TELC középfokú nyelvvizsga (beszélgetés)
A vizsgaszabályzatot minden vizsgára jelentkező aláírja, hogy elfogadja és magára nézve érvényesnek tekinti. A szabályzat 15.§ pontja szerint:
"A vizsgaanyag a telc GmbH tulajdonát képezi, szerzői jogvédelem alá tartozik, nem megengedett másolása, tárolása vagy tiltott felhasználása büntetőfeljelentést von maga utána. A vizsgázók a vizsgaanyag eltulajdonítása esetén a vizsgáról kizárásra kerülnek. A vizsgázók jelentkezésükkel
vállalják, hogy a telc GmbH és/ vagy a Tudományos Ismeretterjesztő Társulat szerzői és
tulajdonosi jogait tiszteletben tartják."
A német vizsgák feladatrészei is mind pontosan le vannak írva a tájékoztatókban.
A szóbelire egyénileg történik a felkészülés.
A vizsgázók döntik el, hogy ceruzával vagy tollal töltik ki a válaszlapokat. Ugyanakkor ha tollal írnak, ott már nincs lehetőség a javításra. Érdemes ceruzával elkezdeni és a végén átírni a válaszokat tollal.
Az angol és német B2-es vizsgákhoz levéljavító tanáraink készítettek mintákat értékeléssel együtt.
Sziasztok!
Május 16-án megyek majd telc angol középfokra. Első nekifutás lesz. Tudnátok adni pár tanácsot, hogy mire figyeljek oda? Valamint ha valaki tudna nekem küldeni minta leveleket az nagyon jó lenne.
Előre is köszönöm.
Sziasztok!
Volt valaki mostanában német nyelvvizsgán? Megírná a részleteket?
Még nagyon régen voltam, és akkor nem sikerült. El is vette a kedvem, mert nagyon kevés pontot értem el. (Előtte másik típuson voltam, de annak nehezebb volt a nyelvtani része, ezért ajánlották a telcet.)
Amikor voltam, még ceruzával kellett kitölteni a tesztet. Most is azzal kell vagy már lehet tollal?
A szóbelin húzni kell a tételt vagy ők mondják meg, miről kell beszélned?
A véleménynyilvánítás előtt megbeszélhetitek a dolgot a partnerrel vagy nem?
Köszönöm a válaszaitokat! :)
Persze az egésznek az a lényege, hogy ha elmész nyelvvizsgázni, akkor valóban tudj angolul azon a szinten. Természetesen gőzerővel készülök rá. Lelkiismeretesen tanulok, még tanári segítséget is kértem, hogy frissítsen mert 4 éve tanultam utoljára suliban. Sosem izgatott különösebben, hogy a kezemben legyen egy papír ami leírja hogy valóban tudok angolul. De most szükségem van rá a főiskolai jelentkezés miatt.
Természetesen mindenki mond mindenfélét, és találgat. Persze a legjobb egyiket sem teljesen komolyan venni.
Nekem is az a véleményem, hogy aki tudja és tanulja és tesz érte valóban annak sikerülni fog! :)
Szia!
Jelentkezni a honlapon jelentkeztem én is, csak a városunkban két különböző helyen lehetett vizsgázni. Egy katedra nyelviskolában és a tit-nél. Én nem vonnék le következtetést a saját példámból sem amúgy, ezt csak érdekességképpen írtam. Persze a kisördög motoszkál a fejekben :) Na még egy infó ha már itt tartunk: Egy ismerősöm ismerőse mondta, hogy vannak nyelviskolák ahol nemigazán érdemes vizsgázni, mert kipécézte magának telc központ. Amúgy most ellentmondok magamnak mert épp a tit a magyarországi helytartója a telcnek és én épp náluk buktam. A lényeg hogy ne vedd túl komolyan ezeket az infókat, de azárt sose lehet tudni. Írj csak tollal az a biztos, és vizsgázz valami jónevű iskolánál. Na meg persze tanulj. Ha adhatok egy tippet, minnél töb szót magolj be arra az egy napra.
Szia
Magyarán szólva jobb ha tollal írok :)
Abban szeretném a segítséged kérni, hogy akkor ne egyenesen a TELC-nél jelentkezzem, hanem bárhol máshol? Mondjuk a Katedránál? Láttam, hogy utoljára te is ott raktad le. Sosem voltam még nyelvvizsgázni, most fogok menni Május 16-án, és a te írásodból tudtam meg, hogy akkor ezek szerint több helyen is lehet jelentkezni, és talán jobban is járok...
Sziasztok levéltémához egy kis infó:
Én háromszor voltam írásbelizni mire meglett.
1. 33 pontos panaszlevelem lett. Sajnos csak pár ponton múlott a vizsga.
2. Nem paráztam, Megírtam szinte ugyan úgy a panaszlevelet, tényleg csak a konkrét téma miatt volt pár különböző mondat. Ugyanazok a szófordulatok, meg minden. Teljes mértékben értetettem a feladatkiírást is, Erre 0 pont lett az eredmény,Persze mondanom sem kell, a vizsga többi része bőven megvolt, eléglett volna egy minimális pontszámú levél.
3. Ugyanúgy megírtam a levelet, ahogy szoktam, viszont most információkérőst választottam. Ugyanazok a szófordulatok, stb. Megint 33 pont lett, szerencsére a vizsga többi része is elérte a kellő pontot.
Első kétvizsgámat tit központban tettem, a harmadikat katedránál. Ahányan voltunk tanfolyamon előtte, első vizsgán mindenki megbukott. Nem volt kivétel. Másodikra ahányan elmentünk mindannyian megbuktunk, 0 pontos levéllel.
Sziasztok!
A március 28-ai francia középfokú telc nyelvvizsgán miről kellett szóbelin beszélni? Milyen témák voltak?
Sziasztok!
A március 28-ai francia középfokú telc nyelvvizsgán miről kellett szóbelin beszélni? Milyen témák voltak?
Sziasztok!!!
Németről is ír valaki?
B2 német nyelvvizsga tapasztalatokat szívesen fogadnék.köszönöm
A szóbelin nálunk is hasonló volt. Beszéltünk végig, kérdeztünk egymástól, stb. Nálunk annyi volt, hogy minden szóbeli téma között jelezték, hogy melyikünk kezdje el, aztán egyszer csak
szóltak hogy vége...
További ajánlott fórumok:
- ECL középfokú nyelvvizsga
- Az iskolai nyelvtanulás elég a középfokú nyelvvizsga letételéhez?
- Melyik angol középfokú nyelvvizsga könnyebb: Euro, TELC vagy ECL?
- Mennyi idő alatt lehet felkészülni a TELC középfokú nyelvvizsgára?
- Telc - középfokú német nyelvvizsga
- TELC középfokú szóbeli nyelvvizsgádon milyen témakörökről kellett beszélgetni?