Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Vegetáriánus ételek receptjei » Serpenyős zöldségek recept

Serpenyős zöldségek recept

Elkészítési idő 25 perc
Szénhidrátszegény Szénhidrátszegény

Kalória 295 kcal

A Serpenyős zöldségek hozzávalói:
4 személyre:
2 gerezd fokhagyma
80 dkg vegyes zöldség (pl. sárgarépa, gomba, újhagyma, paprika, cukorborsó,szárzeller,brokkoli, cukkini, zöldbab – ízlés szerint)
2 evőkanál olaj
10 dkg egész hámozott mandula
1 evőkanál gyömbérpor
3 evőkanál szójaszósz
2 evőkanál étkezési keményítő


A Serpenyős zöldségek elkészítési módja:
A fokhagymát meghámozzuk, kettévágjuk. A zöldségeket értelemszerűen megtisztítjuk, kis darabokra vágjuk. Elkészítés: Felforrósítunk 1 evőkanál olajat egy nagy serpenyőben, és kevergetve 4 percig pirítjuk benne a fokhagymát és a mandulát. Kivesszük a fokhagymát, és a mandulát aranybarnára tovább pirítjuk. A mandulát kanállal kiszedjük, és félretesszük. A maradék olajat a serpenyőbe öntjük, hozzáadjuk a zöldségeket, a gyömbért, és nagy lángon 5 percig pirítjuk. Gyakran megkeverjük. Közepes lángra kapcsolunk. Összekeverünk 1 dl vizet a szójaszósszal, az étkezési keményítővel, és a zöldségekre öntjük. Kevergetve még további 2 percig pirítjuk. Sóval, borssal ízesítjük. A zöldségeket párolt rizzsel fogyasztjuk.


Kategória: Vegetáriánus ételek receptjei


A serpenyős zöldségek elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook