Tényleg dönthet 12 évesen a gyerek a láthatásáról? (beszélgetés)
8. fagyii
2013. aug. 4. 10:18
A láthatásról konkrétan nem tudok nyilatkozni, de nálunk a családban volt egy gyerekelhelyezési per, ahol a kislányok 9 és 11 évesek voltak. Ugyan konkrétan nem ők döntöttek a sorsukról, de nagyon is figyelembe vették a szavukat, és végül úgy is helyezték el őket, ahogy ők szerették volna.
A másik környezetemben történő ügy pedig úgy zajlott, hogy amikor gyerek megtagadta az édesapja láthatását, akkor az automatikusan azt jelentette, hogy elállt a tartásdíjtól. Bár ő pedig már 14 fölött volt, szóval ezt ne vedd biztosra, hogy nálatok is lehetséges.
7. floracska
2013. aug. 4. 10:10
Én annak idején 7 évesen sem voltam rá kíváncsi, az elsőre elmentem, a többire nem. Nem lett következménye, nem köteleztek, ha nem akartam. Annyi, hogy ha nincs láthatás, akkor nem követelheted a gyerektartást sem. (anno így volt, ez lehet azóta változott).
6. danama (válaszként erre: 3. - Ubi pretium)
2013. aug. 4. 10:07
mesélj kérlek, vagy priviben...
5. danama (válaszként erre: 3. - Ubi pretium)
2013. aug. 4. 10:07
most lesz 13éves a kilányom akkor figyelembe veszik az ő szavát, vagy csak törvényt fogják papolni a gyámügyön?
4. Lili74
2013. aug. 4. 10:06
Én úgy tudom, h nem dönthet. Ha jól rémlik, akkor 14 év felett hallgatja meg a bíróság.
3. ubi pretium
2013. aug. 4. 10:05
Nálunk dönthetett.
2. Guruljka
2013. aug. 4. 10:03
Ez nem hangzik jól...
1. danama
2013. aug. 4. 10:01
Többször mondta nekem a kislányom, hogy nem akar menni az apai láthatásra. Most viszont olyan dolog történt, hogy megértem és el is kisérném a gyámügyre.
További ajánlott fórumok:
- Gyerekdalok. Tényleg szükségük van ilyenekre a gyerekeknek, egyáltalán szeretik őket?
- Tényleg nem szabad terhesen más gyerekét ölbe venni, mert akkor a miénk beteg lehet?
- Ha tényleg lecsökkentik a GYED idejét 1 évre, akkor hová teszik az emberek a gyerekeket és hova mennek dolgozni az anyák?
- Lehet kérvényezni ideiglenesen a láthatási jogot, ha a szülők még nem váltak el, de az anya feltételekhez köti a gyerekek láthatását?
- Ma van az ex férjemnek láthatása, de nem ő jött, hanem az anyja! Ti odaadnátok a gyerekeket?
- 3 éves gyerek láthatása, nagyszülői jogok