110/56 a vérnyomásom, ez alacsony vagy még normális? (tudásbázis)
Elköszönök.
Jó éjszakát,szép álmokat Mindenkinek!
Most rámijesztettél!
De így vagy úgy...
Mérsékelni kellene...
Egyszer már sikerült, két lyukkal sikerült a nadrágszíjat összébbhúzni. Jóbban is éreztem magam...
Az alacsony vérnyomás ugyanúgy okozhat problémát, mint a magas. Ki kell vizsgálni, a többit az orvos megmondja.
A nem olcsó vérnyomásmérők elég pontosak, a hibájuk a helytelen használat (leginkább a rossz mandzsettafelhelyezés) mellett valószínűleg eltörpül.
Mindig a vér nyomja az érfalat:-) (Meg az érfal a vért.)
Az bal kamra összehúzódása kezdetén kb. 80 Hgmm-nél (tehát nem 120-nál!) nyílik az aorta zsebes billentyűje, a nyomás emelkedik a szisztolés nyomásig (az összehúzódás végén mérhető), majd az elernyedés alatt az aortában 80, a bal kamrában kb. 10 Hgmm-re csökken a nyomás. És kezdődik mindez elölről.
(Mi természetesen nem az aortát mérjük, de a felkari mittudoménmilyen verőér - magyarul nem tudom, hogy hívják - jó közelítést nyújt.)
Hát igen,ez így rosszabb párosítás!
Én az 1,5%-os tejet szeretem a legjobban!
Édesítővel megiszom a tejeskávét,kakaót,viszont a teát nem tudom azzal inni!
Amit az ember megszokott,és szeret,arról nehéz lemondani!:)
A tejet,és tejtermékeket imádom!A 90 napos diéta ezért is lenne nehéz a számomra,mert abban csak egyik nap lehet ezeket fogyasztani!(pedig ezzel a diétával egyszer már fogytam 10 kg-t!)
Milyen zsírtartalmú tejet szeretsz?A kakaót lehetne helyettesíteni sima kakaóporral,és édesítőt tenni bele cukor helyett!Persze azt hideg tejjel nem lehet elkészíteni,és az íze sem lenne olyan finom!
Tanácsot adni mindig könnyebb!:DD
Az én életem megrontója a napi 2-3 liter tej elfogyasztása, aminek felét kakaóként iszom.
Neskakaópor hideg tejbe elkeverve. Függője vagyok!
Én is szeretek biciklizni,de tönkrement a biciklim,és nem tudok újat venni!
Van egy taposóm,néha taposok egy keveset!
Azt olvastam,hogy naponta 20-30 perc bármilyen mozgás jó!Lehet takarítás,tánc,stb.
Most az ünnepek alatt biztos feljött néhány kiló!Nem tettem újévi fogadalmat,de szeretnék fogyni!Már csak azért is,mert egy cipőkötés után is kapkodom a levegőt!:(
Van Norbi dvd-m,szűztea kapszulám,és zöld teám!Csak összejön!Bár a kaját meg el kellene dugni előlem!:)Könnyebb lenne,ha a családra nem kellene főzni!:)Így mindig van kifogás!:)
Éreztem, hogy szakértő vagy!
Én amit 8.-ban bigyusz órán tanultam...
Megmaradt bennem.
Most jut eszembe, hogy érettségi előtt fél évig tagja voltam a Békéscsabai Előre kerékpár szakosztályának. Erős edzések voltak. Éreztem, hogy nem nekem való. A sportorvos 110/90-es vérnyomást mért, de nem szólt rá semmit. (Közel a két érték:) Abbahagytam a sportot, maradtam a kedvteléses biciklizésnél.
Menjünk esténként kocogni! :D
Én is csak elméletben tudom, hogy ezt kéne tenni, de annyira nincs kedvem este futni menni!
Hát a kiloktól nekem is búcsuznom kellene!!!
De legalább nem magas a vérnyomásom :D
Megyek is aludni!
Mindenkinek magasvérnyomás mentes életet!!!
A vérszegénységen biztosan lehet segíteni, talán vastablettával, illetve vasas kajákkal. Netán vörösborral! :)
Alacsony vérnyomásnál előfordulhat, hogy megszédül az ember, de ha ezt tudjuk, akkor erre szerintem rá lehet készülni. Biztosan nincs baj! :)
Na,jah!Azt nekem is kellene!:)
Általában az én vérnyomásom is alacsony,de néhány hónapja egyik nap nagyon megszédültem,amikor a kislányomat vittem az oviba,amikor hazaértem,le kellett dőlnöm,nem is tudtam felkelni szinte egész nap!Akkor vettem vérnyomásmérőt,mértem rendszeresen,és 140,155 volt a szisztolés érték,110,90 a diasztolés!Nagyon sok zöld teát ittam,el kezdtem diétázni,aztán elmúlt!Azóta nem szédültem,nem olyan magas a vérnyomásom,de sajnos a diétát is abbahagytam!:(
Pedig jó pár kilót le kellene faragnom,és az a vérnyomásomnak is jót tenne!
Tulajdonképpen semmi gondom nincs.Csak néha kicsit megszédülök.De az szerintem a vérszegénység :(
De örülök,hogy nem kell aggodnom.
További ajánlott fórumok:
- Alacsony vérnyomás milyen tünettel jár? Mit lehet tenni ellene?
- Alacsony vérnyomásra gyógyszer vagy természetes gyógymód?
- Kismama vagyok, alacsony a vérnyomásom sokat szédülök mit tudtok ajánlani?
- Rosszullét oka: alacsony vérnyomás vagy gyenge állóképesség?
- Anyukám 62 éves, egy ideje ingadozik a vérnyomása, vagy magas, vagy nagyon alacsony. Van valakinek ilyen téren tapasztalata?
- Miért vagyok rosszul ha kávét iszom, ha alacsony a vérnyomásom? (gyors szívverés, nehéz légzés, magas vérnyomás)