Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Csirkemáj pástétom recept

Csirkemáj pástétom recept

Elkészítési idő 35 perc

A Csirkemáj pástétom hozzávalói:
50 dkg csirkemáj
0,5 (jó:-)fej vöröshagyma (közepes fele)
1 kis gerezd fokhagyma
1 csapott mokkáskanálnyi őrölt bors
1 mokkáskanálnyi majoranna
1 nagyobbacska alma (édeskés, pl. Gála)
2 evőkanál olívaolaj
10 dkg vaj
só, mindenki szája íze szerint.


A Csirkemáj pástétom elkészítési módja:
Durvára vágom a vörös- és fokhagymát, majd olívaolajon, valamint egy szeletke vajon megpirítom. Hozzáadom a megtisztított csirkemájat, fűszerezem borssal, majorannával, és 3-4 percig néha megkeverve pirítom. A megtisztított almát kockára vágva hozzáadom a májhoz, és kb. 15 perc alatt lefedve készre párolódik. Ezután még fedő nélkül 1-2 percig pirítom, végül megsózom. Botmixerrel krémesítem, közben a maradék vajat is hozzákeverem.

A máj és az alma levét nem feltétlenül kell teljesen elpárologtatni pirításkor, ha kicsi marad rajta, könnyebb lesz a mixelés.

Pirítóshoz nagyszerű! Én a kenyeret is magam sütöm, előnyben részesítve a teljeskiőrlésű (bio)liszteket.

Saját recept, így elnézést kérek, hogy nem tudok adatokkal szolgálni a tápanyagokat illetően.


Kategória: Húsételek receptjei


A csirkemáj pástétom elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook