Főoldal » Receptek » Saláták, öntetek receptjei » Mediterrán salátám recept

Mediterrán salátám recept

A Mediterrán salátám hozzávalói:
15 dkg zöldbab
15 dkg zöldborsó /mindkettő lehet fagyasztott/
3 db főtt krumpli
1 db sárga húsú paprika
1 db zöld húsú paprika
1 db vöröshagyma vagy
1 csokor újhagyma
1 nagyobb gerezd fokhagyma
2 paradicsom
20 dkg tonhal sós lében /konzerv/ vagy
1 doboz olajos hal
10 dkg olajbogyó/ /aki szereti/
1,5 dl víz
1/2 teáskanál só

A mártáshoz:
4 evőkanál majonéz
1 evőkanál olívaolaj /ha olajos konzervhalat használunk, ez elmaradhat, mert annak az olaját tegyük a mártásba/
a tonhal leve
2 evőkanál citromlé
őrölt bors
esetleg pici só, de előtte kóstoljuk meg


A Mediterrán salátám elkészítési módja:
A borsót és a zöldbabot a sós vízben kb. 10-15 percig főzzük, majd szűrjük le. A levében megfőzünk 3 db kockákra vágott krumplit. A paprikákat rövid csíkokra vágjuk. A hagymát felkarikázzuk, a paradicsomokat kockákra vágjuk, majd 8 gerezdre vágjuk. Egy tálba tesszük a hozzávalókat, a fokhagymát apróra vágva rászórjuk. Elkészítjük a mártást /egyszerűen minden hozzávalót villával simára keverünk/, s ráöntjük a salátára. A konzerv halat - aminek a levét már felhasználtuk a mártáshoz - kisebb darabokra vágjuk, vagy a tonhalat villával kisebb darabokra szedjük és óvatosan a salátába tesszük. Én még kaporral is megszórtam, ki hogy szereti. Lehűtve kenyérrel vagy anélkül fogyasztjuk.

Fotó megtekinthető a naplóm 616-os bejegyzésében.


Kategória: Saláták, öntetek receptjei


A mediterrán salátám elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook