Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Egytálételek receptjei » Sült, sajtos karfiol recept

Sült, sajtos karfiol recept

Elkészítési idő 30 perc
Szénhidrátszegény Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény Kalóriaszegény
Zsírszegény Zsírszegény

A Sült, sajtos karfiol hozzávalói:
1 fej karfiol,
5 dkg vaj (+2 dkg a tetejére),
5 dl tej,
10 dkg reszelt sajt,
3 ek. liszt,
2 ek. zsemlemorzsa
ízlés szerint: patikasó, őrölt színes bors, fokhagymapor


A Sült, sajtos karfiol elkészítési módja:
A karfiolt rózsáira szedtem és sós vízben kb. 5 percig főztem, majd leszűrtem. Egy serpenyőben felolvasztottam a vajat, világosra pirítottam rajta a lisztet, majd fokozatosan és folyamatosan keverve hozzáöntöttem a hideg tejet. Fűszereztem és kis lángon selymesre főztem a besamelt. Beleszórtam a sajtot, és addig kevertem, amíg felolvadt. A karfiolt kivajazott, kimorzsázott tűzálló tálba tettem, ráöntöttem a sajtmártást, rászórtam vékonyan a zsemlemorzsát és a tetején elosztottam a maradék vajat. 220 fokra előmelegített sütőben kb. 12 perc alatt aranybarnára sütöttem. Barna rizzsel tálaltam. Jó étvágyat kívánok!


Kategória: Egytálételek receptjei


A sült, sajtos karfiol elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2020, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook