Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Egytálételek receptjei » Savanyú káposztás babgulyás (bográcsban) recept

Savanyú káposztás babgulyás (bográcsban) recept

A Savanyú káposztás babgulyás (bográcsban) hozzávalói:
1 kg füstölt sertéshús (sonka, oldalas, csülök, tarja – vegyesen),
50 dkg száraz vagy fejtett bab,
50 dkg vecsési savanyú káposzta,
30 dkg enyhén csípős paprikás, füstölt, házi jellegű kolbász,
babérlevél,
3 db vöröshagyma,
4 gerezd fokhagyma,
1 tubus Piros arany (nagy csemege),
1 tubus Piros arany (kicsi csípős)
pirospaprika,
2 l húsleves,
2 csokor kapor,


A Savanyú káposztás babgulyás (bográcsban) elkészítési módja:
Előző este a babot és a húsokat hideg vízbe beáztatjuk. Másnap a főzés előtt a húsokat felkockázzuk.
Egy bográcsban, 3 l hideg vízbe feltesszük főni a babot és a húsokat. A lébe beletesszük a hagymát (pucolva) egészben, fokhagymát, babérlevelet, és a 2 l húslevest.
Meghintjük pirospaprikával, belenyomjuk a Piros Aranyat, csípőset, ízlés szerint. Ha félig megfőtt belerakjuk a kolbászt, kaprot.
Ha szeretjük, szaggathatunk bele galuskát. Legvégén rakjuk bele a káposztát. Készre összefőzzük, majd kis tejfölös lisztes habarással sűrítünk.


12 főre


Kategória: Egytálételek receptjei

A receptet beküldte: , 2011. aug. 17. 10:50
A savanyú káposztás babgulyás (bográcsban) elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2019, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook