Visszaállítják a GYES-t, de mellette csak 4 órát lehet dolgozni (beszélgetés)
nekünk kisembereknek mindig szar.
énmost pl az enegiaártámogatással szívtam meg sajna:D pedig a legmagasabb kategóriába tartozom még sem fogom kapni
Tök mindegy, nekünk szar lesz..ennél tovább ne is lépjünk, ugye.
:)
Kicsit begurultál, mert a számok ugye nem hazudnak. Nincs ezzel baj, csak akkor ha 50-et emlegetsz a magas kerestűeknél, akkor kérlek emlegess többet az alacsony kerestűeknél is.
Mert így, én a 110 bruttómból kapok 82 nettót, akkor kb 30% nekem is az adóm, ha úgy számolok mint Te. Na így ez is szarabbul hangzik.
Én téged már nem akarlak megygőzni semmiről, mert lehetetlen. Fújod a magadét. Én legalább nem sajnáltam a magas keresetűektől.
köszönöm szépen:D Igen. az 5-ik adásban [link]
itt van:)
Hát igen nagyon nagy csoda a lányom és imádjuk:D
Akármennyi is volt, anyukámnak ennyit vontak. Na jó éjt!
Kínlódni biztos könnyebb, meg az államot szidni, csodát várni, inkább érteni kéne a dolgokat, belegondolni, és nem csak a saját ügyünket lárni.
Soha nem volt a Szja 50 %
Most 17 ( és csak 5 millió éves felett volt 32 ) és 16 lesz.
Azért tünt magasabbnak mert a szuperbruttó után kellett fizetni. ( 127% után)
A különbségek abból fognak adódni, hogy fokozatosan elvonják az adójóváirást, és fokozatosan megszüntetik a szuperbruttót. (ezt csak tervezik. Előre jósolom, nem fogják tudni betartani. Főleg a szuperbruttó részt. túl sokat venne el az államkasszából.)
Ha valakik jól lobbiznka a magánnyugdijak miatt akkor meg aztán főleg, mert nem tudják miből pótolni a hiányt. Igy ki fognak találni valamit, ami majd ujra a kisembert(kis keresetüt) fogja sulytani.
értelek.
Én egyedül nevelek 5 gyereket és én mától vagyok szabadságon mert ma két éves a lányom de én is 5-6-ba szerettem volna visszamenni a több pénz miatt mert viszont nekem lehetetlen 8-ba visszamennem amiatt mert egyedül vagyok
Jó, tényleg abbahagytam, teljesen mindegy, így lesz, és kész, és okos emberek találták ki ezt a rendszert, akik az embereknek akarnak végre normálisabb életet, de ezért áldozatokat is kell hozni, eddig tegyük fel, a jobban keresők tették ezt, hiszen a fizu felét bedobták, most 1-2 ezer forinttal megteszik az áldozathozatalt a kisebb keresetűek is.
Ne azt nézze már csak mindenki, hogy 2ezret veszít, tudom, hogy igenis sok, számít, de pl. cserébe ahol csökkennek a kiadások, azt senki nem veszi észre, mindegy is.
Vonatkoztassatok el a saját gondoktól, és magát az új szabályt nézzétek, igazságos az, hogy MINDENKI ugyanannyit fizessen valamiért? Igen. Mert ha mész a boltba, neked is annyiba kerül mondjuk a kenyér, mint nekem, mint neki, mint bárkinek.
Így az állam "szolgáltatásai" is kerüljenek ugyanannyiba, ugye ezek az eü., hivatalok, juttatások, ovi, bölcsi, suli, stb., ezekért márpedig az adónkkal fizetünk, mintha a boltban fizetnénk a kenyérért. Ez is legyen mindenkinek ugyanannyi. Nem ésszerű?
És még halkan mondom, most is drágább a jobban keresőnek, hiszen nem ugyanannyi a 150e. 16%-a, mint a 100e. 16%-a, ez egy elfogadható kompenzáció a magasabb bérért cserébe. Mert arányos, arányosan ugyanannyi a fizuból.
Nem vagyok a keveset keresők ellen, dehogy, de nem szabad irrealitásokba zuhannunk.
És részemről befejeztem a témát, aki akarja, érti, hogy mit mondok, aki nem, nem.
Nekem sem, de mivel azt mondták, h 2011.jan. 1-től lép életbe az újra 3 év gyes, gondolom ez is elsejétől megy majd.
A kedves kormányunk bizonyára azoktól is elveszi, aki már benne van a 8 óra+gyes viszonyban. De én ezen már nem lepődök meg.
Ok, akkor megkérdezem egyértelműbben, mert látom, erre a dolgozni merészelő anya dologra megy rá nagyon az egész.
Azt írod, az állam nem a jó keresztapa... Nekem ne legyen, mert dolgozni akarok. (Rohadt egy szemét vagyok, mi?) De cigánynak legyen a keresztapja, aki a büdös életében nem dolgozott és nem bejelentve nem, hanem a putri mögött is üres a kertje, mert egy rohadt kapavágást nem tenne??? Minek is tenne, mikor kap csak úgy, ajándékba, a keresztapjától...
Nem akartam leírni, mert hátha félreérthető és cigányozásnak veszi valaki. Nem annak szánom, hanem bosszantó, hogy az a bunkó végülis, aki dolgozik... Mert ha én dolgozok akár a gyes mellett is, de fizetek adót ugye a fizetésemből, én rohadék vagyok. Az, hogy a cigó nem fizet adót, mert nem is dolgozik, az nem gáz, hiszen nem dolgozik, ellenben velem, azaz neki jár, nekem nem. Pffff... Nekem ez kinyitja a bicskát a zsebemben nagyon.
További ajánlott fórumok:
- Gyesen vagyok, szeretnék mellette dolgozni. Milyen munkalehetőségek vannak?
- Gyedet kapok, most lehet mellette dolgozni?
- Ki igényelje a gyes-t, ha visszamegyek dolgozni?
- Aki emelt díjas ápolási segélyen van, az is elmehet dolgozni mellette 2-4 órába?
- Mi van most a gyessel? Lehet mellette dolgozni?
- Mustármag kúrával tapasztalatok? El tudok járni mellette dolgozni vagy nagyon meghajt?