! :( :) este már 9-kor el is aludt, és egészen 1/4 4-ig aludt!!!!! :)
a napközbeni elalvások nem mennek vmi jól. este 9-10 között el szokott aludni, szerencsére.
a sírások nálam már eltűnőben vannak. biztos kezdenek a hormonok "normalizálódni".
További ajánlott fórumok:
- 2010 szeptemberi babák
- 2009 szeptemberére várt babák
- 2011. szeptemberi babavárók!!
- Ki tart velem szeptember 5-től, karácsonyig a diétámba? Együtt könnyebb!
- Van aki szeptember 2.-án kezdené velem a 90 napost?
- 2006 szeptemberben óta költségtéritésesen egyetemre járok.Jól tudom, hogy az az utolsó évfolyam akimég ingyen tanulhat gyes alatt?