Új recept felírási módi, recept a felhőbe? (beszélgetés)
Elvileg már meghatalmazással lehetne kiváltani, de nincs még meghatalmazás 😅
Vannak betegségei a rendszernek
eddig sem ültem.telefonáltam,aztán mikor nem volt rendelés,akkor mentem a receptért.igaz,hogy a szakrendelőben pár órát ücsörögtem.
Az a baj vele, hogy a meghatalmazást nem fogadják el, így ha ezt a formát választom, akkor a férjem és én is járkálhatunk a patikába...
Még a mai napig nem mindenki használja, pedig elvileg kötelező. Lehet, hogy a te HO-d se
Ja, hogy azért kell telefonálni?
El vagyok ám képedve, hogy én erről semmit se tudok, egy árva szóval sem tájékoztatott a háziorvosom, vagy azt se mondta, hol nézzék utána. Igaz, beteg se szoktam lenni, 2 vérnyomáscsökkentőt szedek évek óta.
Na legközelebb ha megyek, rákérdezek.
Kb lerövidítve ennyi😂
Mi használjuk a rendszert. Beteg telefonál, megírom, fellövöm a térbe.
Köszönöm nektek a tájékoztatást! Kezdem érteni :)
Akkor ez azt jelenti, hogy ha jó lesz a rendszer, akkor nem kell többet a háziorvosnál ücsörögni órákat a taknyos betegek között, a havi receptekre várva? Hát szerintem ez óriási dolog!
A szakrendelőbe fél év múlva megint elmégy, és újra meghosszabbítja a felírási jogot. Nekem ezt személyesen kell elvinnem a háziorvoshoz, és 1 évre adja ki a reumatológus.
A "felhő" tulajdonképpen az, hogy beírja a számítógépbe, amit a TAJ-számod alapján lát a patikus.
Amikor íratsz receptet a háziorvossal, nem árt a naptárba beírnod, így tudod, hogy onnan 3 hónapig van gyógyszered.
Ugyan úgy, csak már nem kapsz papírt a kezedbe. Bebattyogsz a patikába, odaadod a taj kártyád és a személyid, majd megkapod a gyógyszered. Ez már több, mint egy éve működik, ha jó éppen a rendszer. Elvileg most január 1-től már nincs recept, de mégis van, mert még mindig nem sikerült stabil, megbízható rendszert összehozni
ha szakorvoshoz fél évente kell menni.megkérdezi,hogy vagyok,mondom jól,kiállítja a papírt.a háziorvos meg fölírja.
Bemész a patikában, szólsz, hogy a receptjeidet akarod kiváltani, odaadod a táj kártyád, és ennyi. A megbízás nem tudom hogy működik.
Köszönöm a választ!
Ebből csak annyit értek, hogy még fél évig kaphatok receptet. Utána hogy lesz gyógyszerem?
(Bocsi, de én csak szájbarágósan értem ... 🤔)
álomfelhő.egy a sok hülyeség közül,ami nem működik.
Elvileg január 1-től megszűnt a recept, de gyakorlatban ez nem így van. Működne a dolog, ha zökkenőmentesen működne az E rendszer. Június 30-ig még köteles adni az orvos receptet, ha kéred, mivel a meghatalmazás( önrendelkezési nyilatkozat ) még nem elerhető szolgáltatás a Kormanyablakoknál.
Lehet, hogy ő se tudja, mint én, hogy mi az a "felhő".
Én azt se tudom, mi az a felhő. 😕 Egy virtuális képzeletbeli hely, képzeletbeli recepttel?
Még 6 hónapig kötelessége adni receptet, ha kéred. (Ebben dolgozom, tuti infó)
Ha csak a felhőben van, te válthatod ki. Én hétfőn jártam be Debrecent, kormányablakban nem is hallottak ilyen meghatalmazásról.
Ki kell, hogy nyomtassák, talán 90 napig őrzik, hacsak nem közölted, hogy nem mégy érte.
Csatlakozom Andi6020-hoz, igen kötelessége receptet is adni, ha azt kértek. Ha nem akkor meghatalmazással hozzátartozó, vagy akit megbízol kiválthatja, és bárhol az országban, pont az a lényeg, hogy ha pl. elutazol nem kell gyógyszert csomagolnod, kiváltod, ahol éppen vagy. A Személyiigazolványod, TAJ kártyád kell hozzá. Ők látják mit írt fel az orvos a számodra.
Amúgy meg ha kéred, ki kell hogy nyomtassák.
Te, vagy meghatalmazottad.
Sziasztok! Ismerősömmel szoktam a gyógyszereim felíratni, de ma azt mondta, hogy a felhőbe küldték a receptjeim, már nem nyomtatják ki.
Hogy van ez? Így csak én tudom kiváltani? Van valakinek tapasztalata ezzel?
További ajánlott fórumok: