Van aki gyerekvállalás helyett a szabadságot választja? (beszélgetés)
Persze. De ezt belátni egy gyerekes anyuka sose fogja..... Rengeteg alkalmatlan szülő van, de persze kellett neki gyerek, mert "kell és kész".
Na meg ugye a 8-10 gyerekes "az adódból élünk" családokról ne is beszéljünk....
És akkor még nem is említettem az "én nem kérek érzéstelenítőt a szüléshez, mert annak az a dolga, hogy fájjon, és én egy csodás ősasszony vagyok"-effektust. Vagy a "hogyan éljük túl, hogy császárral szültünk"-problematikát, már ami a mártíromságot illeti, de a sort lehetne folytatni a "miden ember egy beteg állat, aki rávág a gyereke popsijára, ha rosszalkodik"-szindrómával...XD
Bocs, ez nagyon kikívánkozott. Persze most sarkítottam a véleményemet, nem vagyok egy szülésellenes, gyerekellenes, gyerekverő szívtelen nő, csak ne essünk már át a ló túloldalára, ha egy mód van rá, én így gondolom. Bocs az offért.
Szerintem az a nő, akinek az életét a bulik teszik ki, nem is fog gyerekvállaláson gondolkodni, amíg ez az állapot fennáll. Ha meg elkezd gyerekvállaláson gondolkodni, akkor ez a téma kerül előtérbe, és a többség tudja, hogy lemondással jár, és felkészül erre, mert annyira szeretne gyereket.
Különben meg sok anyuka túlzásba esik, amikor gyereke születik, csak vele akar foglalkozni, se lát, se hall nélküle, a gyerek az első-ami bizonyos keretek között normális. Ha hívják se megy sehova, nem csinál semmit gyerek nélkül, mert akkor úgy érzi majd, hogy ő rossz anya, mert nem foglakozkik a gyerekkel, inkább otthon ül vele egész nap, még akkor is, ha lenne módja lepasszolni, aztán utólag siránkozik, meg depressziós... Az anyasággal adnak egy rakás mártírságot is, nemcsak ilyen téren, én ezt tapasztalom:)
Ha valaki úgy gondolja nem akar gyereket annak oka van. Lehet hogy sokkal megfontoltabb, mint sok gyerekkel rendelkező pár, vagy egyedülálló ember.
Lehet, hogy neki nem való a gyerek és a gyereknevelés.
Pro- és kontra lehet érveket felsorolni, de ez sem lehet csak fekete, vagy fehér...
És iiigen!!!! Itt a másik megmondó.
Ugyanígy gondolom. Most sem járunk a férjemmel partizni és fetrengünk részegen az árokparton.... Egyszerűen teljes és tökéletes így.
Soha nem értem ezt a hozzáállást. Miért lenne az az ember önző?? Fel van írva valahova, hogy csak attól jó egy ember, ha gyereke lesz? Ugyan már.... A nem akar és az alkalmatlan között van különbség....
És igen, meg lehet kövezni, én is féltem az alakomat. Na puff neki, ahogy minden nő. Csak a többség utána mondja, hogy " ó, én már szültem egy gyereket!!!"......
A császáros nőnek is tönkremegy a teste, ha már csak a vágást nézzük, és a mell megnagyobbodásáról, terhességi csíkokról, szoptatás utáni lógásról ne is beszéljünk. Könnyű ezekkel a szavakkal dobálózni ám.
Nem ertem, hogy ha mas nem akar gyereket, az neked miert faj? Az o dolguk...
Tovabba azt sem ertem, miert mindig a ket vegletet allitjatok szembe: gyerekvallalas VS haverok, buli, szep alak. Igy csak egy csitri gondolkodik (esetleg 1-2 celeb).
A legtobb felnott no, akik nem akarnak gyereket, egyszeruen teljesnek erzik az eletuket ugy, ahogy van. Tobbnyire erdekes szellemi munkat vegeznek, tele vannak megvalositando tervekkel (es itt NEM egy vilagkoruli utra gondolok), es minden hajuk szala egnek all annak a gondolatara, hogy napi 24 oraban egy csecsemorol gondoskodjonak (mert az maga a dogunalom). Nezd csak meg a magyar statisztikat: a magyar ERTELMISEGI noknel alacsony a reprodukcios arany, nem a tobbieknel.
Ez nem divat, legalábbis egy részénél.
Azok közül akik egy mondják, hogy nem akarnak, a kb 70% pár éven belül bekattan és szülni fog úgyis. Elég kevés nő marad negyven éves kor körül, akinél végül mégis kimaradt....
Mi sem akarunk a férjemmel. Nem mindenkinek való a szülő szerep. De ez nem is baj.
Ez nem jó!
Senkinek sem. Neked is kell a szórakozás és a gyereknek is fel kell találnia magát nélküled.
Én is hallottam ezt.
Van ahova 30 fölött akar leszületni, van ahol a 20 évek körül.
Persze ezt azért már tudatosan mi is befolyásoljuk.
Mindenkinek mkell kikapcsolódás, egyébként megkövül, beleun stb. és az a ygereknek se jó bizony.
Engem pl. egy barátnővel eltöltött órácska a kávézóban is totál feldob, sokkal nyugodtabb vagyok utána otthon is. De nem vagyunk egyformák.