Főoldal » Receptek » Egytálételek receptjei » Sárgaborsófőzelék gazdagon recept

Sárgaborsófőzelék gazdagon recept

Elkészítési idő 170 perc
Szénhidrátszegény Szénhidrátszegény
Zsírszegény Zsírszegény

A Sárgaborsófőzelék gazdagon hozzávalói:
50 dkg sárgaborsó,
1 kg sertésköröm,
1 db sertésfül,
1 szál főzőkolbász,
1 szál lángolt kolbász,
2 db babérlevél,
1 fej vöröshagyma,
4 gerezd fokhagyma,
1 ek. étolaj,
2 ek. libazsír,
2 ek. liszt,
1 tk. sózott nem erős darált paprika,
fűszerek ízlés szerint:
patikasó, morzsolt szárított majoránna, őrölt fűszerkömény, őrölt színes bors, őrölt pirospaprika


Sárgaborsófőzelék gazdagon

A Sárgaborsófőzelék gazdagon elkészítési módja:
A sárgaborsót előzetesen 2 órára beáztattam vízben. Közben feltettem a felaprított körmöket és a fület főni. 2 óra alatt megpuhult minden. Ezt követően a beáztatott sárgaborsóhoz hozzáadtam a köröm főzőlevét és még kipótoltam annyi vízzel, hogy kb. 4 cm-nyire ellepte a sárgaborsót. Fűszereztem és elkezdtem főzni. Kb. fél óra múlva, amikor a sárgaborsó már majdnem megpuhult hozzáadtam az előfőzött körmöket, a feldarabolt fület és a felszeletelt kolbászokat. Lassú tűzön fedő alatt főztem még kb. 10 percig. Ezalatt egy hagymás rántást készítettem a zsiradékokon a hagymákból és a lisztből a végén kevés pirospaprika hozzáadásával. A főzeléket ezzel a rántással berántottam és újraforrás után pár perc alatt lassú tűzön készre főztem. Szerintem sokkal finomabb a sárgaborsó, ha így egytálételként készítjük el és nem külön főzelékként megfőzve feltéttel. Jó étvágyat kívánok!


Kategória: Egytálételek receptjei


A sárgaborsófőzelék gazdagon elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook