Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Parmezános májszeletek recept

Parmezános májszeletek recept

Elkészítési idő 30 perc
Szénhidrátszegény Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény Kalóriaszegény
Zsírszegény Zsírszegény

A Parmezános májszeletek hozzávalói:
30 dkg sertésmáj
2 db egész tojás
0,5 dl tejszín
10 dkg reszelt parmezán sajt
mokkáskanálnyi törött bors
mokkáskanálnyi majoránna
kevés liszt és zsemlemorzsa a bundázáshoz


A Parmezános májszeletek elkészítési módja:
A májat vékony szeletekre vágtam. A tojást habosra vertem a tejszínnel, belekevertem a borsot és a majoránnát. A májszeleteket lisztben megforgattam, majd a fűszeres tojásban meghempergettem utána a reszelt sajtban is megforgattam. Ezután újra a tojásba mártottam, végül a zsemlemorzsában megforgatva beletettem a 170 fokra felforrósított olajba. 2-3 perc alatt világossárgára sütöttem, majd kiemelve lecsöpögtettem, és tiszta papírtörülközővel leitattam róla az olajat. A megsült májszeleteket még forrón megsóztam és főtt burgonyával, valamint salátával tálaltam. Csak a tányéron szabad megsózni, különben megkeményedik. Nagyon gyorsan és egyszerűen elkészíthető.

Jó étvágyat kívánok!


Kategória: Húsételek receptjei


A parmezános májszeletek elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook