Válaszolnátok pár kérdésemre a cukorbetegséggel kapcsolatban? (tudásbázis)
Hajrá!Fő a nyugalom...:)
Megj:gugli a barátod!:)
Félóránként mérik.
7,8 mmol/l alatt kell lenni a kétórás értéknek.
11,1 mmol/l fölött cukorbetegség (vagy ha bármikor a két óra folyamán 11,1 mmol/l fölé megy);
7,8-11,1 mmol/l esetén csökkent glukóztolerancia, ami még nem cukorbetegség, de általában az azt megelőző állapot.
Terheléses cukorvizsgálatra gondolt:)
Leveszik a véred, majd megiszod a felírt port, vagy tablettát és utána 2 órán keresztül fél óránként vesznek vért. Ebből kiderül a cukor tolerancia.
Nem tudom milyen vérvétel volt ez. Mi az, hogy sűrű a véred? Mit számít ez az elemzésnél?
Háziorvos adjon egy teljes labor beutalót és azon az éhgyomor cukrot kell nézni, ha magasabb a referenciánál, akko elképzelhető, de persze 1-2 tized annyira nem számít. Ha ez az érték tartósan magas, akkor terheléses cukor vizsgálatra is elküld a háziorvos, abból derül ki, hogy valóban cukor beteg vagy e.
Sajnos a cukor betegség nagyon alattomos. A tüneteket észre sem veszi az ember, amíg nem túl magas az érték.
laboreredmenyeket nem tudok, sajnos ez a baj...
nagyon sokat iszom, sokat pisilek, meg kajalas utan is ehes vagyok, allando szomjusagerzet
Szia!
Szerintem ha cukorbeteg lennél ,nem várnának 3 hónapot a vizsgálattal,hanem szinte azonnal kezelnének,mert a kezeletlen cukorbetegség életveszélyes is lehet
Mi az, hogy sűrű a véred? Ezt többféleképpen is lehet érteni. Mik a laboreredmények?
A magas folyadékfogyasztás lehet elsődleges is, és emiatt nagy a vizelet mennyisége, nem pedig fordítva. Ennyiből nem lehet megmondani, hogy mi a primer eltérés (magas folyadékfogyasztás --> sok vizelet; vagy sok vizelet --> magas folyadékfogyasztás).
Ha a cukorbetegség gyanúja fölmerül, akkor először a vércukorszintet kell megmérni.
A cukorbetegság tünetei általában a fogyás megtartott vagy akár megnövekedett étvágy mellett, a nagy mennyiségű vizelet, emiatt fokozott szomjúság. Súlyosabb esetben más eltérések is lehetnek, de ezek már a cukorbetegség akut következményei.
Neked milyen tüneteid vannak?
A háziorvos is kérhet laborvizsgálatot.
az én vérem is sűrű de azért kapásbol meglátszott hogy cukorbeteg vagyok
annyira nem lehet sűrű hogy ne tudjanak benne glukózt nézni
ez nem hangzik túl biztatóan:(
nem akarok kötözködni, de az "sz" betű az nem "x"
maximum akkor lenne "jogos" ha azt írnád le, hogy tyúxar
További ajánlott fórumok:
- Repülő úttal kapcsolatos kérdésemre válaszolnátok?
- 16. heti AFP vizsgálattal kapcsolatos kérdésemre válaszolnátok?
- Felmondással kapcsolatos kérdésemre válaszolnátok? Sürgős!
- Cipő garanciájával kapcsolatos kérdésemre válaszolnátok?
- Mávval, utazással kapcsolatos kérdésemre válaszolnátok?
- Huggies pelus méretével kapcsolatos kérdésemre válaszolnátok?