Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Sörös húsgombóc recept

Sörös húsgombóc recept

Elkészítési idő 40 perc
Kalóriaszegény Kalóriaszegény
Zsírszegény Zsírszegény

A Sörös húsgombóc hozzávalói:
25 dkg sovány sertés- vagy marhahús
2 db zsemle
3 dl világos sör
1 db egész tojás
1 tk. mustár
2 gerezd fokhagyma
1 csapott tk. só
zsemlemorzsa
ízlés szerint: őrölt fehér bors, őrölt gyömbér, késhegynyi cukor


A Sörös húsgombóc elkészítési módja:
A zsemlét apróra összevágtam és a sört ráöntöttem. A húst megdaráltam, összedolgoztam az enyhén kicsavart zsemlével, a mustárral, a tojással, a szétzúzott fokhagymával és a fűszerekkel. Majd hozzáadtam az áztatás során visszamaradt sört is. Zsemlemorzsát is adtam hozzá és addig gyúrtam, amíg a massza az összes folyadékot felvette. Vizes kézzel kis gombócokat formáltam belőle, zsemlemorzsában megforgattam és 170 fokra felforrósított olajban 5-6 perc alatt piros-ropogósra megsütöttem. Lecsöpögtetve, fogvájót szúrtam bele. Sör mellé kitűnő harapnivaló. Nagyon egyszerűen és gyorsan készíthető.

Jó étvágyat kívánok!


Kategória: Húsételek receptjei


A sörös húsgombóc elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook