Új törvények...ötleteket kérek! (beszélgetés)
Hol van az már!
Az Állam rossz gazda.
Visszaállítanám a magánnyugdíjpénztár rendszert.
Másrészt viszont a nyugdíjasokat is el kell tartani.
Munkahely teremtést elősegítő intézkedéseket hoznék.
A nőknek az 55 helyett 63 év 183 nap a nyugdíjba vonulás ideje, tehát emeltek 8,5 évet; a férfiaknak 60 helyett 65. A kicsiket nem veszik fel bölcsődébe, óvodába, az iskolában ott vannak majdnem reggel 7-től este 5-ig, ahol vannak nagyszülők, nem tudnak vigyázni az unokákra, mert még nekik is dolgozniuk kell, vagy az idős és beteg hozzátartozókat nem tudják ellátni, sem megfizetni, mert a legtöbb esetben minimálbért hajlandók csak fizetni a munkáltatók. Munkahely pedig alig van. Az egyiket dolgoztatják látástól mikulásig, a másiknak pedig nincs megélhetése.
Lassan csak akkor lesz munkahely, ha kihal valaki, vagy ha van összeköttetése.
Nem a személys kontakt hiányával volt problémám, hanem a siralmas tudással... :(
Mind igaz, amit leírsz... de nem a csóróbbak tudás, rátermettség, tehetség, szorgalom stb. alapján esélyekhez juttatása lenne a jobb megoldás ahelyett, hogy lejjebb adjuk a színvonalat? És tedd a szívedre a kezed: hány olyan levelezös van, aki anyagi okok miatt levelezös, és hány olyan, aki azért levelezös, mert a pontjai csak arra voltak elegek... Megint nem a jelen levökre vonatkozik... :)
Persze, hogy nem könnyü!
Csak pontosan azért, mert nem könnyü munka mellett havonta néhány napba besüríteni mindent, a minöség rovására megy. Nem Bíborcsigáról van szó, már mondtam sokszor, de az átlag tudása sajnos elmarad a nappalitól... (Nem azért, mert butább, hanem mert munka mellett nem tudod benyalni a tudományt. És hozzáteszem: a tömeges diplomagyárban már senkinek nem lennék biztos a tudásában csak a papír alapján.) Gondoljatok már bele: ma Magyarországon levelezön képzik óvónök százait!!! Majd beküldöm a gyerekemet én is levelezön végezni az ovit.
De, csak hogy a jogászoknál maradjunk: ha egy levelezös joghallgató (aki, ugye, még nem jogász) fénymásol egy közjegyzönél, vagy egy ügyvédi irodában rohangál a cégbíróságra, vagy kávét föz a cég jogtanácsosának, akkor többet tanul(hat) egy nap alatt, mint a könyvek olvasásával. Ebben az esetben a levelezös joghallgató tudásával köszönöviszonyban sincs azon hallgatók tudása, akikröl az elözöekben írtam.
Tudom, hogy ez fikció, de számolja ki mindenki, hány jogi diplomát adnak át évente. A tizede elég lenne...
Hogyan lehetne megoldani,hogy ilyen legyen?
Az, mindenkinek jobb lenne.
Bár, amíg az állam többre becsült egy naplopó lúzert, akinek nem fűlik a munkához a foga, mint egy egész életén át adózó állampolgárát, akkor addig kétséges,hogy minden szempontból a bejelentett munka-e tényleg a legjobb. :(
Mármint, a nappalisok ennyi tudással nem mertek volna bemenni, pedig még arcról meg is volt a személyes kontakt?
Körülnéztem, ismerem a lehetőségeket, de ha csak nappali képzések lennének, akkor a csóróbbak nem indulnának egyenlő eséllyel, mert nekik havi normális és úgyahogy biztosabb fizura van szükségük, ehhez pedig teljes idős ( és bejelentett)munka a legbiztonságosabb...már, ha akar télikabátot és kaját is :))
Ismerek olyat, aki jónevű egyetemen nappalin végzett és olyan tátottszájú, hogy egy levelet nem tud megírni rendesen, míg más a levelezős papírjával elvezet kisujjból egy egész osztályt.
Lehet, hogy személy és hozzáállás függő. Vagy a suli nyegle, de, akkor nappalin is. :(
Na,meg nem járhat mindenki etilt egyetemre, mer akkor az ott végzettek kinek lennének a főnökei? :))))
Azt írtam, hogy
"Persze, ilyen munkahelyeket biztosítani kéne. :)"
Nem azt, hogy jut ilyen meló mindenkinek, hanem azt, hogy meg kellene teremteni a hátteret. Beleértve a jövedelem oldalát is.
Igazad van(tényleg ezt kihagytam )nagyon jól összefoglaltad a korkedvezményes nyugdíjról.Csatlakozom.Na azok az emberek miért nem mehetnek el,nekik miért csak a rendes ny.díjkorhatár van?Tudja valaki a választ.
Én sejtem:azért,mert már szegények jóval a nyugdíj előtt meghalnak és így nyugdíjat sem kell fizetni..
Ja meg visszacsökkenteném a nyugdíjkorhatárt hogy éljük is meg!
