Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Halas ételek receptjei » Tengeri halfasírt recept

Tengeri halfasírt recept

Elkészítési idő 45 perc
Szénhidrátszegény Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény Kalóriaszegény
Zsírszegény Zsírszegény

A Tengeri halfasírt hozzávalói:
12 darabhoz:
1 doboz paradicsomos halkonzerv,
1 zacskó megfőzött barna rizs,
2 db egész tojás,
3 ek. zsemlemorzsa,
3 ek. tönköly búzaliszt,
fél citrom leve,
1 kk. reszelt citromhéj,
2 gerezd fokhagyma,
étolaj a sütéshez
Ízlés szerint: őrölt fekete bors, kevés patikasó, őrölt majoránna, petrezselyemlevél


Tengeri halfasírt

A Tengeri halfasírt elkészítési módja:
A halkonzervet lével együtt egy keverőtálba öntjük, hozzáadjuk a párolt rizst, a fűszereket és a zúzott fokhagymát. Ráütjük a tojást, beleszórjuk a zsemlemorzsát és a lisztet, majd kézzel az egészet alaposan összekeverjük. Nedves kézzel kis pogácsákat formázunk a masszából, kevés zsemlemorzsában megforgatva közepesen forró olajban szép pirosra sütjük. Hidegen is, melegen is nagyon finom. Önmagában vagy salátával, mártással, de szinte bármelyik kedvenc köretünkkel is fogyasztatjuk. Félbe vágva szendvicsbe is tehetjük. Jó étvágyat kívánok!


Kategória: Halas ételek receptjei


A tengeri halfasírt elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2020, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook