Van aki gyerekvállalás helyett a szabadságot választja? (beszélgetés)
legotbb ember megis akor szul szerintem, amikor hoppa! teherbe esett. aztan legyintenek, jo, tartsuk meg, es bele sem gondlolnak.
sokan meg azert szulnek, mert tarsadalmi elvaras, mert minden baratnojuk szult mar!!
Ááááá, én már arra az időre elvesztettem az alakomat, mert sokat híztam, így nem sok értelme lett volna előbb császárral szülni.
Na de utána lement minden és az alakom még most is egész jó, bár már pár centivel szélesebb vagyok mindenhol.
Az alakom miatt nem veszélyeztetném a gyerekem egészségét.
Az élet tele van ilyen igazságtalanságokkal. Én a b.nőd helyében nem mondtam volna el neked.
Félni nyilván mindentől lehet.
Amúgy szerintem a függetlenségnek, szabadságnak, alakféltésnek ehhez nem sok köze van.
Egyszerűen nincs (még) meg az ösztön. Valakinél nem is lesz, de nincs ezzel gond.
Szerintem azok is egyedül maradhatnak akiknek van gyerekük, elég sok példát tudnék rá sajnos... Viszont az sem jó, ha valaki csak "kötelsségből" vagy önző érdekekből vállalja. Mikor én említettem nagyszüleimnak, hogy még nem akarok, hiszen sokáig tanulni fogok, a kapcsolatom sem olyan szilárd, az volt a válaszuk, hogy márpedig a nőnek szülnie kell, otthon a helye a gyerekkel stb és nem lesz aki öregkoromra gondoskodik rólam.
Ez naagyon lehengolt, de rájöttem hogy regeteg korombeli is ugyanígy gondolkodik. Én azt mondom inkább legyenek olyan párok akik kettesben élik le az életüket, minthogy teher legyen a gyermekük.
Elnézést ha hosszú voltam.
A császármetszés az alakot nem óvja meg, hiszen az alakunk a terhességgel változik meg negatív irányba. Már sosem leszünk olyanok, mint előtte. Megszélesedünk. Persze minimálisan, de akkor sem leszünk már soha többet 90-70-90 méretűek. És persze ott vannak még a terhességi csíkok, a kikerekedett comb, stb.
Mindettől függetlenül én el nem tudom képzelni, hogy ne legyen gyerekem.
Igen, sokan csak akkor vállalnak gyereket ha már meg van mindenük, de ekkor már elég éltes korúak. Problémásabb teherbe esni, nagyobb a vetélési kockázat, genetikai rendellenesség, stb. Nem beszélve arról, hogy inkább nagymama korú már, mint anyuka korú. A gyereket fel is kell nevelni és ugye a későn szülők mire a gyerek felnőtt lesz már nyugdíjba készülnek és abban a korban már sajnos a halálozási kockázat is nagyobb.
Szabadság? Nem tudom, hogy van e ilyen, aki emiatt nem vállal gyereket.
Én 22 éves voltam, amikor szültem és nem maradtam le semmiről. terhesség előtt is sokat szórakoztam és akkor is, amikor megszületett a fiam.
Nem mondom hogy ez az állítás végleges. butaság is lenne.
ez a jelen állapot. :)
ááá ártalmatlan ő, csípem a dumáját ezt tudja is :)
Mert én aki szeretne babát és nem jön a barátnőm meg elvetette többször(óvszer mellett esett teherbe) is mondván nem kell amit leírtam azok miatt.Ez igazságtalanság:((
Arra vagyok kiváncsi aki a szabadságot választja az nem fél, hogy esetleg később megbánja de akkor már késő?
Én már egész fiatalon azon gondolkoztam, hogy majd egyszer lesz gyerekem. Lett is 3.
De nem ítélem el azokat, akik nem akarnak gyereket.
Szerintem a karrier és a gyerek nem összeegyeztethető, sőt vannak olyan emberek, akik berendezkedtek már az egyedüllétre és ők nem akarják ezt feladni.
Hmm... öregség? Valószinű megfelelő anyagi háttérrel fognak rendelkezni ahhoz, hogy beköltözzenek egy menő öregek otthonába, ahova lehet a családjuk is bedugná őket, és teljesen jól eléldegélnek.
Én elfogadom azt is, ha valaki akar gyereket, és azt is ha nem. Szerintem ettől szép az élet, hogy különbözőek vagyunk.
Nem biztos és később még érezheted másként.
Az önzőségedet meg cseréljük inkább őszinteségre amit pedig én csak díjazni tudok!
Viszont ezzel a magát Istennek képzelő hímmel ne állj le:-)
Tapasztalatból tudom,nem érdemes:-)