Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Vagy a kutya megy ki, vagy ő fórum

Vagy a kutya megy ki, vagy ő (beszélgetés)

1 2
53. Channa* (válaszként erre: 51. - Ildi992)
febr. 24. 09:58

Igen, ez is benne van.

Ez szerintem a Z generációt érinti legjobban.

Az Y generációnak, egyszerűen nehéz.

A Z-nek szinte lehetetlen. Nagyon ritka köztük, akik hosszabb távra, találnak párt maguknak.

Persze, ez csak az ismeretségi körömről szól, mert ott látom. Nem kevés embert ismerek, de annyit se, hogy messzemenő következtetéseket lehessen levonni;)

És igen, elfogult vagyok az általam ismert emberekkel. Mindig azt gondolom, hogy helyesek és okosok, miért vannak egyedül? És simán lehet, hogy még sem annyira cukik, ahogy én gondolom.

52. Channa* (válaszként erre: 50. - PöttyösPanka)
febr. 24. 09:53

Igen, tudom, hogy nem a fórumokból kell kiindulni, de sajnos a valóvilágban is ezt látom.

A saját fiamnál, ez volt. Nagyon nehezen talált olyan lányt, akivel eltudja képzelni az egész életét.

A legtöbb barátja is ebben a helyzetben van, illetve a lányok is.

És hozzátartozik, hogy egyik sem alkoholista, drogos, munkanélküli, stb. Szinte mindnek jó állása, lakása, autója van, és még sem. A lányok is ilyen helyzetben vannak, azaz állás, lakás, autó, stb.

És hiába találkoznak, ismerik egymást a szinglik, valahogy nincs meg a kémia? így csak haverok, de nem párok.

És igen, régen is volt, akik megalkudtak.

51. ildi992 (válaszként erre: 48. - Channa*)
febr. 24. 08:00
Miért nehéz párt találni? Digitális világ van. Régebben sokkal jobban tartották az emberek a kapcsolatot egymással, ismerted a szomszédokat, voltak rendezvények, ahol szinte mindenki kint volt, táncoltak! Most? Ne jöjjön hozzám senki, utálom az embereket! Be vagyunk zárva a saját lakásunkba. De ez már betegséget ölt, hogy utálunk sokszor emberek közé enni. De ez csak rosszabb lesz. Persze van még más oka is, de ez csak egy része.
50. PöttyösPanka (válaszként erre: 48. - Channa*)
febr. 24. 07:48
Én úgy gondolom, hogy most is sokan simán találnak megalkuvásmentes párt, csak arról nem születnek fórumok, mert minek. Tehát a kép torzul, mert a topikok csak azt az oldalt mutatják, ahol nehézségek merültek fel a pártalálás terén. Régen, amikor mindenki elkelt, akkor is voltak olyanok, akik jobb híjján mentek hozzá valakihez, mert nagy szégyen volt vénlánynak maradni.
febr. 23. 18:31

Engem rémisztget néha a férjem, hogy gondoljak bele, hogy találok majd új embert, aki elviseli a macskáimat 😂 mondja ő, mikor ideköltöztem 2 macskával élt.

Anno, ifjú koromban jött egy srác értem, épp indultunk randira mikor közölte egy átsuhanó cica láttán, hogy utálja a macskákat. Ott volt vége a randinak. Csak pislogott mikor elmondtam, hogy még csak az kéne hogy beleessek aztán ne lehessen macskám. Menjünk a dolgok elébe úgyhogy szia.

Ha a FI-nak vagy a párjának meg volt a lehetősége az elején a választásra, de nem tette akkor most kell megtenni, vagy kussolni.

48. Channa* (válaszként erre: 41. - PöttyösPanka)
febr. 23. 18:06

Engem/az én korosztályomat nem lehet összehasonlítani azzal a korosztállyal, aki mostanság párt keres.

Én ugye, nagyon fiatalon férjhez mentem (21 évesen), én választottam a férjemet, nem kellett semmiben megalkudnom.

És a korom miatt még sokáig így is lehetett volna, ha ismét párt kellett volna keresnem.

Mostanság, nagyon nehéz párt találni. Az okát nem tudom.

Rengeteg fórum nyílik itt is olyan témában, amiből ez derül ki és az is, hogy sokan megalkudnak, sokan félnek a magánytól, a pártalanságtól, a gyerektelenségtől, sokaknak családja sincs. Azért nem írom, hogy normális, mert nincs normális család, csak fokozatok vannak.

Tehát, manapság sokaknak megalkuvónak kell lennie.

Egyébként, bár én sosem éltem egyedül, de az biztos, hogy nem lennék megalkuvó, csak azért, hogy legyen egy férfi mellettem. De azt tapasztalom, hogy a nők többsége viszont igen.

Azt gondolom, de lehet, hogy nincs igazam, hogy FI nem szerelemből van a párjával, ha ilyen kérdést tesz fel.

febr. 23. 16:44

Szépen el lett itt terelve a téma. Hogy jön itt be a házasság? 6 hónapja költöztek össze. A pasi eddig bírta, hogy egy állattal kell megosztania az ágyát.

"Vagy a kutya megy ki, vagy ő "

Nem a kapcsolatot akarja megszakítani, csak a kutyát kéne kiszoktatni.

Fi. azt írja, hogy intim "pillanatokban" nincs bent a kutya.

Emlékeim szerint mikor 6 hónapja laktunk együtt mi nem csak pillanatokig szexeltünk. A pillanatokban a szüneteket mérhettük.😉

Szóval... fi. a szextől is jobban kedveli a kutyával alvást.

46. Amaunet (válaszként erre: 32. - Fórumnyitó (anonim))
febr. 23. 16:23
És ezt hogyan éli meg a kutya?
45. komor (válaszként erre: 44. - PöttyösPanka)
febr. 23. 16:04

Nekem sincs azzal gondom, ha a házasság kölcsönös vonzalmon alapuljon. Sőt, nagyon fontosnak tartom ezt. Viszont ezt a nagy, lángoló szerelmet nem nagyon tartom jó alapnak a házassághoz.

Volt már ilyen se nem látok, se nem hallok szerelmem, nekem ennek lecsengése után már nem hiányzott hasonló kapcsolat. Mert a szerelem, itt főleg a nem kölcsönösre gondolok, kiszolgáltatottá teszi az embert. De a kölcsönös kapcsolat sem a realitásra épül.

44. PöttyösPanka (válaszként erre: 42. - Komor)
febr. 23. 15:56
Nekem azzal sincs bajom, amikor valaki érdekházasságot köt. Van benne racionalitás. Mindenki maga dönti el, hogy neki mi a fontos.
43. PöttyösPanka (válaszként erre: 40. - 55Judit)
febr. 23. 15:55

Igen, oda-vissza kell működnie. És jó esetben ezt a kölcsönösséget a szerelem/szeretet hozza. Nem pedig fordítva: ha majd azt akarom, hogy legyen, aki gondoskodik rólam, akkor most felszedek valakit ennek érdekében.

Amúgy semmit sem tudunk erről a kapcsolatról. Ha kutya kérdést leszámítva egy tökély a pasi, és erős érzelmek kötik őket össze, akkor más a dolog, mintha egy éppen elmegy kategória a fazon.

42. komor (válaszként erre: 37. - PöttyösPanka)
febr. 23. 15:52

Ez a házasságnak szerelemből kell köttetni dolog, ez a szerelem mindenek felett, csak egy-kétszáz éve lett ennyire elterjedt, talán a francia forradalommal jött be a köztudatba ilyen mértékben.

Ma már azon is vita van, hogy a lángoló szerelem, vagy a kölcsönös ki nem hunyó szeretet az, ami a házasság alapja. Pedig száz éve, de sokszor még 80 éve, olyan válasz is volt a jó házasság alapjára, hogy legyen meg az anyagi alap. Aztán majd megszokják, uram bocsá megszeretik egymást.

Két ember akkor is egymásnak lehet rendelve, ha nem dúl közöttük valami eszement, nagy lángoló szerelem...

