Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Feltámasztó bolgár uborkaleves recept

Feltámasztó bolgár uborkaleves recept

Elkészítési idő 10 perc
Kalóriaszegény Kalóriaszegény

A Feltámasztó bolgár uborkaleves hozzávalói:
2 db közepes kígyóuborka
1 nagyobb fej vöröshagyma
1 csokor zsenge zöldhagyma
1 csokor friss kapor
2 gerezd fokhagyma
4 dl natúr joghurt
2 dl tejföl
4 dl tej

fehérbors


A Feltámasztó bolgár uborkaleves elkészítési módja:
Mély tálban elkeverjük a joghurtot a tejjel és a tejföllel. Káposztareszelőn lereszeljük a hagymát és 1 db kígyóuborkát. Az uborkán a héját rajta hagyjuk. A zöldhagymát apró karikákra vágjuk a zöldjével együtt, a kaprot apróra vágjuk.
A fokhagymákat fokhagymanyomóval kinyomjuk. A másik 1 db kígyóuborkát uborkagyalun legyaluljuk. Az összes feldolgozott zöldséget a joghurtos-tejes-tejfölös alapba tesszük és jól elkeverjük. Ízlés szerint sózzuk és borsozzuk (kizárólag fehér borssal). Éjszakára a hűtőbe tesszük. Reggeltől jéghidegen fogyasztható.


Bulik alkalmával célszerű előző délután elkészíteni, mert ez a leves a másnapos gyomor legjobb gyógyszere. A bolgárok ezért nem másnaposak soha, mert reggel ezt eszik. :-)

Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei

A receptet beküldte: , 2006. aug. 9. 19:00

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2018, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Sitemap | Facebook