Nem mertem volna bemenni államvizsgázni a tudásukkal... Hozzáteszem: nekik sem kellett volna. (Hangsúlyozom, nem vonatkozik mindenkire, csak a nagy átlagra... ez a tapasztalatom, és a véleményem sajnos a késöbbi munkám során sem változott.)
Nem tudom, Te mikor jártál egyetemre, de nézz körül.... évente hány karon, hányféle képzésben ontják az egyetemek a diplomásokat. A minöség rovására megy.
Nem alapvetöen a levelezö oktatással van a problémám, hanem azzal, hogy milyen minöségü. Tisztelet a kivételnek.
Meg kellene szüntetni,a rengeteg alvállalkozási lehetőséget.Ugyanis a nagy pénzeket azok veszik le,akik azt sem tudják,hogy hol és mi az a munka,amiért nagyot kaszálnak,a ténylegesen munkát végzők meg baromira keveset keresnek,és még örülhetnek,ha megkapják a fizut!
Példa a Megyeri híd!
A korkedvezményes nyugdíj,pedig röhej!Azok miért nem mehetnek,akik a mínusz 20 fokban is,és a plusz 38-ban is 10-12 órát dolgoznak a szabadban,hetente 6 napot,semmi pénzért!Védőital,szabadság,táppénz,étkezési jegy ,üdülési csekk még hírből sem!!!!!!!!!!!!
Csatlakozom,sőt a rendőrök sem!A honvédelemnél oltári pazarlás folyik.A katonáink pedig ezért cserébe halálra unják magukat a m.helyen(most nem az Afganisztánban szolgálókról beszélek):Miért van az hogy egy kis továbbképzésért ranglétrán feljebb emelkedés jár+fizu emelés.Ha meg még mellesleg külföldön van a kiképzés akkor milliókat szakítanak.Fizetik a hitelüket ha lakást vesznek fel.Szolgálati lakás már csak nekik jár és még sorolhatnám..
Nem irigykedem csak igazságtalannak tartom az egészet.Minden m.hely stresszes manapság.Nálunk évek óta nincs fizu emelés,továbbképzésért fizetnem kell legtöbbért,mert ha nem megyek nem dolgozhatok.Diplomás bérem nem sokkal több a minimálbérnél:-((,de ezzel nem csak én vagyok így az országban tudom.
Családtámogatási rendszer megváltoztatása:a dolgozókat és az önhibájukon kívül m.nélkülieket akit akarnak és tesznek v.mit azért hogy dolgozhassanak támogatnám,hogy tudjanak gyermeket vállalni.
Az ingyenélő,munkakerülő, szoc. segélyből ,6 gyerek után járó csal.pótlékból élőktől elvenném a támogatást.Ja és nem engedném meg hogy ha örökbe fogadják egymás gyermekét-mert most ez is trendi bizonyos körökben-óriási pénzeket kaszáljanak le,csak egy kis családi pótlék esetleg mint mindenki másnak.
Kormányzati részen betiltanék minden luxusdolgot,ott is két kézzel szórják még a pénzt....
És van, akinek még ma, 13.-áig sem utalta át a MUnkaügy a Képzési támogatását... Hétfőn már 16.-a, és vajon mikor jön az a kevés pénz??
Én megkérdezném őket, hogy ők megkapták már a fizetésüket??
És már a biztosítótól is jött a telefonhívás ma, hogy miért nem fizettem be időben a díjat??
Mondom, mert még én sem kaptam meg a pénzem...
De ő már biztos igen...
Hát, azért én megnézném azt a lakástulajdonost vagy munkáltatót, akinek ha azt mondom, hogy ha nem tesszük hivatalossá a kapcsolatunk, akkor annak súlyos jogi következményei lesznek és úgy megijed ettől, hogy rögtön fizeti a lakó/alkalmazott után az adót, járulékokat. :)))
Vajon, ezt hogy lehetne megoldani?
Mert ilyenkor a bérlő, munkavállaló sok esetben ki van szolgáltatva. Kell a munka vagy lakás így? nem?na,akkor viszlát :)) (
Mi volt a levelezős hallgatókkal és mért volt velük az a helyzet?
Nálunk pld esély sem volt arra, hogy anyámék eltartsanak amíg én iskolába járok. A diákmunka meg "hol volt, hol nem volt", így erre nem lehetett építenem hajdan. :(
Persze tudom, hogy a gyakorlat máshogy néz ki...
:(
Ilyet érvényesen nem tehet.
Ha a használatodba ad egy ingatlant azzal, hogy te ott ideiglenesen lakjál, akkor nem köthet ki olyan, hogy te a jogszabályi kötelezettségednek ne tegyél eleget.
További ajánlott fórumok:
- Otthoncsinosító kreatív ötleteket kérek, vidám, meleg fészket szeretnék
- Epertermesztés - segítséget, ötleteket kérek
- Panel W-C mögötti falrészre kérek ötleteket
- Milyen sütiket lehet sütni őzgerinc formában? Ötleteket kérek...
- NORBI UPDATE: Vacsoraötleteket kérek, lehetőleg egyszerűt.
- Ötleteket kérek a karom szálkásításához!