Terhesen szívni kényszerülök az alattam lakó cigifüstjét (beszélgetés)
Sajnos mindkét szoba ablaka ugyan arra nyílik!
Tudom, hogy ha nem lesz rá megoldás, akkor a csukott ablak marad. Bár tavaly nyáron pont az alattunk lévő jött fel és panaszolta el, hogy mennyire zavarja a külső klíma zaja és nem tud pihenni tőle.
Érdekes, én tudtam hívni egy szerelőt aki megoldotta a problémát.
Nem vagyunk egyformák.... szerencsére
Én a munkahelyemen a 7. hónap végéig végig passzív dohányoztam. Ketten ültünk terhesen az irodában! Nem volt légkondi még, nyáron nyitva volt az ablak. De olyan rossz ablak volt, hogy csukva is bejött a füst. (Egyszer szélviharban a nyakam is huzatot kapott csukott ablaknál.)
10 m-re volt a dohányzóhely. Kértük, áthelyezték, ellentétes irányba ugyanúgy 10 m-re. Ugyanúgy jött a füst.
Alattam lakók is dohányoznak, plusz nyáron a földszinti kertes lakásokból kifüstöltek a faszenes grillel minden hétvégén. Volt, hogy halat füstöltek. Köhögni kellett a füsttől a gyerekszobában és a nappaliban.
A saját apám is fel volt háborodva, hogy mit képzelek én! Tűrni kell. Ez mindenki hozzáállása. De ha asztmás lesz pl. a gyerek, az senkit sem érdekel, akkor max. én vagyok a szaranya, hogy nem vigyáztam rá.
Gondolom ha megszületik a baba, úgyis becsukod az ablakot, hisz nem akarod a többi lakót a gyereksírással zavarni.
Hang bent, cigifüst kint, probléma megoldva.
Olyan szobátok nincs, amelyik a ház másik lakója alatt van, hogy legalább a baba-szoba máshova kerülne?
Ha ez nem megoldható, akkor éjszaka szellőztetsz, nappalra marad a csukott ablak + légkondi. Ha a pénztárca bírja.
Szólj a közös képviselőnek, próbáljon hatni rá, és járj utána a birtokvédelmi résznek is, de nem sok remény van. Vannak emberek, akikről minden lepereg.
Beszéltünk a közös képviselővel, ígértet kaptunk arra, hogy utána jár.
Csak egy ,, igényes,, 40 éves hölgyről van szó szerencsére aki alattunk lakik.
Köszönöm, hogy válaszoltál!
Lehet jobban örülnék ha csirkét tartana. Vagy ha zenét hallgatna, mert az csendháborítás, ki lehet rá hívni a rendőrt.
Olvastam, hogy a jegyzőhöz lehet fordulni birtokvédelem miatt, de képzeld bizonyítanod kell az állításodat. Nem tudom hogy lehet bizonyítani egy szagot...
Sziasztok!
Azok segítséget szeretném kérni, akik jártak már hasonló helyzetben és találtak megoldást.
A lényeg....10 éve lakuk egy olyan 10 emeletes lakóházban, ahol nincsenek erkélyek.
Előre leszögezem, hogy tisztában vagyok avval, hogy a saját lakásában mindenki azt csinál amit akar...
Szóval a problémán az, hogy az alattunk lakó cigizik a saját lakásában, aminek szaga (főleg ilyenkor nyáron) a nyitott ablakon feljön a mi lakásunkba. Konkrétan olyan szag van mint egy kocsmában.
10 év alatt egyszer sem szóltunk érte, nem akartunk (és most sem) jó szomszéd/rossz szomszéd viszonyban lenni, de 6 hónapos terhes vagyok, és megfulladok a saját lakásomba a cigiszagtól. A baba augusztus vége fog megszületni, nem szeretném, hogy egy csecsemőnek ezt a szagot kelljen beszívni.
Ahogyan olvastam a különböző jogi fórumokat, Ptk.-t, túl sok esély nincs a megoldásra. Na de ilyen esetben sincs,amikor egy csecsemő egészségéről van szó?
Próbáltunk a szomszéddal beszélni, de annyival letudta, hogy a saját lakásában azt csinál amit akar. De ebben a formában, hogy a szagot nekünk is szívni kell, az már nem az ő lakása. Bocsánat, ha hosszúra sikeredett, de nagyon elkeserítő.
További ajánlott fórumok:
- 6 hónapos terhesen elhagyott a barátom a legjobb barátnőmért
- Szerinted jól döntök, ha terhesen is tovább dolgozok?
- Az érzés, amikor munkanélkülire kényszerülsz, s még a...
- Már hajnali 4-kor felébredtem a férjem cigifüstjére. Beállt...
- Mozgásterápia kerekes székbe kényszerült mozgáskorlátozottaknak - Milyen lehetőségek és eszközök merülnek fel a gyógytorna mellett?
- Volt, aki nászutas cistitis miatt fél év esemény utáni antibiotikum szedésre kényszerült? Utána elmúlt?