Vagy a kutya megy ki, vagy ő (beszélgetés)
És ha a párod mégegy nőt hozna az ágyba? :)
Mindig azt mondtam, látva egy szomszédot hogy tacskó meg egy berni pásztor döglik az ágyban a csajjal, ez erős túlzás
Ettöl a csajtól kaptam egy 3hónapos német dogot. Nyöszörgött, engedtem hogy a lábamnál aludjon. "Észrevétlenül" elfoglalta az ágyat. Egy idő után hátát a falnak vetette és próbált engem letolni az ágyrol. No, akkor jött el az idő hogy bármit nyüszitett fotelben lett a helye. Tettem oda egy kemény dobozt hogy felmászhasson
Megszokta
A kitüntetés az volt ha odarántottam a paplanomra egy pokrócot, akkor már készült, és hanyatt feküdt kényelmesen elnyújtózva nyögve mellettem :) A rendszeres helye maradt a fotel
Imádtuk egymást, de ha nem egyedül voltam eszébe sem jutott hogy az ágyba próbálkozzon feküdni
Szegény kutty :(
Ha a párod kezdetektől "morgott a kutya+ágy témában" - akkor valószínű, hogy már az elején éreztette veled, hogy nem tudna "hármasban" aludni a kutyáddal.
6 hónap eltelt. Ilyenkor jó esetben még lángol a szerelem. De ha ennyi ideje nem tud megbarátkozni a "harmadik" gondolatával az ágyban, akkor valószínűleg nem is fog.
Azt írod, hogy "Imádnivaló szeretetgombóc a tacskód. Elhiszem. Kérdés, hogy a párod mennyire imádni való. Ha a tacskó fontosabb, akkor megvan a válasz.
Ha van némi kompromisszum-készség mindkettőtökben, akkor a dolog menthető. Akkor majd kiderül, hogy a címre: - "Vagy a kutya megy ki, vagy ő" - mi a válasz.
Azért az durva, hogy olyan a kapcsolatod a pároddal, hogy egy ilyen kérdés felmerülhet. Ő, vagy a kutya?
Ha ezen csak egy percet is komolyan gondolkozol, akkor a párodnak onnan fejveszetten menekülnie kell. Az nem egy neki való hely, valamit nagyon félrenézett eddig!
Ha a kutya marad a partner megy, a következő összeköltözés előtt a miheztartás végett érdemes lenne tisztázni ki min hajlandó változtatni a másik kedvéért, és min semmi esetre sem.
Én is nagyon szerettem a kutyámat, az ágyamban sosem aludt, mégis boldog élete volt 13 éven át. Nem akkora trauma egy kiskedvencnek ha saját ágyat kap. 3 nap alatt a tied is megszokná. Főleg ha jutalmazod is amikor elfoglalja a helyét.
Szerintem az állatoknak semmi keresnivalójuk az ágyban. Pont. Szeretem őket, de én sem bújok az ő fekhelyükre.
Még pici korukban sem volt megengedve nekik az ágy. Aludhattak az ágy mellett a saját vackukon. Nagyobb korukban az előszobában, de már kint vannak az udvaron, szabadon.
8 éves, így már biztos nehéz lesz leszoktatni azt, hogy veled aludjon, de át kell gondolni, hogy te mit akarsz.
Csak kutyát, vagy esetleg egy ember társat is.
Nem mindenben tudja pótolni a kutya az embert.
Van kutyánk, bár csak néhány hónapja, de ú eleve úgy lett szoktatva, hogy egyedül alszik a nappaliban a saját ágyában (vagy a kanapén:DDDD).
Szoktam neki mondani, hogy ha elég ügyes lesz, akkor bemehet mindenhová, mert azért most vannak helységek, ahová tilos neki bemenni. Nagyon szépen meg is tanulta.
Ki volt az ágyban előbb? Nálam az nyerne.
A pároddal így költöztetek össze, akkor elfogadta.
A következő (közös) kutyát lehet majd másként, közösen megbeszéltek szerint nevelni, de ez a kutyus már ott van.
Mondjuk:)
De ez csak egy szempont.
További ajánlott fórumok:
- Kinek adnátok a kajátokból inkább? (Csak egy választás van.) Egy csöves bácsinak vagy egy kóbor kutyának/macskának?
- Nagy baj, ha a kutya fülébe víz megy fürdetés közben?
- A kutyámnak nincs erő a lábában, ha megy, csuklik össze a lába, mitől lehet?
- Mitől csinál úgy a kutya kb. 3 órája mint mikor nekünk viz megy az orrunkba? Aztán nyalja a száját, de nem hány.
- Olcsó állatorvost tudtok ajánlani fiú kutya ivartalanítására Fejér megyében?
- Zala megyei kutyások klubja