Ti mit tennétek, ha hirtelen egyik napról a másikra utcára kerülnétek? (beszélgetés)
Neeeem. Nagyon nem így van ahogy felvázolod.
Mindenki jól nézze meg kivel házasodik, milyen virágot szakít, mert azt kell szagolni. A házastársaknak jogaik és kötelezettségeik vannak egymással szemben és iránt.
Nem lehet csak úgy nulláról utcára tenni senkit, egy nemfizető bérlőt sem, nemhogy a saját házastársat, totál függetlenül a vagyoni viszonyoktól.
És akkor még tartási kötelezettségről szó sem esett.
Le kellene százalékoltatni magát, persze, ha tényleg van gondja, mert ott tudnának neki a képességeinek megfelelő munkát ajánlani.
Valamint a szoc.munkások a szállókon is segítenek, ha tudják, hogy segítségük táptalajba kerül.
Akinek az élete jelenleg szánalmas, az a szerencsétlen, akinek nincs hova menni.
Keresse meg a Vöröskereszt férfiszállóját, örökké nem élhet ott sem, de aránylag emberi körülmények vannak. Van a Magyar Máltai Szeretetszolgálat is, illetve a Thököly úti Hajléktalan szálló is, ott lakcímet is biztosítanak, hogy legyen bejelentett lakcíme a munkavállaláshoz.
Tisztában vagyok vele, de az is szemét dolog számomra az, hogy nem a hitelt törleszti az adós, nem is felezik, hogy fele hitel, fele adósság, hanem majd a kamat után törleszthetik az adósságot, kútba dobálják a pénzt.
Tudom, a törvény, az törvény be kell tartani, de attól lehet igazságtalan.
Kedves közönség.
A téma lezárva.
Nem azt írta, hogy legyél öngyilkos. Ilyet nem is írhatott, hiszen nem rólad szól a sztori, hanem egy harmadik személyről, ugye?
A kérdésedre, hogy mi tennétek, ő azt válaszolta, hogy ő öngyilkos lenne.
Az, hogy a fórum ilyen irányba fordult, a te műved is. Még mindig nem válaszoltál arra, hogy emberünknek van-e tulajdonrésze. Mert más tanács adható abban a helyzetben, ha igen, és más, ha nem.
Azért a fogyatékos meg amit te írsz között van különbség szerintem. Nyilván a fogyatékosoktól nem várja el senki, hogy dolgozzanak, de mondjuk aki házasodni tud meg családot alapítani, annak nem árt, ha van esetleg munkája, némi megtakarítása, ha mentális problémái vannak, kezelteti magát stb... Abban teljesen egyet értek, hogy sokan élnek úgy magyarországon is, hogy bármikor egy pillanat alatt utcára kerülhetnek, és hogy kb. semmilyen segítség nincs ilyen esetben. Ráadásul tipikusan olyasmi ami sok embernél a "velem úgysem történhet meg" kategória.
De ez megint egy olyan fórum lett, ahol az emberek beszélgetnek a témáról, aztán néha benézhetsz leoltani mindenkit, hogy milyen hülye itt mindenki, hiszen nem tudunk megalapozott véleményt és tanácsot adni valamiben, amiről nem tudunk semmit.
Egyszer egy barom belem jott a korforgalomban, es kiabalt a rendorokkel a jobbkez-szabalyrol XD
Valakinek mindig igaza van.
További ajánlott fórumok:
- Egyik napról a másikra 16 év után elhagyott a párom úgy, hogy a 3. babát várom, akit ő szeretett volna...
- Hogyan érintene téged - háztartásodat - ha egyik napról a másikra egyszercsak nem kapnád meg a fizetésedet? (Ha gyesen vagy akkor a párod)
- Van köztetek, aki egyik napról a másikra él?
- Vega lettem? Egyik napról a másikra rájöttem a húst nem szeretem!
- 22 hetes terhes vagyok. Egyik napról a másikra "lebénult" az arcom bal fele. A doki szerint nincs gyulladás, lehet "csak" huzatot kaptam?
- Puli kutyánál mi okozhat hirtelen vakságot? Egyik napról a másikra kifehéredett a szeme közepe.