Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Zöldséges pulykaragu 2 recept

Zöldséges pulykaragu 2 recept

A Zöldséges pulykaragu 2 hozzávalói:
Hozzávalók:

1 kg pulykamellfilé vagy kicsontozott pulykafelsőcomb
2 nagyobb fej vöröshagyma
néhány gerezd fokhagyma
3-4 zöldpaprika
2-4 paradicsom
50 dkg zöldborsó (friss vagy fagyasztott)

bors
morzsolt majoránna
morzsolt kakukkfű
őrölt kömény
tört pirospaprika
2-3 babérlevél
1 dl olaj vagy egy csapott evőkanálnyi sertészsír
kevés tejföl
rizs
petrezselyem


A Zöldséges pulykaragu 2 elkészítési módja:
A pulykahúst leöblítem, majd felkockázom. A zöldségféléket (vöröshagyma, fokhagyma, zöldpaprika, paradicsom) felaprítom. A zsiradékot felhevítem, s először a kockára vágott pulykahúst, a felaprított vöröshagymával fedő alatt, kevergetés mellett párolom. Majd hozzáadom az apró kockára vágott zöldségféléket (fokhagyma, zöldpaprika, paradicsom), a zöldborsót kivéve. Hozzáadom a fűszereket (morzsolt majoránnát, morzsolt kakukkfüvet, őrölt köményt, ízlés szerint a sót, borsot, a tört pirospaprikát és a babérleveleket), és ezekkel együtt fedő alatt félig puhára párolom. Ezután adom hozzá a zöldborsót, és teljesen készre főzöm. A végén a babérleveleket kiszedem. Ha kevés tejföllel megöntözöm, még finomabb lesz. Párolt rizst adok hozzá, és fodros petrezselyemlevélkékkel díszítem.


Kategória: Húsételek receptjei

A receptet beküldte: , 2008. szept. 6. 11:34
A zöldséges pulykaragu 2 elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2020, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook