Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Virslifalatkák recept

Virslifalatkák recept

Elkészítési idő 20 perc
Szénhidrátszegény Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény Kalóriaszegény
Zsírszegény Zsírszegény

A Virslifalatkák hozzávalói:
4 pár virsli
10 dkg reszelt sajt
1 db egész tojás
2 ek. zsemlemorzsa
1 púpozott ek. liszt
ízlés szerint: patikasó, őrölt bors


A Virslifalatkák elkészítési módja:
A virsliket, miután a bőrüket lehúztam, 3-4 centis darabokra vágtam. A tojást jó habosra felvertem, megsóztam, megborsoztam. A zsemlemorzsát és a reszelt sajtot összekevertem. A virsli darabokat először lisztben megmártottam, majd a borsos tojásban megforgattam, végül a sajtos morzsában meghempergettem. 180 fokra felhevített olajban 1-2 perc alatt szép aranysárgára megsütöttem. Vigyázat! A sajt miatt a bunda hamar megsül, ezért ügyeljünk rá. Bármilyen köret és saláta illik hozzá, ha melegen tálaljuk. Hidegen is jó: kapros majonézmártást vagy kapros tejfölt kínáljunk hozzá. Egyszerűen és gyorsan elkészíthető.

Jó étvágyat kívánok!


Kategória: Húsételek receptjei


A virslifalatkák elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook