Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Sonkás szűzérmék recept

Sonkás szűzérmék recept

Elkészítési idő 20 perc
Szénhidrátszegény Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény Kalóriaszegény
Zsírszegény Zsírszegény

A Sonkás szűzérmék hozzávalói:
25-30 dkg sertés szűzpecsenye
25 dkg főtt füstölt sonka (vagy tarja)
mokkáskanálnyi zsálya
ízlés szerint só és törött fekete bors
liszt a bundázáshoz
étolaj


A Sonkás szűzérmék elkészítési módja:
A szűzpecsenyét megmostam, letöröltem, majd kis érmékre vágtam. A sonkát ugyancsak akkorára daraboltam, mint a sertéshúst. Megsóztam, megborsoztam, meghintettem a zsályával. Egy szeletke szűzérmére rátettem egy szeletke sonkát, és fogvájóval úgy tűztem össze, hogy ne essen szét. Lisztbe forgattam. Azonnal beletettem az olajsütőbe, amelyben előzőleg 180 fokra felhevítettem az olajat. Pár perc alatt megsült, ezután lecsöpögtettem. Almás tormamártással és burgonyapürével tálaltam. Nagyon egyszerűen és gyorsan elkészíthető.

Jó étvágyat kívánok!


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


A sonkás szűzérmék elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook