Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » "Zavaros" marhahúsleves javítható valahogyan? fórum

"Zavaros" marhahúsleves javítható valahogyan? (beszélgetés)

17. komor (válaszként erre: 4. - Komor)
nov. 9. 19:02
Minden régi szakácskönyvben le van írva, hogy tojásfehérjével lehet deríteni a zavaros húslevest. Még a módját is tartalmazza a linken található videó.
16. Titkos üzenet (válaszként erre: 15. - Titkos üzenet)
nov. 9. 18:58

Én desszert-ügyben kérdeztem tőle, és levezette nekem, mint valami disszertációt! :)

Csak kérdezni kell tudni! A tőszavak értelmesek, konkrétak legyenek, mert az alapján keres!

nov. 9. 18:54

Írd be az AI-ba, ha már így a képünkbe tolják! (Google > AI-mód)

Készséggel válaszol az ilyen konyhai baklövésekre, de másra is! :)

14. fenevigye (válaszként erre: 13. - Fenevigye)
nov. 9. 14:56

Ez az.

[link]

nov. 9. 14:48
Szitába szoktam tenni azt a hálót, amit a túró száritására használnak, és úgy leszűröm. Sokat használ.
nov. 9. 12:37

Most az enyém is zavaros lett, nem szokott.

De most tükrözi a lelkivilágomat.

nov. 9. 11:28
Ha finom, akkor ne zavarjon a látványa. Álcázd sok tésztával
10. lolita2112 (válaszként erre: 5. - 55Judit)
nov. 8. 22:45
igy igaz,en is mindig igy csinalom es soha semmi gondom nincs.
nov. 8. 20:32
Én is szűröm a levest, de teszek bele egy közepes krumplit is félbevágva. Nem tudom honnan, de úgy tudom, hogy tisztább lesz a leves tőle.
8. mmacus (válaszként erre: 5. - 55Judit)
nov. 8. 20:19
Én is így csinálom.
7. semleges (válaszként erre: 5. - 55Judit)
nov. 8. 19:38
Én is így szoktam.
6. globus (válaszként erre: 5. - 55Judit)
nov. 8. 19:22

En sem szeretem az első levében főzni. Valamiért csupa vér, még ha estétől áztatom is. Érdekes, hogy amit fehércsontnak neveznek, és semmi hús nincs rajta, az is véres.

A marhahús levese alapból sötétebb, mint csirkéé.

5. 55Judit (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
nov. 8. 19:17

Legközelebb ha bármilyen húslevest főzöl, forrald 10 percig, majd öntsd le a vizet, öblítsd le a húst, és tedd fel újra. Garantáltan tiszta lesz a leves.

Azt olvastam, a főzés elején sok ártalmas vegyület kioldódik a húsból, de az aroma csak később.

4. komor (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
nov. 8. 18:12

Húsleves tisztítás tojásfehérjével, Mészitől:

[link]

3. libikóka (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
nov. 8. 18:00
Van egy olyan eljárás hogy a ,,leves derítése,,de szerintem sem baj.
2. 55Judit (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
nov. 8. 17:57
Újra ne forrald, az aromája már kifőtt a mostani lébe! Szűrd le sűrű szűrőn, ha nincs akkor textil pelenkán, vagy sűrű szövésű konyharuhán. de ha leszedted az elején a habját, túl nagy baja nem lehet. Szerintem úgy is jó az ahogy van.
nov. 8. 17:54
Bő 3-4 órán át főtt, inkább gyöngyözött. Forrás után lehaboztam, kb. 1-1,5 óra múlva tettem bele zöldségeket és szemesborsot, sót. Illata, íze finom. Esetleg forraljam újra hidegvíz hozzáadásával, vagy mit lehetne tenni? Mindig csirkelevest főzök, farhát/aprólék/zúza egyebekkel. Annak teljesen más a színe, aranysárga és áttetsző. Gyerek kedvence főtt marha megyszósszal, ezért lett most marhaleves.

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2026, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook