Van-e valami betegséged és tudod-e a lelki okát? (beszélgetés)
Az, hogy valaki kérdez, nem biztos hogy azt jelenti, hogy az egész "tudást" a nyakába kell borítani ..... csak annyit, amennyit valóban képes ott és akkor befogadni.
:o)
:oDDDDDDD
Oké, így helyes! De tedd hozzá, hogy akkor sem önhatalmúlag, hanem hozzáértő irányításával! :o))
Hagyjuk inkabb hogy az adott szemely a maga joszantabol keressen fel termeszetgyogyaszt kint az eletben.
Akad nehany hivatasos orvos is a hoxan , es nem a legjobb egy forumot arra hasznalni hogy , ismeretlenul olyan tanacsokkal latni el egy szamunkra teljessen ismeretlen embert hogy , hagyja abba a gyogyszereit ! Ez nagyon komoly dolog ugyebar , nem holmifele pletyka hogy mit csinaljunk a szomszed pasi örömere .....
Akkor most ide írom:
AZ IMÉNT ELHANGZOTT INFORMÁCIÓK AZ ALTERNATÍV GYÓGYÁSZAT LEHETŐSÉGEIT KÍVÁNJÁK BEMUTATNI.
SENKI NINCS BUZDÍTVA ARRA HOGY KÖVESSE VAGY MEGFOGADJA EME TANÁCSOKAT.
MINDENKI SAJÁT FELELŐSSÉGÉRE ÉLJEN A LEHETŐSÉGEKKEL.
MINDENKI EGYÉNILEG DÖNTSE EL HOGY MEGFOGADJA VAGY ELUTASÍTJA EZEKET A TANÁCSOKAT.
KÖSZÖNJÜK!
A helyzet az hogy az internett tele van mindenfele forumokkal es mindenfele emberekkel IS :)
Barki ,barhol barkinek kiadhatja magat ! Viszont vannak szuperjo nettismerök akik minden tovabbi nelkul kitudjak nyomozni honnet nettezel ( ez a probalkozas velem többször is megtörtent!) tehat vigyazni kell arra mifele tanacsokat adogatunk , mert feljelentes is lehet belöle ....
Ne felejtsd el hogy ő kérdezett. És ha kérdez valaki akkor már félig készen áll a befogadásra. Önszántából jelent meg "ITT" a fórumon.
Ezek nem bonyult, beavatást igénylő információk, csupán egyszerű technikák, aminek mélyebb összefüggéseit nem kívánom ecsetelni neki, csak annyit amennyit képes felfogni belőle.
Szóval ez "ITT" egy lehetőség, amit 10-20 év, vagy akár 1 perc múlva nekiláthat megvalósítani.
:)
Zolcsi! :o))
Nekem nem kell magyaráznod, én tudom.
Én nem félek kockáztatni. Azt pedig úgyis ő dönti el hogy mer -e...
Én egy élő példa vagyok, és a barátom is az.
Az epilepsziás gyógyszer a tünetet (rohamot) akadályozza, semmi egyebet.
Az okot semiképp nem szünteti meg! És ezt az orvosok is tudják, nagyjából....:)))
Az okot csak alternatív gyógymódokkal lehet igazán megszüntetni.
De ahhoz kell az egyén is..(Bevállaja??) :)))
Pontosan a félelem ("jaj, lehet hogy baj lesz") tartja fogva, létrehozva ezzel egy szerencsétlen bábot, aki úgy eszi a gyógyszert mint a kekszet.
Szerintem ez így nem élet...
Mégegyszer kihangsúlyozom hogy az abbahagyást csak MÉRTÉKLETESSÉGGEL és FOKOZATOSSÁGGAL szabad abbahagyni.
Emellett el kell kezdeni az okokat megszüntető alternatív technikát (lásd: lejjebb)
Draga Zolcsika egy epissel beszelsz,es,ha tudnad,hogy mirol beszelsz valoszinu nem mernel ilyen megoldasokat javasolni. Egy episnek abbahagyni a gyogyszer akar csak csokkenteni is,az eletet veszelyezteti... es az epilepszia egy jol kezelheto GYOGYITHATATLAN betegseg.
Ha letezne csodaszer,es rohamok nelkuli elet,mar reg kiprobaltuk volna minannyian... :-)))
Ha nem szedi a gyógyszert akkor is "epis" marad.
A kérdés az hogy mer -e saját erejéből lemondani (fokozatosan) a gyógyszerekről és meri eközben saját erejéből meggyógyítani a benne lappangó mélyebb okokat.
Én is tudom hogy mit jelent felszabadulni a gyógyszer fogságából.
Bár ez az út nehezebb, de hosszútávon eredményesebb...:)
A gyógyszerekkel csak függővé teszi magát a betegségektől, arról nem is beszélve hogy mérgezi tudattalanul a saját szervezetét.
A valós probléma mindig ott marad, a gyógyszer nem oldja meg, csak egy időre elfeledteti vele.
Egy kedves barátom agystimuláló gyógyszer szedését hagyta abba, ami igen veszélyes.
Mégis boldogan éli az életét. Már nincs szüksége ezekre a szerekre. A lényeg hogy mindig kellő elővigyázatossággal és fokozatosan álljunk le a szedésével.
És persze a valódi okot szüntessük meg természetes módszerekkel.
Remélem ebből nem lesz vita...:)
1500-2000Ft körül vannak az 50 ml-esek...
Annyi bőven elég...
Körül kell nézni mert vannak olcsóbb helyek is.
Az orbáncvirágolaj kicsit erősebb, de az is jó.
Én az AROMAX márkát nagyon szeretem.
Várandós és szoptató anyáknál valamint fényérzékenység esetén óvatosan használjuk...
Próbálj fokozatosan felhagyni a gyógyszerek szedésével mert többet ártanak mint használnak.
Nyugtatót is hanyagold.
Bioboltban lehet kapni orbáncfűolajat, 1000 Ft körül van egy szép üvegcse...
Ez egy természetes antidepresszáns.
Nyugtat, old.
Egy tenyérnyivel kenj a mellkasodra és a hasadra.
De még mindig azt mondom hogy a negativitás elengedése és a testtudatosság a legfontosabbak számodra.
Nahát itt olvasgattam egy kicsit.
Voltaképpen a "probléma" az hogy egy nagyon érzékeny ember vagy.
Ennek sajnos megvannak a hátulütői mert sokkal mélyebben éled meg magát az életet. Érzelmileg.
A probléma ott van hogy valószinüleg benne van az életfeladatodban ez a betegség, ám nem igen egyszerű módon.
A család amit kaptál elég negatív beállítottságú valószínüleg.
Nos, ezt te könnyen megérzed, szenvedsz, bezárkózol és félsz.
Ez nagyon legyengít és voltaképpen ezért is betegeskedsz tudattalanul már kicsi korod óta.
Mondhatni hogy a környezeted a legfőbb probléma már kiskorod óta.
Az energiarendszeredben sincs megfelelő egyensúly, labilis idegrendszer, érzékenyen reagál az erőszakra.
Voltaképpen átlagon felüli érzékenységed van, és mivel már korán elszakítottak a föld "biztonságától" ettől alakul ki az epilepszia.
Olyan vagy mint egy lufi ami tele van mindenféle tudattalan negatív érzelmekkel-gondolatokkal, és csak száll, de nincs semmihez sem kötve.
Ez elég veszélyes tud lenni...
Amikor már semmi nincs amihez kötni tudnád magad, akkor jön a roham.
Meg lehet ebből gyógyulni úgy gondolom, mint bármi másból!! :))
Én azt javaslom hogy legyen egy fél órád mindennap, amikor egyedül vagy.
Ekkor folyamatosan kezdd el fújni ki magadból a levegőt. Ahogy jól esik.
Fújtass mint egy bika, ne hagyd abba.
Ez a gyakorlat kioldja a tudattalanul benned ragadt félelmeket, agressziót, stresszt és negativitást. Ezek a testedben a lelkedben és az elmédben vannak felhalmozódva.
Ahogy ezek távoznak, érzed majd hogy egyre több lesz az energiád, egyre jobban fogsz vibrálni, bizseregni. Ez az egyik leghatásosabb gyakorlat.
Fontos hogy csak a kilégzést csináld, a testedet pedig hagyd hogy magától lélegezzen be.
Te csak kilélegezzél. Teljes erővel. Szájon át.
