Terhesvitamin - de melyik? (beszélgetés)
Szia!
Nekem ugyan még nincs babám,de én is szedtem vitamint.Én a Hipp Natalt ittam,mert az 100% gyümi,semmi felesleges nincs benne (állagjavító,szintetikus anyag,stb),és kipróbáltam az elevitet is.na,attól székrekedésem lett.Én van,h napi 2szer is megyek wc-re,de az elevittől volt,h egyszer sem tudtam.Szóval nálam ez kilőve.A legdrágább amúgy a Femibion,sokan erre esküsznek.Én talán ezt választom majd,ha pozit tesztelek-felváltva a Hipp Natallal.Addig meg marad a folsav és még van pár db Elevitem,amit pár nap különbséggel szedek be.
(ha végképp nem tudsz dönteni,akkor talán az ár alapján könnyebb lesz):-)
Értem én csajszi!!!
Bízok benne nektek is összejön,mert olyan kis tündi-bündi csajnak tünsz nekem így éteren keresztül.Mindenképpen megérdemelnéd,hogy végre babázzál,de fogsz is én nagyon szorítok neked és tündéri anyucika leszel,abban így látatlanba is biztos vagyok.
Szép napot mindenkinek!!!
Szia én a Folsavat ajánlom a próbálkozás idejére és majd ha sikerül a baba akkor terhes vitamin én Femibont szedek majd és én így fogom majd csinálni:)
Mink is most kezdünk újra élesben próbálkozni:)Sok sikert és mielőbbi babásodást kívánok:))
Sziasztok!!!
Köszönöm a válaszokat és a tanácsokat,meg is fogadom.Nekem is mindíg mondja párom,hogy majd ha nem muszáj felejtsem el ezeket a dolgokat,inkább gyümölcs,zöldség.
Ha nekem szólt a kérdés,én decembernél hamarabb semmiképpen nem szeretnék terhes lenni,viszont jövő március áprilisra már igen.
Ha hamarabb sikerül se esek kétségbe,alapok jók,ha később már akkor sem.
Minden esetre védekezni nem védekezünk.
A szervezetem meg a hormonháztartásom,most kezd mégcsak helyre jönni,úgyhogy nem tudom mikor lesz belőle babóca.
Sürgetni semmit sem fogok az is biztos,hiszen nővéremnek volt méhen kívülie és elég volt nekem az,nem hiányzik,hogy nekem is az legyen..
Hiszen sosem jártam abortuszon és nem is akarok,ezután sem.
Sziasztok!
Lehet még kapni Maternát?? Neten akartam összehasonlítani mit tartalmaz, de árat sehol sem láttam. Ez azt jelenti, hogy már nem kapható??
Szia!
Én eleinte Gravidát szedtem, de nem volt mindegy hogy mikor. Ha délelőtt szedtem be, akkor egész nap olyan hányingerem volt, hogy alig tudtam enni. Este meg csak szimplán fájt a gyomrom.. Így egy egész dobozzal sem szedtem be, inkább nagyon sok gyümölcsöt és zöldséget ettem. Meglett a hatása:) 4 kilós fiút szültem:) (A magam 51-52 kilómhoz képest:)) Szóval szerintem a folsav meg sok gyümölcs és zöldség elegendő, és ha már terhes vagy az orvosod javasolni fogja, hogy melyiket.
Na vettem is tegnap folsavat:)
Egyelőre azt fogom szedni:)
Sziasztok!!!
Én még új vagyok:-)
Én még nem voltam terhes,viszont nővérem igen.Gravidát szedet és nekem is azt javasolja,mert neki is székrekedése lett az Elevit szedésétől.
Mit javasoltok még szedni terhebe esés előtt?
Előre is köszönöm a válaszokat:-)
Szia!
Én az Elevitet szedtem egy darabig, de rettentő székrekedésem volt tőle. Áttértem a Gravidára, attól semmi bajom sem volt. Nekem azt tanácsolták, hogy az utolsó pár hétben már ne szedjem, mert akkor hatalmas lesz a baba. Az utolsó három-négy hétben nem szedtem 3540grammos lett a babám és 55 centi. Egyébként 11 kilót híztam a terhességem alatt(43-ról 54-re). Mellé még kénytelen voltam vasat is szedni(vashiányos vérszegénység), de abból meg csak a homeopátiás vált be.
De lehet, hogy neked meg egy másik válna be.
Oké!
Nagyon szépen köszönöm mindenkinek a tanácsokat!!
Egyelőre maradok a folsavnál, meg valami multi vitaminnál, az a biztos:):)
:DD Nem is értem, miért:DDD
A vas is fontos lesz, a kálcium is...érdemes valami multit szedni, ha nem is terhesvitamint, hogy feltöltődjön a szervezeted előtte.
Köszönöm az infót!
Megnézem majd magamnak azt a vizet:)
Pregnavit nagyon jó volt azt szedtem.
Elevitől valóban lehet hízni.
:D:D
Bár nagyon szeretem a spenótot, asszem maradok inkább a "nem természetes" módnál:D
Elkezdek most folsavat szedni, aztán ha úgy alakul, akkor szedek még terhesvitamint.
Esetleg még vasat kezdek most el szedni. Gondolom az is fontos...
Igen, nekem is ezt mondta. Nekem nagyon jó volt... Még mikor terveztünk femibiont szedtem, de az vhogy nem volt jó.
A többit meg nem próbáltam.
Szerintem úgy is jó. Az elején a folsav a lényeg, mert mire az ember megtudja, hogy babát vár, már befejeződik az idegcső záródás.
A természetes vitamin bevitelhez: ezt is Czeizel könyvében olvastam, hogy ha a kellő mennyiséget nem vitaminnal, hanem természetes módon szeretnénk bevinni, azt hiszem, napi 20 tányér sprenótot kellene megennünk:DDDD Lehet próbálkozni:DDDD
Akkor szerintetek ha egyelőre csak folsavat szedek, az elég?
És ha kiderül, hogy terhes vagyok, akkor majd valamilyen terhes vitamint is elkezdek szedni, esetleg megvárom a dokim tanácsát....