Ti mit tennétek, ha hirtelen egyik napról a másikra utcára kerülnétek? (beszélgetés)
A rendorseg meg az ugyvedek is rosszul tudtak mindent, de a te helikoptered jol keveri a szart a fejedben.
OK.
Ami nem ol meg...
...azt legkozelebb megeszem :D
Ez a "probald csak meg!" esete.
Demokraciaban, jogallamban elunk, nem a feudalizmusban.
Egy kutyat vagy macskat is illegalis a szabadban kitenni.
Sajnos eleget tudok sajat tapasztalatbol is.
Engem is errol kerdeztek bantalmazottkent, hogy van-e hova menni mire masnap a fogdabol hazajon az ex, mert birosagi hatarozat nelkul nem tehetnek ki a renodorok sem senkit.
Nincs mindenkinek eleg bogar-mentes szallas csettintesre. Ezt azert kerdezik, mert a lehetosegekhet merten biztonsagban kell tudni a sertettet. A lehetosegek meg altalaban korlatozottak.
Ha ilyen veresre sikerult minden, akkor a felpereslek lehetoleg lesz agya a valokeresethez, es nem vet ra jo fenyt, ha nem tartotta a torvenyt.
De ez nem igy szokott kezdodni, meg ha egy hirtelen bekattant skizofren is.
Ha az utobbi, akkor nyilvan van korelozmeny, akar a mento is kijon a rendorokkel, es elviszik.
Az ilyen hiretelen, onkenyesen kiteszemmel az ember megutheti a sajat bokajat meg akkor is, ha nem hazasok. Hazassag eseten meg bonyolitja a sajat peret. Pedig szerintem egy problemas embertol jobb mielobb szabadulni.
"Nem tudjuk, hogy milyen okból tette ki a nő az utcára."
Azért nem kell kebelre ölelni sem.
Volt egy ismerősöm, kiment a rendőrség, gyerek is veszélyben volt.
Az volt a kérdésük, van valahol meghúzniuk magukat? Menjenek el a lakásból, az a család annyit szenvedett egy alkoholista, agyilag beteg ember miatt, hogy nekem mindig ez lebeg a szemem előtt, hogy mennyit kell egy családnak szenvedni egy elmeháborodott, alkesz miatt?
A nő fogta a gyerekét és külföldön keresett menedéket, ennyit a rendőrségi segítségről.
Van amikor bejön, van amikor nem. Havonta hány nőt is öl meg a társa? Miért kell ezt megvárni?
És tudom vannak szemét kihasználós picák is, akik földönfutóvá teszik a pasast, de valamiért itt nem azt érzem, aki most akar majd munkát keresn, addig gondolom élősködött.
Ne sarkítsál már! Nem volt szó semmi késsel kergetésről!
Nem tudjuk, hogy milyen okból tette ki a nő az utcára. Azt sem, hogy van e tulajdona az ingatlanban. Lakhatási joga viszont van. És ezt nem korlátozhatja a feleség.
Azt is el tudom képzelni - ha már a találgatásnál tartunk -, hogy az ingatlan 1/1 a férjé, az asszonyka pedig kihasználva a mentális és akaratgyengeségét így gondolta megszerezni azt. Felcsináltatta, majd elvetette magát, most pedig megpróbálja kitúrni onnan. Ilyet is láttunk már, ugye?
Nem. Nekem az jön le, hogy egyik félnek sincs joga a másikat kitenni a közös otthonukból, míg arról nincs bírósági döntés.
És tök mindegy, hogy hogyaan viselkedik bármelyik fél.
Eleg annyi, hogy az a lakhelye. Csak sokan nem tudjak ezt, vagy nem mernek lepni.
Miert ne a felesegnek kellene bajlodni? A hazassag egy hivatalos megallapodas. En nem mondom, hogy ez nem szul neha igazsagtalan felallast, de abbol indulunk ki, hogy ket felnott jogai tudataban ment bele a helyzetbe.
Nem írta a FI, hogy a pasinak is van köze az ingatlanhoz, csak ki lett dobva.
Neked az jön át mindenáron bajlódjon vele a felesége, nekem meg az, hogy kínlódjon vele a családja, a kedves ismerőse. Gondolom, ha jogtalanul tették volna ki, akkor már a kedves ismerős intézkedett volna, hogy álljon meg a fáklyás.....
Vagy kérjenek itt segítséget, hátha befogadja valaki, anyagilag támogatja, netán a nevére veszi.
Ebben a helyzetben nincs általános megközelítés. A kérdés nagyon is releváns: honnan dobta ki? Közös ingatlanból nem lehet.
Hogy beszélnéd ki? Azt sem tudjuk, te ki vagy, őt pláne nem ismerjük.
Se barát, se rokon, aki befogadná?
Ezt csak te tudhatod mi történik, ne pattogj!! Mi a fenének írtál ki fórumot, ha információt nem adsz hozzá?
Az más, ha te vagy a pszichésen beteg férfi, akkor fájhat a feltételezés, de attól még lehet akár igaz is.
Egyre tobb a bevandorlo mindenhol. Ha a szallok szinvonalat tartani akarjak, a helyek erosen limitaltak. Milyen eselye lehet annak, aki azt sem tudja elmakogni, hogy miert van ott, es nem tudjak megbeszelni, milyen segitsegre szamithat milyen idotavra. Gondolom, nem az a celja a hajlektalan szalloknak, hogy orok eletre ingyen panziot tartsanak fent (a kulfoldi) lehutoknek.
Ez a bogar dolog meg abszolut nonszensz. A szabadban tobb bogarral kellene egyutt tolteni az idot ragcsalokkal es koborkutyakkal, ott szelvedett hely es futes sincs, meg bekotot viz.
A történetet nem ismerve, lehet nem volt véletlen a kipaterolása, csak feltételezés, lehet a nő dolgozott, ez meg heréskedett otthon, nem vett igénybe szándékosan orvosi segítségért, amíg a család pihent volna az meg duhajkodott.
Rengeteg ilyen eset is van.
Gondolom nem is akart dolgozni, ha akart volna, akkor nem most kapkod, hogy munkája legyem.
Az akkori riportokban sem volt állásuk a hajléktalanoknak, koldulásból, kerestek többet, mint aki itthon látástól-mikulásig dolgozott.
A szálló kulturált, tiszta volt.
További ajánlott fórumok:
- Egyik napról a másikra 16 év után elhagyott a párom úgy, hogy a 3. babát várom, akit ő szeretett volna...
- Hogyan érintene téged - háztartásodat - ha egyik napról a másikra egyszercsak nem kapnád meg a fizetésedet? (Ha gyesen vagy akkor a párod)
- Van köztetek, aki egyik napról a másikra él?
- Vega lettem? Egyik napról a másikra rájöttem a húst nem szeretem!
- 22 hetes terhes vagyok. Egyik napról a másikra "lebénult" az arcom bal fele. A doki szerint nincs gyulladás, lehet "csak" huzatot kaptam?
- Puli kutyánál mi okozhat hirtelen vakságot? Egyik napról a másikra kifehéredett a szeme közepe.