Amikor úgy érzed hogy elfáradtál akkor pihenj. Viszont ha még van energiád akkor vezesd le valamilyen idióta mozgással, a lényeg az hogy kövesd a tested akaratát.
Ilyenkor megijed az ember mert könnyen állattá válik. De pont ez a cél mert sok emberben le vannak fojtva ezek az ösztönerők.
Márpedig ha le van fojtva akkor létrejön a neurózis, a szenvedélybetegség és egyéb abberáltságok.
Amikor végeztél és úgy érzed hogy mindenképpen elfáradtál akkor lazulj el, ahogy csak tudsz. Feküdj le, légy laza és maradj csendben. Mást úgyse tudnál ilyenkor már csinálni... :))
Ez lehetővé teszi a tisztulást, regenerálódást, és a megfelelő energiaeloszlást. Ráadásul a testedre is tudatosabb leszel.
És ami mindennél fontosabb: GYAKOROLNI!!
Mert senki sem fogja megoldani helyetted... :)))
Meg lehet csinálni!! Ne add fel!!
Sok sikert!!
A jod hianya nem mindeg csak pajzsmirigy elegtelenseget okoz , hanem megtamadja az agysejteket es kb 10% az agysejteknek elhal es sok,sok epilepsziasnak hitt ember kapott teves diagnozist ! Ezt a netten olvastam nemregiben Roger Moore oldalain , ugyanis ö most (es 20eve!) a 3-ik vilag nyomorusagain,betegsegein igyekszik energikussan segiteni !
Egyebkent az en szamomra nagyon pozitiv ha , valaki felhivja a figyelmemet olyan dolgokra ami az en szamomra fontos lehet !
Sziasztok, szép napot!
Ezt 34 éve diagnosztizálták így. Amennyit én értek hozzá,(vagy nem értek)ha jód hiány lenne, akkor a pajzsmirigy működésemmel gondok lettek volna ez idő alatt. De a tavasszal vizsgálták utoljára, ugyanis sokat fogytam, nem leltek semmit. Legalább az rendben van.(Nézzük egy kicsit pozitívan a dolgot.:))
Szia Évi :o)
Este válaszolok.
Szia :o))
Azt gondold át, hogy érzelmileg mit hozott ki belőled ez az egész. Mit hozott felszínre Benned, ami esetleg egyébként rejtve van .....
Sziasztok, szép napot!
Visszaolvastalak titeket, az elejétől.
Nagyon jó a fórum. Én beteges gyerek voltam, míg a mandulámtól meg nem szabadítottak 11 évesen.
Utána, hogy ne legyen minden szép, 13 évesen epilepsziás lettem. Először igen kevés gyógyszerrel. Nem tudtam elfogadni, nem értettem mi történik velem.
Mostanában megváltozott a helyzet. Elfogadtam illetve beletörődtem. Csabi4 által javasolt filmet megnézve a youtubon, láttam egyik-másik gyógyszerem. Antidepresszáns. Amit most szedek szintén alkalmas bipoláris depresszió kezelésére is. Nem megkerülhető a terápia.
Az orvos nagy előszeretettel egészíti ki Xanax-al vagy más antidepivel. (Az utóbbiról már lebeszélem, már nekem is sok.)
Ez most panasz áradatnak tűnik. Olvastam az epilepszia lelki okairól több helyen, elég fura dolgokat írnak. Ti mit gondoltok?
Zizi, meg a többiek, képzeljétek el,hogy mit vettem észre Amíg a fiam benn volt a kórházba, olyan erős volt a körmöm, meg hosszú, ilyen még sosem volt. Elötte mindig beszakadt, meg letört. De mikor megtudtuk, hogy kiengedik, megint elkezdett betörni, és megint kis csutikák:(:(:
Érdekes nem???
További ajánlott fórumok:
- Unom az elméletet, miszerint a betegségek a lelki fejlődés útjai
- Unom, hogy egyesek minden betegséget valamilyen lelki okra...
- Valóban igaz, hogy a lelki gondoknak lehetnek valódi "testi" betegségei?
- A férjemnek betegsége miatt alkalmatlanosították a jogosítványát. Másodfokon van-e esély visszakapni?
- Térdporc betegségeivel kapcsolatban van-e tapasztalatotok?
- Miután kiderült a betegségem, lelkiismeretfurdalásom volt a...