Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Zelleres sertéssült recept

Zelleres sertéssült recept

A Zelleres sertéssült hozzávalói:
4 szelet sertéscomb v. karaj,
1 nagyobb fej zeller,
1 közepes fej vöröshagyma,
1 nagyobb burgonya,
2 gerezd fokhagyma,
só,
bors,
őrölt kömény,
sűrített paradicsom,


A Zelleres sertéssült elkészítési módja:
A hússzeleteket kiverjük és fűszerezzük őket. (Én egy kis tálkában össze szoktam keverni a fűszereket, az összezúzott fokhagymával, és bedörzsölöm vele a húsokat.) Forró olajban mindkét oldalát elősütjük, majd kiszedve, melegen tartjuk. A megmaradt zsiradékban megfonnyasztjuk az apróra vágott vöröshagymát, beletesszük a zsülienre vágott (vékony pici csíkokra) zellert, együtt pirítjuk, visszatesszük a sült húsokat, majd felöntjük a vízzel higított sűrített paradicsommal (lehet paradicsomlé is), hogy éppen ellepje, borsozzuk. A burgonyát apró kockákra vágjuk, ezt is beletesszük. Addig főzzük, amíg a hús teljesen megpuhul, és jó szaftos lesz. Főtt (pörkölt) tésztával kínáljuk.

Én a húsokat sütés után ujjnyi csíkokra szoktam elvágni, így könnyebben megpuhul.

Remélem, jól írtam le, mert nem találom a Mester Kukta receptes füzetemet, amiben a recept volt.


Kategória: Húsételek receptjei


A zelleres sertéssült elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook