Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Milyen sütiket lehet sütni őzgerinc formában? Ötleteket kérek... fórum

Milyen sütiket lehet sütni őzgerinc formában? Ötleteket kérek... (tudásbázis kérdés)


1 2
2017. nov. 11. 12:44
Nekem még nincs formám...valahogy kimaradt a használata, de igyekszem pótolni.Hánydb.ot érdemes venni, és milyet, simát, vagy csak a teflonos jó??
40. 9c8432d068 (válaszként erre: 39. - 5e48d37001)
2010. jan. 6. 11:09
Köszönöm a válaszodat.Annyira dícséred,hogy ki kell próbálnom.
39. 5e48d37001 (válaszként erre: 38. - 9c8432d068)
2010. jan. 6. 09:25
Igen,de Én megfeleztem a hozzávalókat mert csak 1 formám van és így is sikerült:) a tésztájához viszont beletettem a tojást csak nagyon kicsit választottam.
38. 9c8432d068 (válaszként erre: 37. - 5e48d37001)
2010. jan. 5. 18:45
Jól értelemezem a receptben,hogy ebből az adagból 2 őzgerinc sütővel lesz?
37. 5e48d37001 (válaszként erre: 15. - Pesmár)
2010. jan. 3. 17:50
megcsináltam!! És szenzációs lett,szép és finom.Komolyan sajnáltam odaadni a vendégeknek a gyönyörű sütit.KÖszi a túrórudi receptet:)
36. 9c8432d068 (válaszként erre: 35. - 9c8432d068)
2010. jan. 3. 17:35
álnni= állni :))
35. 9c8432d068 (válaszként erre: 33. - G1977g)
2010. jan. 3. 17:34
Nem kell az almát kicsavarni,ahogy levet engedett,úgy kell a többi hozzávalót beletenni.A leve miatt kell álnni hagyni a cukorban.
2010. jan. 3. 16:46
metereskalacs,puspok kenyer
33. g1977g (válaszként erre: 32. - 9c8432d068)
2010. jan. 3. 16:42
az almát ki kell csavarni miután levet engedett, vagy nem?
2010. jan. 3. 16:38

Máltai almakenyér



50 dkg alma

1 sütőpor

30 dkg liszt

1 evőkanál fahéj

5 dkg dió

(esetleg kevés mézessütemény fűszerkeverék is)

30 dkg kristálycukor

2 db tojás

1 teáskanál reszelt citromhéj

10 dkg mazsola

vaj, liszt a formák kikenéséhez



Az almának csak a magházát vágom ki, héjastól – káposztareszelőn – megreszelem.

Összekeverem a cukorral, fahéjjal, reszelt citromhéjjal, pici citromlével, mazsolával,

és legalább 4 órán keresztül állni hagyom (de állhat egy éjszakát is, ha előző este bekeverem,

másnap reggel sütöm).


Ezután adom hozzá a tojásokat, a sütőporral elkevert lisztet és a durvára vágott diót.

Elkeverem, és vajazott lisztezett őzgerincformában (ez a mennyiség 2 kisebbet tölt meg)

előmelegített sütőben, kis vagy közepes lángon 35-45 percig sütöm (sütőtől függ).


Az utolsó 10-15 percben jó letakarni alufóliával, mert megéghet a teteje. A mazsola felét

helyettesíthetjük aszalt gyümölccsel, pld. aszalt szilva jól illik hozzá.

Hűtőben sokáig elálló, finom sütemény, de jól tűri a mélyhűtést is, érdemes dupla mennyiségben sütni. Karácsonyra is remek.

31. jajaj
2010. jan. 3. 16:10
2009. dec. 29. 21:44
Én 5 tojásból csinálok piskótatésztát,amibe bele dobálok mazsolát,durvára darált diót,alma darabkákat,és csoki darabokat.Aki szereti az rakhat bele aszalt gyümölcsöt is.Jól kivajazott,lisztezett őzgerinc formába öntjük,és szép lassan megsütjük.Ha kihűlt rakhatunk rá csokimázat.Remélem ízleni fog.
29. szimba
2009. dec. 18. 18:32
ostyaszelet, sütni ezt sem kell
2009. dec. 18. 18:18
"méteres kalács"
27. gyniki
2009. aug. 2. 13:25
hangyaboly
2009. aug. 1. 11:11
gumitorta
2009. aug. 1. 07:07
A 22-es hsz-hoz hasonló a gesztenyés-mézes gyümölcs alagút. Vékony kakaós piskótát szabsz az őzgerincbe, megkened gesztenye krémmel. Megrakod gyümölccsel és mézzel ízesített zselatinnal feltöltöd, majd a tetejét is rászabod a piskótából. (Annak a belsejét is megkened gesztenye krémmel, hogy odatapadjon). Hűtőben hagyod megdermedni, majd kiborítod és kívül is átkened a gesztenyés krémmel. Díszítheted is. Szeletelés után egy nagyon mutatós és finom sütit kapsz.
24. pesmár (válaszként erre: 23. - Setna)
2009. máj. 15. 18:55
Ez nagyon jó ötlet,ílyet még nem csináltam,köszi,hogy leírtad!
23. Setna
2009. máj. 15. 18:25
Tejszínes alagút esetleg? Van vagy ezer féle... Sütsz egy piskótalapot, leszabod, belefekteted a fóliával bélelt formába, aztán jöhet tejszínes gesztenyekrém (ilyenkor gesztenyepüréből formált rúd jön középre), vagy tejszínes-joghurtos banánkrém (egész banánnal a közepén), vagy málnás, citromos, túrós... ami épp szimpatikus. Lefeded egy megfelelő méretű kisebb piskótalappal, ha megkötött, kiborítod, lehet porcukrozni, lecsokizni, stb.
2009. ápr. 25. 21:58

nem kell sütni, de isteni!

Tejszínt felversz habnak, porcukorral, jó keményre.

Ha kész, óvatosan belekeversz apróra vágott idénygyümölcsöt, pl.epret.

Az őzgerinc formát kibéleled folpackkal. Beleöntöd a masszát,tedd a fagyasztóba. Ha megfagyott,a legkönnyebben úgy tudod kiszedni,hogy a folpack kilógó végeinél kiemeled egyben a formából. Szeleteled, díszítheted tejszínhabbal, gyümölccsel, gyümölcsvelővel.

2009. ápr. 25. 12:47
Találtam én is sokféle őzgerincformás recepteket,a sütis naplómba megtaláljátok!
2009. ápr. 24. 07:48

Jó reggelt. Hoztam a receptet:

Egyensúly süti "őzgerincbe"

Hozzávalók:

4 db tojás

vaj

cukor

liszt

csokidarabok

Elkészítés:

A tojásokat megmosni és mérlegen lemérni. A tojás súlyával megegyező vajat, cukrot, lisztet kimérni.

A vajat habosra keverni, bele a tojások sárgáját, a cukrot és alaposan kikeverni. Belerakni a lisztet és végül óvatosan a tojások felvert habját. Vajazott, lisztezett 2 db őzgerinc formába rakni, összetört csokidarabokat belenyomkodni, a tészta tetejét elsimítani és lassan megsütni.


Többféle süti, kaja receptemet a naplómban nézhetitek meg.

19. Pné Veronika (válaszként erre: 6. - Ogree)
2009. ápr. 23. 21:58
Szia. Vannak ott hasonlóak, de a tuti mértékegységű formához való adagot holnap beírom. Most megyek, mert holnap hosszú napom lesz. Jó éjt nektek.
2009. ápr. 23. 20:44

Mindenféle kavart tésztás sütit lehet. :-)

Pl.kavart diós: 15 dkg cukrot 15 dkg vajjal elkavarunk, majd 15 dkg darált diót keverünk hozzá, 1 cs. vanillincukor, 1 citrom leve, héja, 4 ek. tej, 3 tojás fehérje felverve, kikent formában sütve. Krém a tetejére: 20 dkg cukor kikeverve 1 citrom levével, 3 tojás sárgájával.


Mandulás szelet

6 tojás habjába 15 dkg porcukrot keverünk,hozzáadunk 8 dkg langyiora olvasztott margarint. % dkg őrölt mandulát és 15 dkg lisztet teszünk hozzá. Beledobunk még 5 dkg hosszúkásra vágott mandulát, és kikent, kilisztezett formában sütjük lassú tűzön.


Kavart olcsó tészta

2 tojást 20 dkg cukrot, 5 dkg margarint 15 dkg akármilyen lekvárral jól elkeverünk, hozzáadunk 1 tk. szódabikarbónát, 30 dkg lisztet, és 2 dl szódavízzel simára keverjük. Kikent, lisztezett formában sütjük készre.


Van még... kell???

17. LiSku (válaszként erre: 3. - Ogree)
2009. ápr. 23. 20:42
amibe ilyen dió meg mazsola meg csoki van összedarabolva.
2009. ápr. 23. 20:21
vagy amit nem kell sütni,az a gyümölcsös túrós csemege,vagy joghurttorta
2009. ápr. 23. 19:50
én túrórudit szoktam benne sütni,nagyon finom,vagy kakaós sütit,bögrés mákosat,vagy diósat,banános kalácsot,na meg a pöttyös kekszet,csokis kekszszalámit.
14. ogree
2009. ápr. 23. 19:49
ha esetleg még valaki tud még recepteket akkor szívesen várom...
13. ogree (válaszként erre: 11. - Méregkeverő)
2009. ápr. 23. 19:09
ezt már én is megcsináltam!:-) nagyon fini tényleg...
12. ogree (válaszként erre: 10. - Zebracsikó)
2009. ápr. 23. 19:09
köszi ezt megnézem!
1 2

Minden jog fenntartva © 2005-2018, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Sitemap | Facebook