Töltött káposzta ... és egyebek (beszélgetés)
Mindegy Guruljka!
Lehet, hogy szó volt erről is, de az biztos, hogy az én fejemben meg sem fordul, hogy ilyen édes-habos sütiket csináljak, és vásároljak hozzá bármit is. Nekem az ilyesmiből még ha ráéhezek is 2-3 havonta, elegendő 1-2 szeletet megvenni az üzletben. Nem fogok ilyesmivel bajlódni. Abszolút nem vagyok édes szájú. Szerencsére.
Ez volt az:
Nehogy úgy járj, mint én a múltkor.
Mire lett babapiskóta, elfelejtettem, mire kell.
Mire a babapiskóta elfogyott, megtaláltam, mit akartam kipróbálni.
A recept végén ott a jegyzet:
"én ezt az alapreceptet variálni szoktam, ha túrós pogácsára kapok "megrendelést" a fiamtól. Ilyenkor kevesebb tejjel állítom össze a tésztát, mert a kb. 0,25 kg túrótól egyébként túl lágy, (kezelhetetlen) lenne a tészta."
Böngésztem a net-en, találtam egy cikket, mely szerint nem mindegy, milyen sorrendben rakjuk a feltételeket a pizzára. Van benne valami.
A túrós!
Az elmúlt napokban beszéltünk, valaki mondott valami túrós kaját. Akkor gondoltam arra, hogy én is kipróbálnám. Most voltam a boltba, hoztam túrót, és azóta is jár az agyam, hogy mihez is???
Valakinek esetleg eszébe jut valami túrós, amiről a napokban, hetekben szó volt? :))
Szervusztok, szép napot mindenkinek!
Ma már valóban le kell mennem vásárolni, bár az idő még mindig nem az igazi. Majd lesz ez még jobb is.
Egész télen nem csináltam sárgaborsót, most fogok. Köszi az ötletet!
Hasonló a vöröslencse is, igen hamar fő és remekül sűrít az is
Én nem használok merülőmixtert, elég, amennyire szétfő.
Forró sós vízben kezdem a főzést, fél óra alatt megfő.
Vannak, akik direkt kevés vízben készítik, aztán meg beletörik a fakanál. Sosem értettem, miért kell így főzni.
Én azért általában képes vagyok felverni a tojáshabot, de most nem sikerült. Nem baj, nem vizsgára készült, és csak két tojás volt...
Nem tudsz ebben vitázni, mert e keményítőbe azért beleszól a víz mennyisége is.
Lehet annyi vízbe tenni azt a sárgaborsót, hogy ne "kötözködjön".
Sült hagymakarikát még mindig nem ettem, sőt meg sem ígérem, hogy fogok, de a sárgaborsóból üresen is jóízűen megettem egy jó adagot.
Olyan jól sikerült, hogy a cicák is kértek belőle. Meg is ették, amit a táljukba tettem.
Csak az üzemi konyhákon, menzákon főzött sárgaborsó köt bele a lábasba, mivel a rengeteg lisztes rántás, amivel gyakorlatilag a mennyiséget is tudják növelni.
Keksznek? Egy csésze kávé, vagy tea mellé reggelinek, vacsorának tökéletes lehet, de csak úgy símán napközbeni rágcsának is. Azt szoktam mondani, hogy a lenyelt kaja nem beszéli ki, milyen volt a kinézete, mielőtt megettük. Csak az íze legyen jó. :))
Igen, de egyik sem rossz.
Az enyém hígas, inkább sűrű leves. Soha nem olyan lábasba belekövült állagú.
Sajnálom azt a diós-habos sütit, pedig olyan jó trökköt találtam ki: a tepsit a főzőlapra téve, egész kis fokozatra kapcsolva lágyítottam meg a tésztába való zsiratékot, a tepsit úgyis kenni kellett volna. A fölösleget a tésztába öntöttem, és a tepsi is kikenődött.
Mire rájöttem, hogy a habot nem sikerül felvernem, addigra túlsült a tésztalap. Hát mindegy, ráöntöttem a diós csurgós habot, de legalább a lekváros kenést is kifelejtettem belőle. Így a tészta nem lett kókemény, beszívta a habos lét. A dió meg rásült. Keksznek tényleg elmegy.
További ajánlott fórumok:
- Hogyan kell töltött káposztát készíteni?
- Mitől kemény a töltött káposzta gombóc? Egy kiló húshoz két tojás. Van valami tippetek?
- Hogy készítitek a töltött káposztát?
- Felmelegített töltött káposzta, de mégsem jó
- A 4 napos töltött káposztát bepaníroztam és forró olajban...
- Töltött káposztát hogyan készítitek?