41. PöttyösPanka (válaszként erre: 38. - Channa*)
febr. 23. 15:50
Az sem. De akkor meg már minek ragaszkodni hozzá. Csak, hogy legyen valaki? Gondolom te sem voltál ennyire megalkuvó párválasztás terén.
40. 55Judit (válaszként erre: 37. - PöttyösPanka)
febr. 23. 14:53

Akinek csak a szerelem számít egy kapcsolatban, az nem hosszútávra tervez. A társ kifejezés ennél sokkal többet jelent. Jóban, rosszban, egészségben, betegségben... Hogy számítónak hangzik az hogy számítunk valamire a szerelmen kívül a társunktól, nem főben járó bűn. Tartsa fel a kezét, aki beéri hosszútávon ennyivel!

A kutyát és a gyereket sem említeném egy lapon. A szülő-gyerek kapcsolatban ha a szeretet él, kölcsönösen segíthetik egymást ha módjukban áll, a család sok más mellett erre is való. Míg egy kutyától erre senki nem számíthat.

Lerágott csont hogy ne ezért/azért vállaljon senki gyereket. Persze hogy nem ildomos! Főleg most, hogy nem élnek egy fedél alatt generációk és kell hogy mindenkinek munkahelye legyen. Viszont mindenkinek szíve joga eldönteni hogy miért vállal, és köze nincs hozzá senkinek. De azért valljuk be őszintén jólesik mindenkinek a családjától, párjától, a gyerekétől ha figyelmet, esetleg gondoskodást kap. Ennek oda-vissza működnie kell!

39. ~ Luna ~ (válaszként erre: 34. - Channa*)
febr. 23. 14:31
Nem mindenhol 10 perc 🤭
38. Channa* (válaszként erre: 37. - PöttyösPanka)
febr. 23. 14:28

"z sem éppen a szerelem definíciója. "

De az sem, hogy feltette ezt a kérdést...

37. PöttyösPanka (válaszként erre: 35. - 55Judit)
febr. 23. 14:12
Ezt az érvet szokták felhozni a gyerekvállalás mellett is :D Tudom, hogy a valóság kemény dolog, és tényleg fontos, hogy legyen, aki ápolja az embert. De azért ez egy kicsit számítóan hangzik, nem pedig úgy, mint egy szerelmi kapcsolat. Lentebb az is elhangzott, hogy majd rájön, ha nem talál mást. Hááát. Csak azért benne maradni egy kapcsolatban, mert esetleg nem talál másikat. Ez sem éppen a szerelem definíciója. De hát az érdekek fontos dolgok, mint tudjuk.
febr. 23. 14:07
Itt nincs olyan, hogy melyik oldalnak van igaza. Az is rendben van, ha valaki nem akar állatokat az ágyába, és az is rendben van, ha valaki szeret együtt aludni a kiskedvencével. Szerencsétlen eset, ha két ilyen ember próbál meg együtt aludni. Nyilván mérlegelni kell, és meg kell próbálni kompromisszumot kötni. De ha ez két ember közé áll, akkor ők nem egymásnak voltak rendelve. Megesik az ilyen.
febr. 23. 14:02
Könnyítek a döntéshozatalban. Ha megbetegednél és egy időre ágyhoz kötött leszel, ki segít el az orvoshoz? Ki váltja ki a receptedet? Ki ad egy pohár vizet, egy tányér ételt amíg gyengélkedsz? A kutya?
34. Channa* (válaszként erre: 32. - Fórumnyitó (anonim))
febr. 23. 13:33

Abban a 10 percben? Hát nem tudom...

Egyébként, nem tudom, hogy miért háborodtál fel annyira Amaunet hozzászólásán.

Te nyitottad a fórumot, te gondolkodsz azon, hogy a kutya vagy a partnered a fontosabb.

Azt gondolom, hogy neked a kutya, így dobd ki a párod, aztán majd később, amikor nem találsz mást, rájössz, hogy jól döntöttél e.

33. komor
febr. 23. 13:09

Mi a macsekkel voltunk így, önhatalmúlag beköltözött az ágyunkba éjszakára. Két napig tűrtük, majd a harmadik napon kitettük a szűrét. Csak a nappali, meg az egész ház lett az övé, kivéve a hálószobánkat. Nagyon rossz néven vette, hetekig durcáskodott, de mi nem omlottunk össze az alatt, hogy nem részesített figyelmével bennünket.

Ő unta meg hamarabb, már megint aranyos, hízeli cica.

32. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 28. - Amaunet)
febr. 23. 11:59
Jaj már ne túlozzunk! intim pillaanatokban természetesen NINCS ott a kutya.
31. ~ Luna ~ (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
febr. 22. 15:32

Ha kiteszed a kutyát az ágyból, komoly törést okozhatsz benne aminek maradandó következményei lehetnek.

8 év után ez már nem játék.

Kérlek, ne tedd, próbálj más megoldást találni.

30. Kacsahercegno (válaszként erre: 25. - Anyagi)
febr. 22. 10:11
Ultimátummal soha nem racionális semmit kérni. Ezt meg lehetett volna beszélni ismerkedéskor, odaköltözéskor, ez a "vagy én, vagy a kutya" egy nevetséges és gyerekes módja a dolgok intézésének. Ha FI pl. eddig ígérgette, hogy majd leszoktatja a kutyát, meg kizárja meg stb. és nem tette meg fél év alatt sem, akkor sem az ultimátum a módja. Felnőtt ember, látja mi a helyzet, költözzön el és legközelebb ismerkedjen olyannal, akinek nincs állata, vagy legalábbis nem alszik vele együtt.
29. Myra (válaszként erre: 2. - Fórumnyitó (anonim))
febr. 22. 10:01
Bocsáss meg, de tényleg nincs helye az ágyban a kutyának, a mienk is ott alszik mindig a helyén, ettől függetlenül nagyon szeretjük egymást, szokott ölben is tanyázni, de tudja hol a helye. Szintén tacsi.
28. Amaunet (válaszként erre: 27. - Sirga)
febr. 22. 09:05

Idős kutyáknál gyakran előfordul a vizeletvesztés. A rövid lábúak nagyon könnyel fel is fázhatnak. Sokkal intezívebben hullik a szőre. Romlik a foguk, amitől a lehelletük bűzös lehet.

Egyébként el nem tudom képzelni az intim pillanatokat, mikor a kutya is az ágyban van. Hogy tudnak ott egymásra figyelni? A kutya féltékennyé válhat vagy hiheti azt, hogy a gazdáját éppen támadás éri.

A kutya egy állat és mindent meg fog tenni a gazdájának amit kér tőle. Kis türelemmel és következetességel el fogja fogadni, hogy saját helyén aludjon.

[link]

Kérdés, hogy fi-nak mennyire fontos az emberi kapcsolat? Mennyire pótolja azt számára a kutya?

Ha ezt a partnert "kidobja", van-e következő a környezetében?

27. Sirga (válaszként erre: 8. - Timycat)
febr. 22. 08:17

Pontosan.

Másrészt eszembe jutna, hogy a tacsi már nem fiatal ... Vajon mennyi időt tölthet még Veled? Hogy fogadná, hogy a megszokott rutin így felborul? Egyfajta büntetésként élhetné meg, aminek még az okát sem érti.

Próbáld megbeszélni a pároddal! :)

26. semleges (válaszként erre: 25. - Anyagi)
febr. 22. 04:12
Semmi keresnivalója nincs a kutyának az ágyban.
25. Anyagi
febr. 21. 21:28

Elnézést, de itt mindenki megérti a kutyát és a gazdáját - de ki érti meg a férfit?

Azt go dolom, hogy amit kér, az teljesen racionális!

febr. 21. 19:24
Imádom az állatokat, főleg a kutyát és a cicát. Lakásban vannak, de az ágyba nem engedem őket. Egy tacskó kistestű, érzékeny a gerince, nem tesz jót neki, ha az ágyról leugrál, mert gondolom megteszi. Amennyiben a kérdés felmerül, hogy a kutya v. a párod, akkor szerintem neked nem fontos a párod.
1 2

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2026, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook