Főoldal » Receptek » Vegetáriánus ételek receptjei » Vegetáriánus rakott kel recept

Vegetáriánus rakott kel recept

A Vegetáriánus rakott kel hozzávalói:
nagyobb fej kelkáposzta
30 dkg lencse
1/2 csomag tisztított napraforgómag
vörös- és fokhagyma
kis citromlé
pirospaprika
majoranna
őrölt köménymag
ételízesítő
kevés olaj


A Vegetáriánus rakott kel elkészítési módja:
A lencsét beáztatjuk (legalább egy órára). A kelkáposzta torzsát kivágjuk, és sós, köménymagos, fokhagymás vízben leveleire szedve megpároljuk. Közben olajon vöröshagymát dinsztelünk, pirospaprikát szórunk rá és a lencsét pörköltösen - majorannával, fokhagymával, ételízesítővel - megfőzzük. Egy tepsibe letesszük a kelleveleket, ráöntjük a lencsét, majd újra kelkáposzta jön. A napraforgómagot turmixgépben kb. 1 dl vízzel, kis citromlével, foghagymával, sóval *tejföllé* törjük, és a káposztára terítjük. Sütőbe kicsit átsütjük.


Kategória: Vegetáriánus ételek receptjei


A vegetáriánus rakott kel elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook