Van-e valami betegséged és tudod-e a lelki okát? (beszélgetés)
Szia Csaba doki!
Nekem a bal csuklóm,és bal bokám fáj,mostmár egyre jobban. A csuklómat fáslizom is ,meg kenegetem mindenféle krémmel. Olyan mintha meg lenne erőltetve és egy kis púposodás is keletkezett rajta,és a bokámon is szintén.
Egy biztos,hogy a 12kg-os gyerkőcömet mindig ezen az oldalamon cipelem. De ha nem ettől,akkor milyen lelki oka lehet szerinted?
Sziasztok! Pánikbetegségről volt már szó? Ha jól emlékszem nem, ugye? Erről írnátok valamit?
És pl. az izomfájdalmaknak is van lelki oka??? Mondjuk nekem a lapockám szokott néha fájni, férjemnek meg a dereka (sokat emelget)... Erre nagyon kíváncsi vagyok! :) Tudtok valamit róluk?
Ha csontból(kötőszövetből) indul ki akkor azt osteosarkomának hivják, ha hámszövetből indul ki akkor carcinomának hivják.
Ha nem mozog szabadon akkor sanszos, hogy rosszindulatú.
A rosszindulatú és jóindulatú orvosi kifejezések, igy lehet csoportositani a daganatot, illetve az általa indukált betegség kimenetelét. A jóindulatú daganatok:- környetűkkel nem kapaszkodnak össze, - eltávolitásuk után nem nőnek újra,- nem adnak áttétet másik szervbe....
A rosszindulatú: -áttétet ad, környezetével összekapaszkodik, nehéz az eltávolitása, -kiújul,-gyorsan növekvő is lehet...
Ebben az esetben, a daganat szó is ijesztő.
Mindegy, hogy milyen.
na itt álljunk meg egy szóra -elmegyek a dokihoz -talál valamit azt mondja jóindulatu -hála az égnek
de azt mondja rosszindulatu ???? milyen folyamatok játszodnak le az emberben ???
Persze, ezt a részét értettem az elején is, csak aki nem hisz a lelki témák hatásában, neki rosszindulatú marad, mert bele fog halni.
De persze, semmi betegség nem rosszindulatú.
Az én eredeti kérdésem, miért alakul ki?
Függetlenül attól, hogy rossz- vagy jóindulatú.
akkor viszajutottunk az eredeti kérdésemhez :)
ki monja hogy a daganat rosszindulatu ? -holott Te is tudod egy jelzés a lélektől ami a testen mutatkozik meg ..
Ebben teljesen egyetértek veled.
A kemo szerintem sem jó semmire.
És lelki oka van.
doki biztos ami biztos mindhármukat kemora utalt -volna :) csakhogy nem hülyék
csabi már irtam a medicina topicban mi is a kiváltó ok - egytöl egyig ezt mondták -mintha rolam irták volna- és ott levan irva az egész folyamat is ... de ha ezt nem tudja valaki olyan félelemben él -és a kemo hatására a maradék életkedve is elmegy a legtöbb esetben
Hát gondolom, hogy dokiknál az a csoda kategória.
De hát bevatkozás nélkül nem épült volna fel, mármint akármilyen beavatkozás, tehát akár ezós technika, vagy lelki orvoslás, vagy saját felismerés.
Szóval, ha semmi változás nem lett volna.
Nem?
További ajánlott fórumok:
- Unom az elméletet, miszerint a betegségek a lelki fejlődés útjai
- Unom, hogy egyesek minden betegséget valamilyen lelki okra...
- Valóban igaz, hogy a lelki gondoknak lehetnek valódi "testi" betegségei?
- A férjemnek betegsége miatt alkalmatlanosították a jogosítványát. Másodfokon van-e esély visszakapni?
- Térdporc betegségeivel kapcsolatban van-e tapasztalatotok?
- Miután kiderült a betegségem, lelkiismeretfurdalásom volt a...