Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Töltött káposzta ... és egyebek fórum

Töltött káposzta ... és egyebek (beszélgetés)


❮❮ ... 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 ... ❯❯
998. 7454c77428 (válaszként erre: 997. - Fórumnyitó (anonim))
2021. máj. 7. 19:07
nekem is büntetés lenne,az anyám szokott ilyeneket sütni.a számba nem vettem.
997. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 996. - Guruljka)
2021. máj. 7. 18:44

Mindegy Guruljka!

Lehet, hogy szó volt erről is, de az biztos, hogy az én fejemben meg sem fordul, hogy ilyen édes-habos sütiket csináljak, és vásároljak hozzá bármit is. Nekem az ilyesmiből még ha ráéhezek is 2-3 havonta, elegendő 1-2 szeletet megvenni az üzletben. Nem fogok ilyesmivel bajlódni. Abszolút nem vagyok édes szájú. Szerencsére.

996. Guruljka (válaszként erre: 995. - Guruljka)
2021. máj. 7. 18:00

Ez volt az:

[link]

995. Guruljka (válaszként erre: 994. - Fórumnyitó (anonim))
2021. máj. 7. 17:57

Nehogy úgy járj, mint én a múltkor.

Mire lett babapiskóta, elfelejtettem, mire kell.

Mire a babapiskóta elfogyott, megtaláltam, mit akartam kipróbálni.

994. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 993. - Guruljka)
2021. máj. 7. 15:00
Ahhhaaa! Ügyes! Köszi! :))
993. Guruljka (válaszként erre: 992. - Fórumnyitó (anonim))
2021. máj. 7. 13:54

A recept végén ott a jegyzet:

"én ezt az alapreceptet variálni szoktam, ha túrós pogácsára kapok "megrendelést" a fiamtól. Ilyenkor kevesebb tejjel állítom össze a tésztát, mert a kb. 0,25 kg túrótól egyébként túl lágy, (kezelhetetlen) lenne a tészta."

992. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 991. - Guruljka)
2021. máj. 7. 13:41
Azt a pogácsát anno kiírtam magamnak, abban nincs túró. Majd még átfutom Anyagi/Ági receptjeit, hozzászólásait, esetleg ő mondhatott valamit. Ha nem találok semmit, akkor lesz belőle újragondolt túrógombóc. Régen nem ettem. :))
991. Guruljka (válaszként erre: 987. - Fórumnyitó (anonim))
2021. máj. 7. 11:57
Nem Csemár pogácsája volt az, a túrós változatban?
990. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 989. - 7454c77428)
2021. máj. 7. 10:07
Köszi a receptet. Jól hangzik!
989. 7454c77428 (válaszként erre: 987. - Fórumnyitó (anonim))
2021. máj. 7. 09:30
a túros ribizlis,bár meggyel,akármivel jó.a tészta 20 deka liszt,15 deka vaj, 1 tojássárgája.csipet só, sóher húgom margarinnal kéri,fél cs sütőpor,5 deka cukor.annyi tejföl,hogy könnyen gyúrható legyen.a töltelék,egy túró,két vaníliás cukor, 2 kanál pudingpor,10 deka cukor,kevés tejföl.meg két tojás,a fehérjét fölverni,a tésztát elosztani,egyharmadát a mélyhűtőbe tenni,a végén ráreszelni.a sütőmben kb 1 óra.
2021. máj. 7. 09:24

Böngésztem a net-en, találtam egy cikket, mely szerint nem mindegy, milyen sorrendben rakjuk a feltételeket a pizzára. Van benne valami.

[link]

987. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 986. - 7454c77428)
2021. máj. 7. 09:10

A túrós!

Az elmúlt napokban beszéltünk, valaki mondott valami túrós kaját. Akkor gondoltam arra, hogy én is kipróbálnám. Most voltam a boltba, hoztam túrót, és azóta is jár az agyam, hogy mihez is???

Valakinek esetleg eszébe jut valami túrós, amiről a napokban, hetekben szó volt? :))

986. 7454c77428 (válaszként erre: 973. - Guruljka)
2021. máj. 7. 08:42
jó pár éve már hogy volt az öcsém születésnapja.sültes tálakat rendelt,volt rajta rántott karfiol,rántott hagyma.meg a legfinomabb a torta,pedig én aztán nem szeretem.valami tejszínes,túrós.
985. 7454c77428 (válaszként erre: 976. - Tuttuka)
2021. máj. 7. 08:34
én mindent szerettem,még a finomfőzeléket is.a kedvencem a Teleki menzáján készített tojásos nokedli volt,jól lepirítva,édes salátával.pedig a cukrot általában utálom.
984. 7454c77428 (válaszként erre: 982. - Fórumnyitó (anonim))
2021. máj. 7. 08:31
szintén.
2021. máj. 7. 06:28

Szervusztok, szép napot mindenkinek!

Ma már valóban le kell mennem vásárolni, bár az idő még mindig nem az igazi. Majd lesz ez még jobb is.

982. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 976. - Tuttuka)
2021. máj. 7. 06:26
A paradicsomos cuccokba én is rakok egy gondolatnyi cukrot, de nem a rántásba. A rántásba cukrot: még sohasem hallottam. Érdekes lehet. :)
981. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 973. - Guruljka)
2021. máj. 7. 06:23
Ahogy írod! Egyrészt a víz mennyisége, másrészt én sohasem szerettem péppé-főzve a sárgaborsót, ahogyan életemben meg nem kóstolnék egy ilyen ma divatos "püré-levest". Anno én még úgy tanultam, hogy a kisbabáknak és a fogatlan öregeknek pürésítjük a főtt ételt... szerencsére nekem még nincs rá szükségem. A sárgaborsó levest (főzeléket) is még tudom, és szeretem megrágni. Erre mondjuk: ahány ház, annyi szokás. :))
980. Guruljka (válaszként erre: 977. - Tuttuka)
2021. máj. 6. 22:50
De aranyos, ha ilyen néni van a konyhán!
979. Guruljka (válaszként erre: 976. - Tuttuka)
2021. máj. 6. 22:50
Én is édeskésen szeretem, és nagyon rég nem ettem már!
978. Guruljka (válaszként erre: 975. - Tuttuka)
2021. máj. 6. 22:49
A sárga lencsét jobban kedvelem, az megtartja azt a szép arany színét.
977. tuttuka
2021. máj. 6. 20:59
Nálunk volt egy idős szakácsnéni, nagyon finomakat főzött és sütött. A kórházban, ahol dolgoztam, nagyon kevesen panaszkodtak a kosztra, betegek és dolgozók egyaránt. A legenda szerint a havi egyszeri nagy lekváros fánk tésztáját mindig saját maga dagasztotta. Kelt tészta, túrós batyú, bukta, csiga is gyakran volt. Nekem a nagyanyám főztjét jutatta mindig eszembe.
976. tuttuka
2021. máj. 6. 20:47
Ha már az üzemi konyhák is szóba kerültek, elmesélem, hogy a nagyobbik lányom évekig nem ette meg az ék paradicsomos káposztámat, mert túl natúrnak tartotta. Aztán egy műtét után a kórházban az volt az ebéd és meg repetát is kért. A titok az édesebb és sűrűbb rántás volt. Azóta én is így csinálom, pedig nem vagyok rántás párti
975. tuttuka
2021. máj. 6. 20:25

Egész télen nem csináltam sárgaborsót, most fogok. Köszi az ötletet!

Hasonló a vöröslencse is, igen hamar fő és remekül sűrít az is

974. Guruljka (válaszként erre: 971. - Tuttuka)
2021. máj. 6. 18:40

Én nem használok merülőmixtert, elég, amennyire szétfő.

Forró sós vízben kezdem a főzést, fél óra alatt megfő.

Vannak, akik direkt kevés vízben készítik, aztán meg beletörik a fakanál. Sosem értettem, miért kell így főzni.


Én azért általában képes vagyok felverni a tojáshabot, de most nem sikerült. Nem baj, nem vizsgára készült, és csak két tojás volt...

973. Guruljka (válaszként erre: 971. - Tuttuka)
2021. máj. 6. 18:37

Nem tudsz ebben vitázni, mert e keményítőbe azért beleszól a víz mennyisége is.

Lehet annyi vízbe tenni azt a sárgaborsót, hogy ne "kötözködjön".

Sült hagymakarikát még mindig nem ettem, sőt meg sem ígérem, hogy fogok, de a sárgaborsóból üresen is jóízűen megettem egy jó adagot.

Olyan jól sikerült, hogy a cicák is kértek belőle. Meg is ették, amit a táljukba tettem.

972. tuttuka (válaszként erre: 969. - Guruljka)
2021. máj. 6. 18:36
Nekem nagyon tetszik. Hasonló tényleg az én diós kekszemhez. A tojáshab nekem se a kedvencem!
971. tuttuka (válaszként erre: 970. - Fórumnyitó (anonim))
2021. máj. 6. 18:33
Nem akarok vitázni , de nekem a jól megfőtt sárgaborsó magában is beleköt a lábosba. Ha még a merülőmixert is bevetem, akkor pláne. A sárgaborsó liszt magában sűrítő hatású, hasonlóan működik mint a burgonya vagy kukorica keményítő. Én imádom bárhogy készült, sült hagymakarika feltétként maga a csúcs!
970. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 969. - Guruljka)
2021. máj. 6. 16:04

Csak az üzemi konyhákon, menzákon főzött sárgaborsó köt bele a lábasba, mivel a rengeteg lisztes rántás, amivel gyakorlatilag a mennyiséget is tudják növelni.


Keksznek? Egy csésze kávé, vagy tea mellé reggelinek, vacsorának tökéletes lehet, de csak úgy símán napközbeni rágcsának is. Azt szoktam mondani, hogy a lenyelt kaja nem beszéli ki, milyen volt a kinézete, mielőtt megettük. Csak az íze legyen jó. :))

969. Guruljka (válaszként erre: 968. - Fórumnyitó (anonim))
2021. máj. 6. 15:54

Igen, de egyik sem rossz.

Az enyém hígas, inkább sűrű leves. Soha nem olyan lábasba belekövült állagú.


Sajnálom azt a diós-habos sütit, pedig olyan jó trökköt találtam ki: a tepsit a főzőlapra téve, egész kis fokozatra kapcsolva lágyítottam meg a tésztába való zsiratékot, a tepsit úgyis kenni kellett volna. A fölösleget a tésztába öntöttem, és a tepsi is kikenődött.

Mire rájöttem, hogy a habot nem sikerül felvernem, addigra túlsült a tésztalap. Hát mindegy, ráöntöttem a diós csurgós habot, de legalább a lekváros kenést is kifelejtettem belőle. Így a tészta nem lett kókemény, beszívta a habos lét. A dió meg rásült. Keksznek tényleg elmegy.

❮❮ ... 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook