Van aki gyerekvállalás helyett a szabadságot választja? (beszélgetés)
Egy családi légkör milyensége egész életre nyomot hagy a gyermekben. És ebből következik, hogy aki harmonikus családban nevelkedett eszébe sem jut megkérdőjelezni a későbbi gyermekvállalás iránti szándékait.
Inkább szomorúnak mondanám..
Nem tudom merre jartal de en meg akkor anno a 90 evekben is sok sok gyerekes csaladal futottam össze de igen nem a volt komcsi diktaturakbol .
Hol meg sajnos tudatosan elnyomjak a hölgyeket mert ez igy nekik jol bejön. Vittem egy kamion segely dolgokat 94 - be a volt jugoba . Szajuk tatva allt mindehol hogy nö letemre dupla kamiont vezetek.
Sajnos ez nem sokat valtozott , egyreszt ugy nezki hogy ez egyenlöre megfelel a nöknek.
Sok orszagban eltem de a nyugatiakbol csak talan egyetlen egy van hol majdnem idiotanak kialtjak ki a nöket ez pedig Svajc sajnos nem is csoda a nök csak 1971 mehettek szavazni.
Na ebbe már bele se menjünk, mert kitiltanak minket innen.. :D
Egyébként témánál maradva. Sokan írják, hogy minden ugyanolyan, de egy fenét. Mikor megkérdezem, hogy mikor lustálkodtál utoljára az ágyban vasárnap délelőtt a férjeddel, vagy mikor szexeltél normálisan, ágyban, hangosan..... nem a takaró alatt szuszogva szinte mozdulatlanul, vagy a fürdőbe bújva fél perc alatt, hanem úgy normálisan.. vagy mikor aludtál át egy éjszakát nyugodtan, vagy mikor ebédeltél meg normálisan.. erre nincs válasz sose. Csak az, hogy bearanyozza az életet és milyen jó, hogy rád mosolyog, meg mondja, hogy anya, stb stb.... és persze minden ugyanúgy megoldható, mint előtte, csak plusz egy ember... aha... hiszi a piszi... :D
Kifogás? Miért kellene kifogást keresnie annak, aki nem kíván gyereket? És kinek kellene magyarázkodnia? És miért?
Szerinted szabad lehet az ember gyerekkel is...más meg nem gyerekkel akar szabad lenni, mert nem fér bele a gyerek az életmódjába. És ha hiszed, ha nem, olyan is van, aki egyszerűen nem szereti a gyerekeket. Kinek mi köze hozzá?
Persze, hogy felfogás kérdése...mindenki úgy él, ahogyan neki megfelel. Van, akinek a gyerek a boldogság...van, akinek nem.
Nem, nem várhatja el!
A szülő a maga örömére szülte a gyereket, egyetlen gyerek sem kérte, hogy világrajöjjön. Mindenki a saját döntéséért felelős. Ha valaki gyereket szül, vállalja, hogy felneveli, gondozza, támogatja. Az ő döntése. Nem a gyereké.
Persze, össze se lehet hasonlítani. És nekem sincs tapasztalatom, csak szemem. "Éhes vagyok, álmos vagyok, pisilni kell, anyaaaaaaaaaa....." stb....
Hallottam én már többgyerekes családtól nyaralás után a munkahelyen, hogy "jöttem kipihenni magam"... :)
Miert ? gondolod hogy nem irok igazat ? miert nem irnak hidd el nagyon orginal eletet eltem es elek . Es ez nem csalados volt en egyedul utasztam hosszu honapokon at a kis falkamal mert meg nem voltak iskola kötelesek. En egyedul neveltem hosszu evekem at öket es nem banom meg egy percet sem .Szoval csalad az csak en es a gyerekek voltak.
Most amikor mar sajat utjukat jarjak en is raszantam magam hogy megprobaljam a tarsban elö kapcsolatott.
Szultem egy kisseb falka gyerköcöt , egesz eletemben X - XS - et hordtam . Szerintem ez inkab psyches felfogas oka . Termeszetesen ha valaki " zabal " mert kettöert kell enni vagy mikor megvan a baba akkor szoptattni kell stb . rengeteg kifpgas.
Eletemben nem volt a lakasomban merleg es nem is lesz . Ha megehezek ejfelkor akkor eszek -
normaval ! Semi sult oldalas orgiak vagy hasonlok
. Nem kell hogy az ember merlegre rohanjon minden eves utan csak az hogy rajönni igazan milyen a hasznos taplalkozas. Az örult humbuk nem enni 6 utan este is mar csak egy baromsag arrol szol hogy mitt enni . Husvet is csak a zabalas jelebe folyik le szerte szet a vilagon de utan mar ne panaszkodjanak ...
Igen a szeles latoköru embereknek ez nem okoz problemat , lehet egy nagyon kvalitas eletett krealni. En egy nem egesz felevessel es a tesvereivel körul utasztam eszak es meg egy safari is bele fert. Lehet mindent ha az ember tudja mitt akar az eletevel.
"kik mar regen felnötek legalab is kalendarium szerint."
:DDDDDD ez jo :D
hatigen, ezt sok szulo "elfelejti", hogy a felnott gyereknek sajat elete is lehet...
Akinek jó az alakja, annak gyermekvállalás után is jó lesz...ez csak egy olcsó kifogás..
És szerintem "szabad" lehet az ember gyermekekkel is!.. attól, hogy valaki családot alapít, még nem kell feladnia az álmait, terveit, elképzeléseit...csak lesz egy saját maga által választott, ideális társa, és "kis gyümölcsei", akivel ezeket a célkitűzéseit közösen megvalósíthatja...
A szűk látókörű ember, aki olthatatlan szabadságvágyát és önös érdekű alkuit helyezi előtérbe, -inkább csak saját magától tart a legjobban-, és önmaga régi gondolkodásától, a gondjaitól is, melyek által lett azzá és olyanná akivé... ..ez csak szimpla felfogás kérdése!
Ennek mindenek " ara " van . Ha pl. fizeti a lakast vagy hasonlot akkor cserebe jogokat is kreal !Nagyon sokszor tulzottan beleszolnak es ha pl. a partnerjuk nem szimpatikus jönnek a kritikak stb Veglegesen szetesik vagy az egyik vagy a masik kapcsolat.
De a gyerek nem kerödzködik e vilagra az a faktum. Es miert nem lehet mas valami erdeklödese a mai idöseknek ? miert nem elik a sajat eltuket ? alandoan a gyerekeikel foglalkoznak kik mar regen felnötek legalab is kalendarium szerint.
En is segitettem mindenben a föiskolai tandijtol kezdve de az meg engem nem jogosit fel hogy a gyerekeim kilincset csiszoljam. Latogatoba akkor megyek ha meghivnak eletembe nem jutna az eszembe hogy csak ugy beesek az othonukba neg akkor sem ha a több mind fele othont en tölem kaptak .
Szerintem az elvárhatja nem jó szó. A szülők döntik el, hogy legyen gyerek, ők akarják, önszántukból mondanak le dolgokról, nevelik, bla bla bla.... tehát ez nem megegyezés tárgya a gyerekkel, hanem egy feltétel nélküli odaadás.
Persze mindenki elvárja, hogy öreg korára istápolják, és a legtöbb ember ezt meg is teszi, de nem az elvárás miatt, hanem szeretetből. De van mikor hiába a szeretet más körülmények gátolják. Tehát erre apellálva gyereket vállalni butaság: "Én is megadok neki mindent, hát akkor nehogymár ő ne foglalkozzon majd velem!!" Ez sokkal önzőbb magatartás, mint mikor valaki nem vállal, mert így érdeket köt hozzá.
Viszont ha az ember gyereket szül, neveli, szereti, óvja, gondoskodik róla, akkor cserébe azért elvárhatja, hogy öreg korára ránézzen, vagy nem? Vagy ezt úgy kell elképzelni, hogy a szülő egy cseléd? Gyereket szül, addig jó, amíg fizeti az iskolát, lakást vesz, kocsit, gondoskodik, de ha leesik lábról, akkor istenáldja, ugye? Amelyik gyereknek van esze, és belátja, hogy anyám, apám nevelt, gondoskodott rólam, iskoláztatott, akkor cserébe én vagyok olyan faszalegény, hogy rányitom az ajtót néhanapján.
Ez igenis elvárható! Én a nagyimat minden nap meglátogattam, most máshol élek, de minden nap felhívom pár szóra, hogy van. Ez mindig így volt és lesz, s amíg ő vette a fáradságot, hogy engem istápoljon, hogy be tudjam fejezni az egyetemet, hogy mindig a kedvemben járjon a kedvenc ételeimmel, hogy legyen egy kedves szava hozzám, addig én is leszek olyan emberi, hogy bárhol járjak is a világban, mindig gondom lesz rá, hogy foglalkozzam vele. És ez így van rendjén!!!
Nagyon önzö az idös emberektöl hogy ezt elvarjak .
Gyerekek nem kerödzködnek ide a vilagra es ha mar itt vannak akkor szeretni kell ököt es bisztonsagban nevelni. Kik ezt kiszamitasbol teszi az nem igazi szulö .
En magam sem nagyon fiatal soha nem jutna az eszembe hogy a gyerekekre szamitsak .
Nem kell ugy elni hogy az ember az uton teljesen tönkre teszi magat typ cigaretaznak mind a gyarkemeny akkor magara vessen ha 60 nehany evesen oxigen palackal futkarozik .
Idös korban lehet rengeteget csinalni amit az ember valaha is megkivant , nem csak a konyha rabja lenni . Ez a sutök fözök martirium mar szinten kiszolgalta az idöt. Mar az emebrek tudatosan egesszsegesen taplalkoznak ez is egy a normalis idös tartozik . Ma mar a fiataok remelhetöen nagyresze mar ezen a uton jar.
Addig mig az ember cigarettazik addig nem erdemes a fittnesbe rohangalni plusz utana egy sult disznosagot bevagni.